Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: 996 OLX
PostNapisane: 15.02.2021, 17:07 

sonda napisał(a):
Stan adekwatny do ceny
Tyle w temacie jak masz auto zadbane to musi kosztować a jak szukasz okazji to tanio i dobrze nie idzie w parze :)
Za ładne 996 to od 100-110 tys można zacząć szukać

A panowie tutaj nadal licza na „okazje”...

PostNapisane: 15.02.2021, 17:29 

Daro napisał(a):
Kurczę jak sie to wszystko czyta to aż się odechciewa wymiany auta , bo wiesz co masz a można nieźle wdepnąć (koszty stan auta)
Może to też powód dlaczego dobrych aut jest tak mało na rynku.
+1

PostNapisane: 15.02.2021, 18:06 

BartekG napisał(a):
Piszę to co dostaję w informacjach od pośredników.

Sporo z nich pisze jakieś nierealne sumy - szukam teraz jakieś kolejnego auta w budżecie ok 120k. Wszystko co dostałem do tej pory zaniżone 20-30k. Jakby tylko chcieli mieć kolejnego Klienta który wpłacił kasę na poczet zakupu, nie rozgryzłem tego ;)

PostNapisane: 19.02.2021, 7:44 

BartekG napisał(a):
Dzięki wielkie za pomoc . Odpuściłem temat. Faktycznie - szczur. Nie chciałem go zamieniać tylko kupić. Plan jest na zrobienie "małego chlewiku" :) Byłby i może tak będzie Box i 911 - zobaczymy. Nic na szybko. Widziałem tego z Japonii - ktoś tu na forum wspominał że jego można nawet poniżej 80 tyś zabrać. Tylko za tyle to z Japonii sam zrobisz import i kupie w manualu , tak jak szukam. Zobaczymy co czas przyniesie - nic na szybko.

80tys za Japończyka? Teza utopijna, wręcz nierealna. Ja wprawdzie najbardziej nastawiałem się na 4S, ale ładną i ciekawą, zwykłą C2 i C4 również brałem pod uwagę. Założyłem budżet 130k i po roku poszukiwań nic nie udało wylicytować w zakładanych pieniądzach. Odpuściłem w końcu 4S, bo finalnie przykuła uwagę ładna C2 z kierownica od RUFa, była chyba za 110-115 jakos tak. Jak już wszystko wydawało się dopięte, pojawiła się moja 4S... ale do budżetu trzeba było ponad 20k dołożyć. Później pakiet startowy - cewki, chłodnice, poduszka silnika i podobne duperele... 2 dinowe radio europejskie... projekt za 165! Jakie 80? Zapomnij. Za ta 996 C2 z RUFoska kierownica, po doliczeniu pakietu startowego może zmieściłbym się w 120-125k. Miała piękny kolor, śliczne felgi, odjechana kierownice i tez koło 70k przebiegu, jak moja 4S...

Bartku powodzenia i cierpliwości w projekcie, ale troszkę musisz dołożyć. Za 80 może się nie udać. Ale Boxa masz pięknego 😍.

PostNapisane: 19.02.2021, 8:22 

Za 80k 996.1 3.4 automat w cabrio da radę.

PostNapisane: 19.02.2021, 8:37 

flybart napisał(a):
BartekG napisał(a):
Dzięki wielkie za pomoc . Odpuściłem temat. Faktycznie - szczur. Nie chciałem go zamieniać tylko kupić. Plan jest na zrobienie "małego chlewiku" :) Byłby i może tak będzie Box i 911 - zobaczymy. Nic na szybko. Widziałem tego z Japonii - ktoś tu na forum wspominał że jego można nawet poniżej 80 tyś zabrać. Tylko za tyle to z Japonii sam zrobisz import i kupie w manualu , tak jak szukam. Zobaczymy co czas przyniesie - nic na szybko.

80tys za Japończyka? Teza utopijna, wręcz nierealna. Ja wprawdzie najbardziej nastawiałem się na 4S, ale ładną i ciekawą, zwykłą C2 i C4 również brałem pod uwagę. Założyłem budżet 130k i po roku poszukiwań nic nie udało wylicytować w zakładanych pieniądzach. Odpuściłem w końcu 4S, bo finalnie przykuła uwagę ładna C2 z kierownica od RUFa, była chyba za 110-115 jakos tak. Jak już wszystko wydawało się dopięte, pojawiła się moja 4S... ale do budżetu trzeba było ponad 20k dołożyć. Później pakiet startowy - cewki, chłodnice, poduszka silnika i podobne duperele... 2 dinowe radio europejskie... projekt za 165! Jakie 80? Zapomnij. Za ta 996 C2 z RUFoska kierownica, po doliczeniu pakietu startowego może zmieściłbym się w 120-125k. Miała piękny kolor, śliczne felgi, odjechana kierownice i tez koło 70k przebiegu, jak moja 4S...

Bartku powodzenia i cierpliwości w projekcie, ale troszkę musisz dołożyć. Za 80 może się nie udać. Ale Boxa masz pięknego 😍.

flybart a Ty przypadkiem jak szukałeś auta to nie pisałeś ze ładnego japonca po pakiecie można kupić w PL na gotowo za 100k? 8)

PostNapisane: 19.02.2021, 13:13 

No mój Box jest ŁADNY :lol: :lol: - taki mało skromny jestem.
Zobaczymy , mam czas , może coś na miejscu trafie . Cierpliwy jestem , Czas pokaże.
Ave :)

PostNapisane: 19.02.2021, 21:02 

Mikołaj napisał(a):
flybart napisał(a):
BartekG napisał(a):

flybart a Ty przypadkiem jak szukałeś auta to nie pisałeś ze ładnego japonca po pakiecie można kupić w PL na gotowo za 100k? 8)

Heh, w istocie 😁 - był taki czas, ze wspólnie z Kimbexem trochę tych japońskich aukcji przejrzałem, to prawda. W 2019 trafialismy na aukcje zwykłych 996ek z fajnymi przebiegami w okolicach 100k zł po opłatach... wówczas jeszcze C2 wydawała mi się najmniej interesująca, choć pamietam dwie bardzo ciekawe - jedna - w pięknym kolorze cobalt z GT package wychodziła w okolicy 120-130, druga granatowa z felgami od GT3, zderzakiem i kierownica RUF trochę tańsza... Ale te ceny to już historia z pierwszej połowy 2019. Rzucam okiem od czasu do czasu na aukcje japońskie - poszło w górę. Z drugiej strony, dla nas właścicieli to chyba dobra wiadomość. Trzymać, jeździć, cieszyć się i nie schodzić z ceny 😆😎

PostNapisane: 19.02.2021, 23:03 

I do tego pakiecik na start i jest, tzn. było 120-130 ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]