Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 7.12.2012, 19:04 

Czy ktoś może zna ten samochód:

http://moto.allegro.pl/porsche-carrer-9 ... 39399.html

Na co w tym warancie uważać?

Z góry dziekuję,

MicK

Tytuł:
PostNapisane: 7.12.2012, 23:52 

Na silnik :roll:
Tez nad nim myslalem ale silnik 3.4 mnie zniechecil...
Poza tym auto bardzo fajnie zestawione kolorystycznie.

Tytuł:
PostNapisane: 8.12.2012, 0:04 
Prezes PCP, Cz. Honorowy

Nr klubowicza: 002
coś mi świta że to auto było kiedyś w klubie... chyba, że kolor ten sam... ładny, sprawdź silnik... no i grubość lakieru... Jeśli to jest auto Maćka K. to na pewno nie szczędził na serwisie...

były: 924, 944, 928, 964, 996, 997, 986 S,
będzie: 981 GTS? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 8.12.2012, 9:45 

Wygląda bardzo ładnie, może warto podjechać do ASO i sprawdzić.
Cena wyjątkowo niska!

Tytuł:
PostNapisane: 8.12.2012, 10:13 

Nie bez powodu tu w którymś z postów napisano że Porsche powinno wymienić na własny koszt wszystkie silniki 3.4l
Dlatego auta z tymi silnikami są tania - uderzaj lepiej w 3.6l po lifcie.

Tytuł:
PostNapisane: 8.12.2012, 11:14 

tyle ze aut przed liftem z silnikiem 3.4 wyprodukowano dziesiatki tysiecy i przeciez chyba w kazdym silnik nie padl, masa ludzi tym jezdzi.. wedlug mnie w porsche silnik moze pasc niezaleznie od modelu, wystarczy poogladac ogloszenia w jak roznych rocznikowo egzemplarzach silnik jest po wymianie, u nas rzadko pisza ale na niemieckich ogloszeniach czesto jest motor neu, czy to 3,4 czy 3,6 czy wiekszy, i to nie tylko w 996 ale w kazdym nie-wiatraku..

Tytuł:
PostNapisane: 8.12.2012, 14:54 

kilazz napisał(a):
tyle ze aut przed liftem z silnikiem 3.4 wyprodukowano dziesiatki tysiecy i przeciez chyba w kazdym silnik nie padl, masa ludzi tym jezdzi.. wedlug mnie w porsche silnik moze pasc niezaleznie od modelu, wystarczy poogladac ogloszenia w jak roznych rocznikowo egzemplarzach silnik jest po wymianie, u nas rzadko pisza ale na niemieckich ogloszeniach czesto jest motor neu, czy to 3,4 czy 3,6 czy wiekszy, i to nie tylko w 996 ale w kazdym nie-wiatraku..

Dokładnie, 3.4 jest więcej i są starsze od 3.6 , często mają przebiegi 200tyś i więcej niemiłosiernego katowania...

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 8.12.2012, 19:14 

marcin.m napisał(a):
coś mi świta że to auto było kiedyś w klubie... chyba, że kolor ten sam... ładny, sprawdź silnik... no i grubość lakieru... Jeśli to jest auto Maćka K. to na pewno nie szczędził na serwisie...

tam był automat ...

Tytuł:
PostNapisane: 8.12.2012, 21:16 

kilazz napisał(a):
wedlug mnie w porsche silnik moze pasc niezaleznie od modelu [...] w kazdym nie-wiatraku..

Proszę mi tu nie obrażać transaxli :) Jest wiele 924 944 i 928 w których nie wiatraki nie padają mimo ostrej jazdy, a to, że silnik 3.4 jest nieudany to nie jest chyba tajemnica, co chwilę przewijają się wątki na ten temat i to, że jest katowany nie jest tutaj wymówką. Wystarczy jak już ktoś wcześniej zauważył porównać sobie ceny 3.4 i 3.6 - chyba nie powiesz, że wynika ona z osiągów.

Tytuł:
PostNapisane: 8.12.2012, 22:51 
Klubowicz

Nr klubowicza: 062
Bluebird napisał(a):
kilazz napisał(a):
wedlug mnie w porsche silnik moze pasc niezaleznie od modelu [...] w kazdym nie-wiatraku..

Proszę mi tu nie obrażać transaxli :) Jest wiele 924 944 i 928 w których nie wiatraki nie padają mimo ostrej jazdy, a to, że silnik 3.4 jest nieudany to nie jest chyba tajemnica, co chwilę przewijają się wątki na ten temat i to, że jest katowany nie jest tutaj wymówką. Wystarczy jak już ktoś wcześniej zauważył porównać sobie ceny 3.4 i 3.6 - chyba nie powiesz, że wynika ona z osiągów.

Z mojego doświadczenia ( opinie wielu osób) różnica w cenie na niekorzyść 3,4 wynika głównie z kształtu reflektorów jak w pierwszych boxsterach, reflektory po lifcie, jak w turbo już się podobają... A z awaryjnością silnika 3,4 jest bardzo różnie, znam wiele osób, które mają ten model i nie miały kłopotów. Aczkolwiek to jest pierwszy silnik do 911-tki chłodzony cieczą, więc to były nowe doświadczenia fabryki Porsche i jak to w pierwszych egzemplarzach mogą być błędy młodości...

Staszek

958

Tytuł:
PostNapisane: 9.12.2012, 1:27 

Bluebird napisał(a):
kilazz napisał(a):

Nie wynika z osiągów tylko z rocznika.

Zobacz profil YIM  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]