Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 9.11.2011, 23:50 

Witam, na otomoto wystawione jest na sprzedaż 928 z USA http://otomoto.pl/porsche-928-s4-gt-330 ... 92731.html, proszę o jakieś informacje czy może ktośz was ogladał ten samochód, czy warto pojechac te 500 km obejżec, mam swój własny warsztat więc naprawa blach-lakiernicza mi nie straszna, ale chodzi mi o stan pozostałości, czy lepiej odpuścic sobie ten egzemplarz

Tytuł: 928
PostNapisane: 10.11.2011, 2:44 

jeżeli to wiśniowe to ja twierdzę że jedyna skuteczna naprawa to wymiana załego przodu na specjalnej ramie dokumentacja płyty jet dostępna . Uzasadnienie dolne belki są podwójnej konstrukcji wewnątrz wgrzana jest mocna konstrukcja przestrzenna co uniemożliwia wyciągnięcie z zachowaniem wymiarów.niektóre punkty płyty mają dokładnośc w dziesiątych częściach mm. http://www.928body.com/
Oceniam koszt naprawy bez lakieru ale pełna kompletacja częsci tezużywanych na kwotę 15 -18 tys zł co czyni ten projekt nieopłacalnym Takie auto to tylko zbiór cześci.

Tytuł: 928
PostNapisane: 10.11.2011, 3:44 

bardzo szczegułowo patrz volumen 5. na str. 928 WORKSHOP MANUAL www.cannell.co.uk/Manuals.htm

Tytuł:
PostNapisane: 10.11.2011, 8:11 

rozmawialem, ze sprzedającym, on nawet nie wie czy auto odpala, niby naładował akumulator i ciągle nie ma czasu :lol: patologia ;) więc moim skromnym zdaniem, szkoda na to auto czasy, tym bardziej, że sprzedający nie jest za bardzo poważnym człowiekiem.
Wg vinu wychodzi jako JUNK czyli śmieć, wiec w stanqach już go mocno nie chcieli :)

Trzeba by zobaczyć jak ten przód od spodu wygląda, ale raczej tak jak wojciech mówi, z przodem mogą być związane masakrycznie duże koszta :) no ale jak kolega ma warsztat to robocizna mu odejdzie ;)

Nie wykluczałbym tego auta, aczkolwiek nie napalałbym się na nie. Ja sobie odpuściłem.

Tytuł:
PostNapisane: 26.11.2011, 9:33 

tez sie po lysinie drapalem czy nie kupic.ogolnie zgadzam sie z Kolegami.dodam tylko ze prawe drzwi odstaja (gora pasuje reszta nie) czyli moze byc cala buda pokrzywiona do tego wystrzelone poduszki to juz mnie calkiem zniechecilo.jak gosc mowi ze nie wie czy pali to raczej niepodejmowalbym rozmowy z takim sprzedajacym. na moje oko to poszedl do rowu i sie podgial tylko ze mogl urwac jeszcze pol silnika ale to juz tylko moje domysly. ogledziny z zewnatrz raczej nic nie dadza tylko podnosnik.jak masz zaklad to zrob kilka aut klientom doloz do calego a bedziesz spokojniej spal . jakby to mialo sens to juz by stal u mnie a Ty nie mialbys klopotu:-) ale ludzie roznie mysla i kalkuluja -moge sie mylic.

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 26.11.2011, 10:38 

Przepraszam ze wtrace swoje trzy grosze .

Jak Wojtek pisze ze auto nadaje sie jedynie na czesci , to tak jest faktycznie i kropka .
Nie znam nikogo kto tak dobrze zna sie na 928 jak Wojtek .
I nie sadze zeby byl ktos lepszy od niego w tym temacie w PL .

Tytuł:
PostNapisane: 28.11.2011, 1:13 
Klubowicz

Nr klubowicza: 062
tetsumaru napisał(a):
Przepraszam ze wtrace swoje trzy grosze .

Jak Wojtek pisze ze auto nadaje sie jedynie na czesci , to tak jest faktycznie i kropka .
Nie znam nikogo kto tak dobrze zna sie na 928 jak Wojtek .
I nie sadze zeby byl ktos lepszy od niego w tym temacie w PL .

Muszę potwierdzić i odradzam zakup :idea:

Staszek

958

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]