Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Username Password Log me on automatically each visit Register

All times are UTC + 1 hour [ DST ]





Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
Offline
PostPosted: 8.07.2020, 22:13 

Joined: 10.06.2017
Posts: 533
HEJ. Znalazłem na alegro taniutkie radio stylizowane na porsche classic. Ma podstawowe nowe technologie i fajnie pasuje mi do boxa. nazywa się IEGEEK K 301 , kosztowało 139 zeta :shock:


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
PostPosted: 9.07.2020, 9:16 
User avatar

Joined: 20.05.2015
Posts: 1262
Location: Tychy
Club number: 468
A jak działa?
Ja zainstalowałem tymczasowo takiego chińczyka SWM coś tam i ciagle są zakłócenia przy odtwarzaniu muzyki po BT :;




_________________

pozdrawiam
Adam

=========================
944/970/986/996

http://www.prosiakovo.pl
http://www.enotrip.pl


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
PostPosted: 9.07.2020, 14:00 

Joined: 3.03.2018
Posts: 56
Romcio wrote:
HEJ. Znalazłem na alegro taniutkie radio stylizowane na porsche classic. Ma podstawowe nowe technologie i fajnie pasuje mi do boxa. nazywa się IEGEEK K 301 , kosztowało 139 zeta :shock:
Jak to gra? Podświetlenie pasuje do wnętrza?
Jak masz już zamontowane to wrzuć jakieś zdjęcia.
Szukam czegis, co zastąpi japońskiego kaseciaka. Myślałem o continental ale jest 4x droższe. Jak gra spoko, to fajna opcja.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
PostPosted: 9.07.2020, 16:53 

Joined: 10.06.2017
Posts: 533
Są plusy i minusy. Na minus podświetlenie jest białe. Ja korzystam z fabrycznego wzmacniacza nokii i dżwięk z usb jest zadawalający. Na minus że jest różnica w poziomie dżwięku przy przełączeniu z usb na radio. Na plus bardzo wygodna obsługa - prawe pokrętło przewija i przeskakuje utwory na usb i stacje na radiu - lewe to volume i zmiana żródła i ustawienia.Też przymierzałem się do continentala ale zniechęciła mnie konieczna przeróbka bo nie ma wyjść cinch na wzmacniacz.Ale cóż za 139 zeta...Zrobię zdjęcie jak wygląda w boxie. Moim zdaniem pasuje dobrze,obwódki pokręteł są metaliczne ale nie chromowane co u mnie pasuje bo nie mam dodatków chromu we wnętrzu.HEJ


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
PostPosted: 9.07.2020, 17:16 

Joined: 10.06.2017
Posts: 533
foty


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
PostPosted: 9.07.2020, 18:42 

Joined: 3.03.2018
Posts: 56
Romcio wrote:
Są plusy i minusy. Na minus podświetlenie jest białe. Ja korzystam z fabrycznego wzmacniacza nokii i dżwięk z usb jest zadawalający. Na minus że jest różnica w poziomie dżwięku przy przełączeniu z usb na radio. Na plus bardzo wygodna obsługa - prawe pokrętło przewija i przeskakuje utwory na usb i stacje na radiu - lewe to volume i zmiana żródła i ustawienia.Też przymierzałem się do continentala ale zniechęciła mnie konieczna przeróbka bo nie ma wyjść cinch na wzmacniacz.Ale cóż za 139 zeta...Zrobię zdjęcie jak wygląda w boxie. Moim zdaniem pasuje dobrze,obwódki pokręteł są metaliczne ale nie chromowane co u mnie pasuje bo nie mam dodatków chromu we wnętrzu.HEJ
Wygląda spoko. Ja też mam wzmacniacz nokii, ale podłączony jest do wyjść głośnikowych, nie chinch.
Szkoda tego podświetlania, ale za te pieniądze nie ma co narzekać :)


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
PostPosted: 9.07.2020, 20:27 

Joined: 10.06.2017
Posts: 533
Mamy takie same kostki . Ja sobie przy tej małej kostce z tymi cienkimi kolorowymi kablami podpiąłem się do tych które podają sygnały do wzmacniacza. Podłączyłem 15 cm kable zakończone wtykami cinch.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
PostPosted: 10.07.2020, 19:58 

Joined: 3.03.2018
Posts: 56
Romcio wrote:
Mamy takie same kostki . Ja sobie przy tej małej kostce z tymi cienkimi kolorowymi kablami podpiąłem się do tych które podają sygnały do wzmacniacza. Podłączyłem 15 cm kable zakończone wtykami cinch.
Taki zabieg coś daje? Wydaje mi się, że ten wzmacniacz nie ma wejścia low input, jest przygotowany tylko hi input I zmiana nie wpłynie na pracę całego systemu.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
PostPosted: 10.07.2020, 22:57 

Joined: 10.06.2017
Posts: 533
Nie chodzi o to by coś specjalnego zyskać ,tylko by bez zbytniej ingerencji podłączyć radio i wykorzystać ori. wzmacniacz. Nie wiem może są jakieś przejściówki nie szukałem. Druga sprawa to nie jestem pewien czy bezpieczne dla wzmacniacza by było podać na niego sygnał z wyjść na głośniki z radia, przy podkręceniu głośności mogłoby dojść do przesterowania i przeciążenia wzmacniacza. Generalną zasadą jest że do wzmacniaczy zewn. podaje się sygnały niskiej częstotliwości a nie sygnały już wzmocnione przez wzmacniacz wew. radia.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
PostPosted: 11.07.2020, 9:52 

Joined: 3.03.2018
Posts: 56
Romcio wrote:
Nie chodzi o to by coś specjalnego zyskać ,tylko by bez zbytniej ingerencji podłączyć radio i wykorzystać ori. wzmacniacz. Nie wiem może są jakieś przejściówki nie szukałem. Druga sprawa to nie jestem pewien czy bezpieczne dla wzmacniacza by było podać na niego sygnał z wyjść na głośniki z radia, przy podkręceniu głośności mogłoby dojść do przesterowania i przeciążenia wzmacniacza. Generalną zasadą jest że do wzmacniaczy zewn. podaje się sygnały niskiej częstotliwości a nie sygnały już wzmocnione przez wzmacniacz wew. radia.
No właśnie odnoszę wrażenie, że ten wzmacniacz jest przystosowany właśnie do wysokiego sygnału, bo tak podłączone jest fabryczne radio.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
PostPosted: 11.07.2020, 12:02 

Joined: 10.06.2017
Posts: 533
Jeśli masz tak podłączone inne radio niż fabryczne to widocznie jest tak jak piszesz i w obu przypadkach gra dobrze. U mnie skala volume w radiu jest do 40 i mogę zrobić na ful bez zniekształceń , wtedy dopiero zaczynają się skarżyć basy w drzwiach w końcu mają 22 lata. Głośniki na podszybiu są nowe , wymieniłem w zeszłym tygodniu na Alpine wg. rady kolegów z forum. Pamiętaj że radio fabryczne może być zestrojone ze wzmacniaczem i dlatego dobrze gra- w końcu to zestaw fabryczny. Czy twoje nieori. radio podłączone kablami głośnikowymi też możesz wysoko ciągnąć bez straty jakości dżwięku. Dawno temu w innym aucie robiłem taką próbę to powyżej 3/4 skali volume pojawiało się harczenie.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Ostatnie posty forum PCP








Przyklejone




English information
Ostatnie posty publicznego forum

911








cron