Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2.03.2014, 17:08 

Witam wszystkich,

Do sprzedania samochód, jak w temacie. Auto o dobrym "klubowym" pochodzeniu (choć nie zdążyłem sam złożyć wniosku o przyjęcie) - kupiony jeszcze od Komancza i regularnie serwisowany u jednego z uznanych mechaników i szacownego członka klubu.

Facet wyjechał na czerwonym świetle i uderzył mnie w lewy bok, auto obróciło się i jeszcze uderzyło w sprawcę lewym tyłem. Mam trochę emocji z tym związanych, gdyż cała konstrukcja samochodu, poduszki, itp. pomimo tego, że wiekowe, zachowały się tak, jak zostały do tego zaprojektowane, czyli ochroniły kierowcę, czyli mnie. Efekt widać na zdjęciach.

W każdym razie - mądrzy ludzie mówią mi, że auto jest więcej warte w częściach sprzedawanych osobno (silnik, skrzynia, etc.), ale nie mam na to ani czasu, ani miejsca do ich składowania. Tak więc jest do wzięcia przez kogoś, kto będzie potrafił zrobić z tego co zostało jakiś użytek. Co do ceny, jak to się mówi "nie robiłem tego wcześniej", więc chcę się zorientować w ofertach, ale raczej zależy mi na szybszej sprzedaży.

Mam także więcej zdjęć z opinii rzeczoznawców, etc. Jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę o kontakt na privie.

Żeby zakończyć na jakiejś pozytywnej nucie - mam nadzieję wkrótce złożyć wniosek do klubu już w podobnej, choć trochę innej konfiguracji sprzętowej...

Z pozdrowieniami,
rs

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 2.03.2014, 21:19 

Szkoda wielka...
964 C4 Targa to rzadkie auto.

Tytuł:
PostNapisane: 2.03.2014, 21:35 

Tak, wiem. Miałem napisać, że ok 1400 sztuk, ale zernąłem w Twój podpis - 1329 sztuk. Smutno, ale pozostaje cieszyć się, że wyszedłem z tego względnie cało...

Pozdrowienia,
rs

Tytuł:
PostNapisane: 2.03.2014, 22:11 

Chyba jeszcze mozna odbudować...???

Tytuł:
PostNapisane: 2.03.2014, 22:52 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
Znam auto, przed wypadkiem jezdzilo bardzo ladnie. Warto pamietac, ze w Porsche drobiazgi kupowane detalicznie kosztuja spore pieniadze, wiec mozliwosc zakupu niemalze kompletnego 964 ma swoja wartosc.

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 2.03.2014, 23:42 

Nr klubowicza: 060
W przypadku targi i kabrio odbudowa bedzie znacznie trudniejsza, a przy takim uszkodeniu uwazam,ze wrecz niemozliwa. szkoda wielka bo to moje ulubione nadwozie- dobrze ,ze chociaz Ciebie ochronilo "swoim cialem". Moze jakies nadwozie za wielka woda znajdziesz,ze by chociaz 'wanna' byla sztywna.

było 924'82-było na I Zlocie 944S2'90 944TurboS'89 944 TURBO'S '88 prawie cup. jest Białe968TS'94

Tytuł:
PostNapisane: 8.01.2015, 9:54 

hej
poszukuję kontaktu do Pana który kupił to auto, może czyta forum....
dzięki z góry Kacper

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]