Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 20.06.2016, 19:11 

Witam . Jak w opisie . Rozwaze każdą ofertę byleby auto było bezwypadkowe .Pozdrawiam

PostNapisane: 20.06.2016, 19:16 

Z tym Black Edition cos nie tak?

PostNapisane: 20.06.2016, 19:19 

Tak . Na 90 % był bity i to mocno . Więcej szczegółów podam w najbliższych dniach .

PostNapisane: 21.06.2016, 14:25 

Co za bezczelnosc w ogloszeniu : Auto bezwypadkowe.

Widac ze z tylu cos bylo robione bo nawet napisy odklejone;)

PostNapisane: 21.06.2016, 17:31 

Wiec tak , po pierwszych oględzinach auto wydawało się ok , choć byłem zdziwiony kiedy to nie moglem wbić wstecznego. Trzeba było dziwnie wygiac rękę żeby wszedł. Podwórko tego pana tez nie napawało optymizmem. Pełno różnych części samochódów w tym karoserię przepolowione na pół!! Zdziwiłem się kiedy zgodził się na sprawdzenie autka w Porsche Sopot. Zadzwoniłem na ustalenie terminu ale okazało się , że życzą sobie za tą usługę 1800 zł. Zadzwoniłem do Poznania dla porównania cen , a tam chcieli 1000 zł więc wybór był prosty . Od sprzedawcy było praktycznie tyle samo km do Sopotu i Poznania (ok 160km) . Jak zadzwoniłem do sprzedawcy, powiedział mi , że on nie ma czasu jeździć po Poznaniach i jak chce to tylko w Sopocie możemy sprawdzić . Dodam , że sam wybrał ten serwis. Wnioskuję z tego , że niestety Panowie z Sopotu chcieli mnie zrobić w konia . I pytanie czy to wgl możliwe ? Taka marka jak Porsche moglaby pozwolić sobie na oszustwo ? A jeżeli tak to jak miałoby to wyglądac? Może ktoś jeszcze miał podobne sytuacje z tym serwisem ?
PS : nie chcę zakładać nowego działu więc spytam tu . Czy cayman black edition miał ten sam układ wydechowy co zwykły cayman s ?

PostNapisane: 21.06.2016, 20:59 

"Cayman S Black Edition is the color of evil, as are its lightweight 19-inch Boxster Spyder wheels, air intakes, and exhaust tips"

http://www.caranddriver.com/news/2012-p ... ition-news

PostNapisane: 21.06.2016, 22:12 

Nr klubowicza: 412
TheStig napisał(a):
...Wnioskuję z tego , że niestety Panowie z Sopotu chcieli mnie zrobić w konia . I pytanie czy to wgl możliwe ? Taka marka jak Porsche moglaby pozwolić sobie na oszustwo ? A jeżeli tak to jak miałoby to wyglądac? Może ktoś jeszcze miał podobne sytuacje z tym serwisem ? ...

Niestety z przykrością muszę stwierdzić, że też mam niemiłe doświadczenia z Porsche Centrum Sopot.
Na początku kontakt pierwsza klasa ale jak się później okazuje nie tak do końca...

Marcin
było: 986, 987S, 996.2 Targa Orient Red Metallic
jest: Macan S i Boxster 718
http://WWW.AURAN.PL
http://WWW.MISSALA.PL
Perfumeria Quality Gdańsk

PostNapisane: 22.06.2016, 10:03 

A może Boxster 987.2 S? Zgadzam się na sprawdzenie w każdym serwisie ;) http://otomoto.pl/oferta/porsche-boxste ... yoQcW.html

PostNapisane: 22.06.2016, 12:04 

tuborg11 napisał(a):
A może Boxster 987.2 S? Zgadzam się na sprawdzenie w każdym serwisie ;) http://otomoto.pl/oferta/porsche-boxste ... yoQcW.html

Szkoda , że to nie cayman bo napewno bym brał . Za kabrioletami nie przepadam :|

PostNapisane: 22.06.2016, 12:32 

TheStig napisał(a):
Szkoda , że to nie cayman bo napewno bym brał . Za kabrioletami nie przepadam :|

Obserwuję rynek od jakiegoś czasu. W tym roku były dwa fajne Caymany 987.2 z polskich salonów. Więc pewnie w końcu coś trafisz. Tyle że z PDK.

