Witam czy ktoś podejmował wyzwanie renowacji tylnej szyby dachu cabrio ? Poleca jakieś środki , metody ? Przygotowuję się to tego zabiegu , analizując rezultaty innych w sieci jest to proste i warte renowacji a jakie jest wasze zdanie na ten temat ? Pozdro
Robiłem, efekt ok, ale pytanie o stan Twojej szyby, zastosowałem zwyczajną pastę lakierniczą ścierną w drobnej gradacji, polecam program w TVN TURBO 101 Napraw, ostatnio był ten temat pokazywany, jednak nowa szyba to nowa szyba, sprawdź koszty.
Zależnie od stanu szyby można próbować polerować, ale jeżeli ma być perfekcja, moim zdaniem tylko wymiana na nową. Wymieniałem jakiś czas temu plastik w R107 i wyszło fabrycznie. W Porsche będzie podobnie.
Tapwid? Szkoda, że nie słyszałem o nich miesiąc temu. Dwóch tapicerów odmówiło mi wszycia nowej szyby. Jeden z nich proponował wysłać dach na drugi koniec Polski.
Poszedłem do kuśnierza, który sobię poradził, ale szyba nie jest dokładnie napięta, więc efekt nie "fabryka". Całe szczęście częściej jeżdżę z otwartym dachem.