Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 29.07.2024, 12:02 

Panie i Panowie,

Problem jak w tytule. Podczas ostatniego czyszczenia zauważyłem, że boczek fotela ma już już przetarcie w miejscu najbardziej narażonym na kontakt w trakcie wsiadania.
Nie spodziewałem się czegoś takiego przy tak małym przebiegu. Nie mam dużego doświadczenia w Porsche, ale w Macanie siostry przy przebiegu 50 tys. km, czegoś takiego nie zauważyłem. A w BMW, którymi jeżdżę na codzień od 15 lat takie przetarcia wychodzą przy przebiegu około 150 tys. km w tapicerkach nappa czy merino.
Czy taka wada, która pojawiła się po tak małym przebiegu podlega reklamacji?
Dodam, że samochód jest wyposażony w 18 kierunkowe fotele sportowe, tabicerka z gładkiej skóry Cryon.

Pozdrawiam

PostNapisane: 29.07.2024, 14:52 

wydaje mi się, że jest to zadziwiająco szybkie zużycie - ja mam obecnie 22 tyś km w zwykłych fotelach i nie ma śladu zużycia tapicerki. Generalnie fotel wygląda niewiele gorzej niż jak odbierałem z salonu a nie były stosowane żadne kosmetyki zabezpieczające.

Namawiam żebyś spróbował to zgłosić i reklamować chociaż sam mam złe doświadczenia z przepychankami z Porsche w Polsce i dowiedziałem się np że nie umiem włączać (uruchamiać samochodu). Dobrze że będę za chwilę miał w 992.2 przycisk :lol:

PostNapisane: 29.07.2024, 23:42 

Z ciekawości w jaki sposób źle uruchamiałeś, żebym nie popełniał tego samego błędu?

mgrab napisał(a):
wydaje mi się, że jest to zadziwiająco szybkie zużycie - ja mam obecnie 22 tyś km w zwykłych fotelach i nie ma śladu zużycia tapicerki. Generalnie fotel wygląda niewiele gorzej niż jak odbierałem z salonu a nie były stosowane żadne kosmetyki zabezpieczające.

Namawiam żebyś spróbował to zgłosić i reklamować chociaż sam mam złe doświadczenia z przepychankami z Porsche w Polsce i dowiedziałem się np że nie umiem włączać (uruchamiać samochodu). Dobrze że będę za chwilę miał w 992.2 przycisk :lol:

PostNapisane: 31.07.2024, 6:49 

Podobno za dlugo przytrzymywalem kluczyk w pozycji startu i w efekcie pojawial sie blad stacyjki. Natrafilem na to tez na rennlist. Zanim serwis stwierdzil ze zle uruchamiam to wymienil mi 2x stacyjke i okablowanie pod deska rozdzielcza. Jak chcialem jakiejs rekompensaty za fakt ze w czasie pierwszego roku auto bylo 10x w serwisie i lacznie 2 miesiace to dowiedzialem sie ze zle wlaczam i podobno taki blad mozna w kazdym samochodzie wywolac.
Dziwna sprawa bo jezdzilem 2 992 wczesniej i spotkalem sie z 2 kolegami zeby porownac jak sa samochody uruchamiane i zadnej roznicy nie zauwazylismy.

Poza tym ze moja kancelaria zafakturowala mi dodatkowe godziny to nic nie wywalczylem-wiec dla mnie przycisk w 992.2 bedzie krokiem do przodu 😄

PostNapisane: 31.07.2024, 13:53 

mgrab napisał(a):
Poza tym ze moja kancelaria zafakturowala mi dodatkowe godziny to nic nie wywalczylem-wiec dla mnie przycisk w 992.2 bedzie krokiem do przodu 😄

No chyba, że zbyt długie jego przytrzymywanie w pozycji wciśniętej również wywoła błąd :)

PostNapisane: 1.08.2024, 19:33 

po tych ostatnich doświadczeniach boję się czegokolwiek dotykać. :lol:

PostNapisane: 1.08.2024, 21:58 

Maciej,
trzeba było zostać przy 997 tam nie było takich problemów :D

pozdrawiam
Jaro

PostNapisane: 5.08.2024, 13:36 

jaro987 napisał(a):
Maciej,
trzeba było zostać przy 997 tam nie było takich problemów :D

pozdrawiam
Jaro

:lol: :lol: :lol:

wersja 997 miała swoj klimat, który im dłużej jeżdżę nowymi modelami tym bardziej doceniam. mimo, że w swojej wersji nie miałem PSE to i tak dzwięk był nie do podrobienia. W 992 zamówiłem samochód bez PSE bo jak jezdziłem bez dachu wersją "z" to wkurzał mnie ten dzwięk więc i tak ciągle wyłączałem.

W 992.2 nie ma nawet opcji rezygnacji z tej opcji jak chcesz zderzak sport design...

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]