Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28.11.2014, 9:51 

Nr klubowicza: 143
No i się sprzedało :(

Niech żałują ci co go "zdalnie" oceniali i wybrzydzali bo coś tam głupiego słyszeli itp. opinie "fachowców" .
Pierwszy klient a był to profesjonalny mechanik z Porsche gdy go tylko zobaczył i mechanicznie sprawdził od razu się zachwycił stanem technicznym tego 964 Turbo i bez targowania kupił .
Raz jeszcze życzę mu wszystkiego dobrego i przyjemności z użytkowania :)

Na pocieszenie został mi Bad Boys z czerwonym środkiem które uwielbiam :)

www.911classic.pl zawsze piękne 911 :)

Krzysztof

Tytuł:
PostNapisane: 28.11.2014, 13:39 

Został w kraju?

Tytuł:
PostNapisane: 29.11.2014, 18:26 

Nr klubowicza: 143
Adi_rallye napisał(a):
Został w kraju?

W kraju nie doceniają tak fajnych aut

www.911classic.pl zawsze piękne 911 :)

Krzysztof

Tytuł:
PostNapisane: 29.11.2014, 18:28 

No jak nie doceniają ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2014, 0:53 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
kimbex napisał(a):
Adi_rallye napisał(a):
Został w kraju?

To prawda.
Mojego obejrzało kilka osób, a jakże latali z czujnikami lakieru, a wybrzydzali, a że nie oryginalny, a że bity, a że wyjeżdżony.... aż w końcu trafił do kolebki....po kilku mailach z Europy, przyjechał Niemiec (ok.50), dokładnie tak jak się umawiał, nawet przed czasem, bo nie przypuszczał, że jazda po Polsce tak szybko minie....sprawdził czy wszystko działa (szyby, światła itp.) na długości ok.30-40 m. podziemnego garażu sprawdził biegi I-V, wstecznym wrócił i zaparkował idealnie w to samo miejsce, punktową latarką sprawdził kilka charakterystycznych punków nadwozia/podwozia, czy nie ma rdzy na podszybiu, czy nie cieknie i kupił. Wyjechał ode mnie o 14....trochę po 17 zameldował, że jest za Poznaniem, tuż przed 22 przysłał sms, że już dojechał do domu (pod Hamburgiem, 960km.) i z podziękowaniami. Po dwóch dniach przysłał mail z fotka swojego garażu, z "czerwonym" wsród innych jego 5-ciu 911-tek, obok tej, z 1980r, którą się ściga.....

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2014, 1:02 

kimbex napisał(a):
Adi_rallye napisał(a):
Został w kraju?

+1 mój 944ts, wiem, to inny kaliber :D też raczej nie znajdzie tu amatora, no, przepraszam, za 20 to by niejeden wziął. Dlatego nawet go na forum PCP nie ogłaszam, śmieszą mnie te podchody, propozycje i średnio poważni ludzie. To ostatnie, to spory problem wizerunkowy klubu. "Noblesse oblige", a tu niestety typowe tanie cwaniactwo, jakby chodziło o BMW z ofoliowanymi na czarno szybami. Za 20 nie będzie :D , w DE w ciemno 8kEur proponują a i tak nie sprzedaję. :D

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2014, 1:47 

+1
Ja ostatnio usłyszałem,że takie jak mój (Boxster 2.7 2000rok) chodza po 33 tyś...odpowiedziałem że mimo że nie uważam się za bogatego to jeśli sa takie jak mój to z pięć wezmę....
Czasem mam wrażenie że kupujący auta w tym kraju działają wg systemu: masz frajera to go duś jak się zesra to go puść.
Na szczęście to ja decyduje czy i komu sprzedaję bo ciśnienia nie mam :D

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2014, 11:37 
Klubowicz

nie dziwie się ze auta jada do DE nie tylko z uwagi na specyfikę kupującego ... raz ze jest tam wciąż inne podejście do klasyków (ogólne a nie jednostkowe) to jeszcze zasobność przeciętnego portfela jest tez diametralnie inna ... porównując klienta z EU zachodniej a z PL należałoby wiec porównać średnie wynagrodzenie (4 razy wyższe w DE i 5-6 razy wyższe w Skandynawii czy Szwajcarii), koszt życia (paliwo, jedzenie, rachunki) oraz ilość osób jaka w EU a jaka w PL zarabia ponad średnia krajowa (u nas tych osób jest wciąż zdecydowanie mniej). Dlatego prawdopodobieństwo ze nasze auto zostanie w PL w stosunku do EU musi być dużo mniejsze...

