Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Username Password Log me on automatically each visit Register

All times are UTC + 1 hour [ DST ]





Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
Offline
 Post subject: Radio 2din w 996
PostPosted: 18.07.2019, 22:02 

Joined: 8.04.2019
Posts: 121
Witam
Mam problem...
Kupiłem normalne radio 2din Sony
Oraz zestaw do 996 żeby 2din pasowało.
No i zbieram zęby z podłogi bo w 996 mam wszystko na światłowodzie.
Czy ktoś z was przerabiał to?
Muszę robić całą instalacje nową?

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
 Post subject: Radio 2din w 996
PostPosted: 18.07.2019, 22:57 
Członek Zarządu PCP
User avatar

Joined: 12.03.2008
Posts: 8010
Location: Gdynia/Warszawa
Club number: 189
Instalację nie. Światłowód był na linii radio-wzmacniacz. Teraz musisz zmienić wzmacniacz lub go ominąć. Ja bym zmienił - końcówka mocy w radiu to jakiś żart. A może ten fabryczny ma dwa wejścia? Optyczne i analogowe?




_________________

Witek
jest: 997S '09 Tor Poznań 1:55,203 :)
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02

http://www.komunikado.pl agencja public relations


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
 Post subject: Re: Radio 2din w 996
PostPosted: 19.07.2019, 9:01 

Joined: 8.04.2019
Posts: 121
Znalazłem rozwiązanie... Chyba...
https://marsdev.pl/konwertery/196-konwe ... yczny.html
Wystarczy podpiąć światłowód i już są normalne wyjścia. :)

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
 Post subject: Re: Radio 2din w 996
PostPosted: 17.09.2019, 10:22 

Joined: 19.09.2018
Posts: 56
Lisek1979 wrote:
Znalazłem rozwiązanie... Chyba...
https://marsdev.pl/konwertery/196-konwe ... yczny.html
Wystarczy podpiąć światłowód i już są normalne wyjścia. :)

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Czesc,
Kupiles? Dziala ten adapter? Bo tez zastanawiam sie nad zastąpieniem oryginalnego radia czymś 2Din.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
 Post subject: Re: Radio 2din w 996
PostPosted: 18.09.2019, 7:41 

Joined: 28.01.2013
Posts: 39
Jovi wrote:
Lisek1979 wrote:
Znalazłem rozwiązanie... Chyba...
https://marsdev.pl/konwertery/196-konwe ... yczny.html
Wystarczy podpiąć światłowód i już są normalne wyjścia. :)

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Czesc,
Kupiles? Dziala ten adapter? Bo tez zastanawiam sie nad zastąpieniem oryginalnego radia czymś 2Din.


Ja kupiłem komplet z radiem oczywiście adapter działa więc sukces
Oczywiście nie kupowałem tego z linka powyżej!!
Zamówiłem komplet z radyjkiem
Koszt adaptera to 230 zł


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
 Post subject: Re: Radio 2din w 996
PostPosted: 18.09.2019, 7:51 

Joined: 19.09.2018
Posts: 56
dziakoni wrote:
Jovi wrote:
Lisek1979 wrote:
Znalazłem rozwiązanie... Chyba...
https://marsdev.pl/konwertery/196-konwe ... yczny.html
Wystarczy podpiąć światłowód i już są normalne wyjścia. :)

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Czesc,
Kupiles? Dziala ten adapter? Bo tez zastanawiam sie nad zastąpieniem oryginalnego radia czymś 2Din.


Ja kupiłem komplet z radiem oczywiście adapter działa więc sukces
Oczywiście nie kupowałem tego z linka powyżej!!
Zamówiłem komplet z radyjkiem
Koszt adaptera to 230 zł


Mozesz napisac jakie kupiles radio i gdzie? Dzieki z gory ...


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
 Post subject: Re: Radio 2din w 996
PostPosted: 18.09.2019, 15:20 

Joined: 28.01.2013
Posts: 39
Jovi wrote:
dziakoni wrote:
Jovi wrote:
Lisek1979 wrote:
Znalazłem rozwiązanie... Chyba...
https://marsdev.pl/konwertery/196-konwe ... yczny.html
Wystarczy podpiąć światłowód i już są normalne wyjścia. :)

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Czesc,
Kupiles? Dziala ten adapter? Bo tez zastanawiam sie nad zastąpieniem oryginalnego radia czymś 2Din.


Ja kupiłem komplet z radiem oczywiście adapter działa więc sukces
Oczywiście nie kupowałem tego z linka powyżej!!
Zamówiłem komplet z radyjkiem
Koszt adaptera to 230 zł


Mozesz napisac jakie kupiles radio i gdzie? Dzieki z gory ...



Poprzez allegro na pewno firma z Ozimek radio to Alpine W990bt


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
 Post subject: Re: Radio 2din w 996
PostPosted: 21.09.2019, 8:13 

Joined: 19.09.2018
Posts: 56
Czy ktos jeszcze ma doświadczenia z radiem 2din w 996? Stylistycznie podoba mi sie Blaupunkt Oslo 370, ale nie ma CarPlay.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Online
 Post subject: Re: Radio 2din w 996
PostPosted: 21.09.2019, 8:19 
User avatar

Joined: 8.03.2007
Posts: 1302
Location: Kraków
Club number: 078
A ja poszedłem w kompletnie inną stronę.
Wyrzuciłem PCM i wkładam radio 1-din wraz z usunięciem dolnej części konsoli (delete kit z GT3).
Radio Continental https://www.continental-automotive.com//Passenger-Cars/Search?searchmode=AnyWord&searchText=Radio




_________________

Piotrek
944 '86 3.0 wydmucha
996.2 C4 cabrio '02
997TT '06
958 4.2D '14

ex: 944 S2 '89


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Ostatnie posty forum PCP








Przyklejone




English information
Ostatnie posty publicznego forum