Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Username Password Log me on automatically each visit Register

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: 29.07.2024, 12:02 

Panie i Panowie,

Problem jak w tytule. Podczas ostatniego czyszczenia zauważyłem, że boczek fotela ma już już przetarcie w miejscu najbardziej narażonym na kontakt w trakcie wsiadania.
Nie spodziewałem się czegoś takiego przy tak małym przebiegu. Nie mam dużego doświadczenia w Porsche, ale w Macanie siostry przy przebiegu 50 tys. km, czegoś takiego nie zauważyłem. A w BMW, którymi jeżdżę na codzień od 15 lat takie przetarcia wychodzą przy przebiegu około 150 tys. km w tapicerkach nappa czy merino.
Czy taka wada, która pojawiła się po tak małym przebiegu podlega reklamacji?
Dodam, że samochód jest wyposażony w 18 kierunkowe fotele sportowe, tabicerka z gładkiej skóry Cryon.

Pozdrawiam

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 29.07.2024, 14:52 

wydaje mi się, że jest to zadziwiająco szybkie zużycie - ja mam obecnie 22 tyś km w zwykłych fotelach i nie ma śladu zużycia tapicerki. Generalnie fotel wygląda niewiele gorzej niż jak odbierałem z salonu a nie były stosowane żadne kosmetyki zabezpieczające.

Namawiam żebyś spróbował to zgłosić i reklamować chociaż sam mam złe doświadczenia z przepychankami z Porsche w Polsce i dowiedziałem się np że nie umiem włączać (uruchamiać samochodu). Dobrze że będę za chwilę miał w 992.2 przycisk :lol:

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 29.07.2024, 23:42 

Z ciekawości w jaki sposób źle uruchamiałeś, żebym nie popełniał tego samego błędu?

mgrab wrote:
wydaje mi się, że jest to zadziwiająco szybkie zużycie - ja mam obecnie 22 tyś km w zwykłych fotelach i nie ma śladu zużycia tapicerki. Generalnie fotel wygląda niewiele gorzej niż jak odbierałem z salonu a nie były stosowane żadne kosmetyki zabezpieczające.

Namawiam żebyś spróbował to zgłosić i reklamować chociaż sam mam złe doświadczenia z przepychankami z Porsche w Polsce i dowiedziałem się np że nie umiem włączać (uruchamiać samochodu). Dobrze że będę za chwilę miał w 992.2 przycisk :lol:

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 31.07.2024, 6:49 

Podobno za dlugo przytrzymywalem kluczyk w pozycji startu i w efekcie pojawial sie blad stacyjki. Natrafilem na to tez na rennlist. Zanim serwis stwierdzil ze zle uruchamiam to wymienil mi 2x stacyjke i okablowanie pod deska rozdzielcza. Jak chcialem jakiejs rekompensaty za fakt ze w czasie pierwszego roku auto bylo 10x w serwisie i lacznie 2 miesiace to dowiedzialem sie ze zle wlaczam i podobno taki blad mozna w kazdym samochodzie wywolac.
Dziwna sprawa bo jezdzilem 2 992 wczesniej i spotkalem sie z 2 kolegami zeby porownac jak sa samochody uruchamiane i zadnej roznicy nie zauwazylismy.

Poza tym ze moja kancelaria zafakturowala mi dodatkowe godziny to nic nie wywalczylem-wiec dla mnie przycisk w 992.2 bedzie krokiem do przodu 😄

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 31.07.2024, 13:53 

mgrab wrote:
Poza tym ze moja kancelaria zafakturowala mi dodatkowe godziny to nic nie wywalczylem-wiec dla mnie przycisk w 992.2 bedzie krokiem do przodu 😄

No chyba, że zbyt długie jego przytrzymywanie w pozycji wciśniętej również wywoła błąd :)

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 1.08.2024, 19:33 

po tych ostatnich doświadczeniach boję się czegokolwiek dotykać. :lol:

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 1.08.2024, 21:58 

Maciej,
trzeba było zostać przy 997 tam nie było takich problemów :D

pozdrawiam
Jaro

Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 5.08.2024, 13:36 

jaro987 wrote:
Maciej,
trzeba było zostać przy 997 tam nie było takich problemów :D

pozdrawiam
Jaro

:lol: :lol: :lol:

wersja 997 miała swoj klimat, który im dłużej jeżdżę nowymi modelami tym bardziej doceniam. mimo, że w swojej wersji nie miałem PSE to i tak dzwięk był nie do podrobienia. W 992 zamówiłem samochód bez PSE bo jak jezdziłem bez dachu wersją "z" to wkurzał mnie ten dzwięk więc i tak ciągle wyłączałem.

W 992.2 nie ma nawet opcji rezygnacji z tej opcji jak chcesz zderzak sport design...

Profile  
Reply with quote  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Ostatnie posty forum PCP

Przyklejone