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2014, 12:50 

Wystawiłem swoje W124 E500 na giełdzie klasyków gdzie auta się dość mocno komentuje i dowiedziałem się od osób które nigdy auta na oczy nie widziały że jest podobno przedliftowy,że cena kosmos,że milion powodów żeby nie kupić.
Po czym zadzwonił facet z Anglii że tego szuka i rezerwuje lot,transakcja odbyła się w fantastycznej atmosferze bez napinki typu "nie będę z takimi pieniędzmi po ulicy latał"
Pogadaliśmy sobie trochę o pasji i tamtejszej kulturze gdzie nie wypada nie mieć kilku fajnych klasyków :wink:
Suma sumarum okazało się że mam,miałem najładniejszą 500 jaką oglądał dlatego nie dziwi mnie to co piszecie powyżej.

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2014, 13:37 

Nr klubowicza: 304
:wink: podwójny

Andrzej
911

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2014, 13:38 

Za bardzo narzekacie, dlatego tak zachowują się w Polsce kupujący bo nikt ze sprzedających nie przyzna się że coś w aucie jest do zrobienia, że miał stłuczkę i tak dalej, zawsze wszystko jest super. A jak kupujesz to znajdż sobie sam. To działa w dwie strony, po pierwsze. Po drugie zapewne jak ktoś z Was jest kupującym to tez zaraz zbija cenę co najmniej z 20%. Widzę że wszystko zależy od miejsca z którego się patrzy.

Andrzej
911

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2014, 13:42 

Andruszka napisał(a):
Za bardzo narzekacie, dlatego tak zachowują się w Polsce kupujący bo nikt ze sprzedających nie przyzna się że coś w aucie jest do zrobienia, że miał stłuczkę i tak dalej, zawsze wszystko jest super. A jak kupujesz to znajdż sobie sam. To działa w dwie strony, po pierwsze. Po drugie zapewne jak ktoś z Was jest kupującym to tez zaraz zbija cenę co najmniej z 20%. Co po niektórych widzę że wszystko zależy z miejsca z którego patrzy.

Nie zgadzam się , jestem zwolennikiem pokazywania usterek czy pisania które elementy maja podwójny lakier.Zawsze tak robię jak sprzedaję auto tylko w PL jak napiszesz że ma 300tys to zaraz Ci zarzucą że ma 600tkm.Bardzo cenię uczciwe podejście i jestem zauroczony aukcjami w DE kiedy widzę opis usterek itp.

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2014, 13:56 

Nie mówię że wszyscy, ale większość. Ja np. tez przy sprzedaży o wszystkim mówię, wiem że ty też Adi, ale bywa z tym różnie, stąd często podejście kupujących. Często też mam wrazenie że nie chcą kupić a pooglądać i zaproponować jakąś śmieszną cenę.

Andrzej
911

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2014, 14:13 

Ja miałem z kolei udających zakup żeby tylko pojeździć tym co mam w garażu :?

Tytuł:
PostNapisane: 2.12.2014, 23:11 

Nr klubowicza: 381
Prawda jest taka że najlepiej zeby na rynku były auta bezwypadkowe, oryginalny lakier, suchy ale nie uszczelniany, bo jak był uszczelniany to cos było nie tak, przebieg wiadomo - do 70 tys km. No i cena musi byc duzo poniżej rynku europejskiego - najlepiej o 50%.

Troche ironizuje ale tak jak pisze Adi - deale z europejczykami to przyjemność a nie szukanie dziury w całym. Trochę jeszcze w naszym narodzie brakuje pewnego luzu i dystansu ale wszystko moze przed nami :)

*Porsche 911

Tytuł:
PostNapisane: 3.12.2014, 11:23 

100% racji, ale prawdą jest że polski rynek sam sobie na to zapracował jak chodzi o bieganie z czujnikami i chęć kupna auta takiego jak napisał Jarek.
Przez długie lata handlarze sprzedawali auta spawane z trzech z bardzo słabą przeszłością, teraz stało się to fobią i ludzie za wszelką cenę chcę zminimalizować ryzyko zapominając że nie sam lakier się liczy ale ogólny stan techniczny.

A przebiegi to jest wogóle inna bajka, ale jak handlarze mają przestać je cofać skoro Polak chce kupić właśnie cofnięty. On nie chce prawdziwego, on chce taki poniżej 100tyś przy aucie do 8 lat i poniżej 150tyś przy aucie powyżej 8 lat. Jak handlarz nie cofnie to raczej prędko nie sprzeda a to jest dla niego biznes - być albo nie być.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]