Zakupiłem Porsche Cayman na aukcji, auto obecnie płynie do mnie. Samochód ma wystrzelone poduszki w obu drzwiach i co za tym idzie jest uszkodzone poszycie/plastiki na drzwiach. Serwis Porsche stwierdził że trzeba wymienić oprócz poduszek:
Tapicerka drzwi kierowcy - 9050 zł brutto do zamówienia z Niemiec (czas oczekiwania około 3 tygodni) Tapicerka drzwi pasażera – 9050 zł brutto do zamówienia z Niemiec (czas oczekiwania około 3 tygodni)
Czy ktoś z forumowiczów ma pomysł jak to usnąć taniej ?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Również szukał bym na allegro/ebay. Boczki sa czarne to nie bedzie wiekszego problemu ze znalezieniem. Cenę 9kPLN za boczek uważam za abstrakcyjną... Czy wtedy w ogole opłaci sie go naprawiać?
Właśnie zobaczyłem, ze to 981... Czyli faktycznie zakup nowego nie jest proporcjonalnie bardzo drogi (choć jak za boczek to rozbój) i faktycznie może nie byc tak prosto znaleźć używkę. A nikt nie podejmie się naprawy?
Są firmy które naprawiają popękane deski rozdzielcze po wystrzałach poduszek, kierownice, więc pewnie i boczki naprawią. Resztę tanich plastików można zakupić, jakieś zaślepki. Gdybyś potrzebował pomocy przy wytypowaniu to daj znać na PW
Myśle ze bez problemu w firmie moglibyśmy je obszyć na nowo tak jak jest to oryginalnie.
Tylko z tego co widzę to samochód nie ma deski i boczków w skorze, wiec jeśli robilibyśmy boczki to wypadałoby zrobic deskę. Chyba ze uda sie zrobic boczki bez obszywania ( nie bedzie zniszczona wierzchnia strona ). Parząc na cenę dwóch boczków w PC to spokojnie dużo zostanie jak cos to pisz PW.