Próbowałem znaleźć ten temat szukajką, ale bezskutecznie. Jeśli było - będę wdzięczny za link i przepraszam za "śmietnikowanie".
Ale do rzeczy... przymierzam się bardzo mocno do tematu Porsche 944, ale mam w głowie cały czas kilka pytań, na które nie mogę znaleźć odpowiedzi.
1. EU vs. US.Wiem, że jest różnica w zderzakach, pewnie też zegary (mile vs. km). Są różnice w mocy silnika.
Natomiast czy istnieją jeszcze jakieś dodatkowe różnice pod kątem eksploatacji? Czy takie tematy jak np. klocki, tarcze, amortyzatory itp - to wszystko jest jedno i to samo i nie ma problemu z częściami?
Ewentualnie upraszczając pytanie - co w przypadku wersji US może być problematyczne w naprawie/zakupie?
2. Pre-lift/po-liftZauważyłem, że część 944 ma zegary podobne do 924, natomiast część takie mocniej 90's. Wiem już, że były wersje 944 S, S2, Turbo, natomiast z przyczyn budżetowych interesuję się wyłącznie wersją "podstawową".
Różnice są widoczne we wnętrzu - ok, ale czy mechanicznie też się różnią od siebie te wersje? Powiedzmy - rocznik 83 vs. 87?
3. Ocynk...Z tego co już się zorientowałem, 924 nie miało ocynku, 924s już miało... ale nie mogę znaleźć jasnej odpowiedzi jak to wygląda w przypadku 944. Wszystkie mają ocynkowaną blachę?
Dużo pytań, ale z góry dziękuję za odpowiedzi