Witam
Dla tych, którzy nie mieli jeszcze okazji zajrzeć do linku w moim podpisie...
Sprzedam moje Porsche 914-4, 2,0l Ravenna Green 1973. Auto pewnie wielu z Was znane poprzez udział w imprezach i wystawach.
Sprzedaż auta nie było dotychczas szeroko "reklamowana" w ogólnodostępnych portalach by uniknąć rozmów w stylu "wezmę za trzy dychy"... W moim imieniu prowadzi ją Piotr Sielicki z Konstancin Classics, z którym zainteresowani zakupem mogą się umawiać na oględziny, przegląd dokumentacji papierowej (kopie różnych dokumentów, faktury etc.) i elektronicznej (między innymi pełna archiwizacja procesu renowacji) czy jazdę próbną.
Poniżej linki do strony Piotra:
http://konstancinclassics.pl/oferta/porsche_914/ oraz aukcji Mobile.de gdzie prezentowane jest auto:
https://www.mobile.de/pl/Samochod/Porsc ... 85194.htmlAuto było na początku miesiąca wystawione na aukcji niemieckich samochodów klasycznych prowadzonej przez Catawiki.com gdzie jego estymacja wartości oszacowana przez aukcjonerów została podana na 29.000-38.000EUR. Aukcja zakończyła się na poziomie 26.900EUR natomiast proces sprzedaży nie został zakończony ze względu na konieczność doliczenia prowizji domu aukcyjnego zarówno dla sprzedającego jak i kupującego (nie osiągnęliśmy ceny minimalnej, która pozwoliłaby przeprowadzić tranzakcję sprzedaży z ceną na satysfakcjonującym mnie poziomie).
Jeżeli ktoś z klubowiczów/forumowiczów jest zainteresowany zakupem pewnego europejskiego egzemplarza w bardzo oryginalnym i rzadkim kolorze, mającego w historii czterech właścicieli wraz ze mną, kompletnego w wyposażeniu oraz bardzo wysokim stopniu oryginalności i nie wymagającego żadnych prac by zafundować sobie od zaraz weekendowe przejażdżki w wielkim stylu, wspaniałym zyskującym na wartości klasyku to zapraszam serdecznie

Fajnie aby auto poszło w ręce jakiegoś pasjonata i by zostało w Polsce...
Do wzięcia za równowartość 26.900 € czyli ca. 120.000 pln
Jeżeli ktoś ma jakieś inne sensowne propozycje związane z zakupem proszę śmiało kontaktować się na priv. lub po prostu zadzwonić tel. 600 061 047. Jestem otwarty na rozmowy (przynajmniej w tej chwili, choć może mi się odmienić, wiecie jak jest z sprzedażą swoich zabawek...)
Pozdrawiam serdecznie
Mata
tel. 600 zero61 zero47
Ps. Odpowiadając na pytania dotyczące przyczyny sprzedaży. Auta pozbywam się tylko i wyłącznie z dwóch względów:
1. W garażu mam dwa inne egzemplarze Porsche 914 w tym 914-6 wymagające wiele pracy i wkładu finansowego w renowację.
2. Przekroczyłem ilość egzemplarzy Porsche, które żona pozwala trzymać mi w garażu i niestety coś muszę sprzedać. Padło na "limonkę"