PostNapisane: 22.06.2016, 12:34 

Nr klubowicza: 694
Ale to nie jest kabriolet, to roadster (z krwi i kości !!!).
Piękny nawiasem mówiąc :roll:

ROADSTER Boxster S 986

PostNapisane: 22.06.2016, 12:48 

Można założyć hardtop i nie zdejmować :)

PostNapisane: 25.06.2016, 18:39 

PoZoR napisał(a):
TheStig napisał(a):
...Wnioskuję z tego , że niestety Panowie z Sopotu chcieli mnie zrobić w konia . I pytanie czy to wgl możliwe ? Taka marka jak Porsche moglaby pozwolić sobie na oszustwo ? A jeżeli tak to jak miałoby to wyglądac? Może ktoś jeszcze miał podobne sytuacje z tym serwisem ? ...

Niestety z przykrością muszę stwierdzić, że też mam niemiłe doświadczenia z Porsche Centrum Sopot.
Na początku kontakt pierwsza klasa ale jak się później okazuje nie tak do końca...

Dwa razy w Sopocie próbowałem kupić używanego prosiaka, zawsze było że "pierwszy właściciel, bezwypadkowy, .,. ideał!", ... później oczywiście porażka na całego.
Nie twierdzę że to u nich jakaś reguła, ale więcej nie próbowałem i nie spróbuję w przyszłości.

S.

PostNapisane: 25.06.2016, 20:35 

sylwester napisał(a):
PoZoR napisał(a):
TheStig napisał(a):

Dwa razy w Sopocie próbowałem kupić używanego prosiaka, zawsze było że "pierwszy właściciel, bezwypadkowy, .,. ideał!", ... później oczywiście porażka na całego.
Nie twierdzę że to u nich jakaś reguła, ale więcej nie próbowałem i nie spróbuję w przyszłości.

S.

Juz po zakupie się okazało ze z autem coś nie tak ?

PostNapisane: 25.06.2016, 20:59 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Nie doszło do transakcji na szczęście

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 26.06.2016, 0:23 

I nic z tym nie można zrobić ? Przecież ich zachowanie jest niedopuszczalne. .. :angry4:

PostNapisane: 26.06.2016, 8:41 

S napisał(a):
Juz po zakupie się okazało ze z autem coś nie tak ?

Nie kupiłem, ponieważ informacje zawarte w ogłoszeniu nie do końca zgadzały sie z tym co było na żywo :P ... na moje dociekliwe pytania handlowiec argumentował, że " zupełnie nie rozumie dlaczego tak drążę temat, .. to jest salon Porsche i powinienem ufać, a nie czepiać się szczegółów " :wink:
Jak sobie przypominam, to Kolega Witek wówczas też napinał się na tą ca ja białą 911 Cabrio, ... swoje wątpliwości opisywałem kiedyś tu na Forum.
To w zasadzie tyle miałbym do powiedzenia, gdyby nie to, że niedawno z żoną byliśmy w Sopocie omawiać zakup nowego Macana oraz Boxstera i przy okazji odwiedziliśmy drugi budynek z samochodami używanymi. Pracujący tam "znajomy" handlowiec od razu rozpoznał z "kim" ma do czynienia ... :shock: :shock: ... już na wstępie poinformował mnie, że ma zarchiwizowane wszystkie moje krytyczne maile i wypowiedzi na Forum i jeśli będzie trzeba, to je odpowiednio (!!!) wykorzysta :shock: :shock: :shock: ...normalnie strach się bać :lol: :lol: :lol: ... reżim, dyktatura ???? .. śmiesznie i strasznie było w tym Sopocie,.. wystraszyłem się jak cholera :wink: :wink: :wink:

Całkowicie inne wrażenie sprawił na nas Salon samochodów nowych,... życzliwość, kultura i kompetencja, .. chylę czoła dla pracujących tam handlowców :notworthy: :thumbup:

S.

PostNapisane: 26.06.2016, 10:06 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
To dobre! Znajomy też miał u nich nieciekawą przygodę, na szczęście udało się jakoś z niej wybrnąć.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]