Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8.01.2012, 0:03 

Witam wszystkich!
Jestem nowym forumowiczem a pojawiam się tu w konkretnym celu a mianowicie rozpoczęcia swojej przygody z cudem niemieckiej myśli inżynieryjnej :)
Przejrzałem to pod-forum aż doszedłem do wątku forumowicza "joko"

http://porscheclub.home.pl/forum/viewtopic.php?t=6306

i uśmiałem się bo w sumie to mógłbym go przekleić :)
też szukam i też po cichu liczę, że może jakiś forumowicz wie o ciekawym egzemplarzu, który będzie warty swoich pieniędzy...

a więc, czego szukam:
997 zwykła bądź S, z lat 2004-2006, manual, kolor kompletnie bez znaczenia :), wyposażenie bez większego znaczenia, a więc wymagania nie są zbyt wygórowane...oczywiście najchętniej widziałbym "S-ke" z pełnym chrono sport z `06 i przebiegiem <50tkm...ale wychodzę z założenia (może błędnego), że wolę żeby to był zdrowy i goły egzemplarz a nie bagno na "full wypasie", z którego potem nie wyjdę, tak jak wcześniej pisałem to mój początek przygody więc może i zwykła carrera mnie przerośnie :) (wcześniej hot-hatche czyli ~200ps).

wiem, że obecny tu "kimbex" wystawia bardzo fajną zieloną S-kę, ale jakoś jestem uprzedzony do US...chociaż przyznam, że patrząc na ceny i wybór to chyba i tak ostatecznie nie będę mięć wyjścia

poza tym przy okazji chciałem zasięgnąć opinii o tym egzemplarzu:

http://otomoto.pl/porsche-911-380km-chrono-sport-pakiet-C20784397.html

dość długo już "wisi" na ogłoszeniach a wydaje się sensowny...może się mylę, ktoś zna historię?

kolejne pytanie do "silent" czy Twoje cabrio już sprzedane? wydaje mi się, że widziałem je jeszcze na otomoto.pl jakoś 1-2mc-e temu (czarne? zdjęcia robione na trawie? :)

A tak poza konkursem, chciałem pogratulować jednego...poziomu użytkowników i samych wypowiedzi na forum, obecnie jestem w trakcie poszukiwań auta (różnych marek) i co się z tym wiąże wertuje różne fora i muszę szczerze przyznać, że wyróżniacie się in-plus :)

Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 8.01.2012, 0:07 

Noblesse oblige ... :D :D

Witaj i udanego zakupu - potem to już tylko radość i czasem wydatki. Ale o tym drugim rzadko piszemy.

Tytuł:
PostNapisane: 8.01.2012, 1:18 

Nr klubowicza: 164
odnośnie auta - może ktoś je zna z okolic 3city ale:

niby właściciel opisuje auto dość dokładnie tyle że pojawiają się drobne pierdółki, które raczej świadczą o tym, że to pisze handlarz:

program na 380 KM - w tym modelu 381 KM uzyskuje się za pomocą opcji 'power kit' i nie jest to tylko program. W necie znajdziesz na pewno szczegóły.
nie wiedziałem, że w 911 można montować webasto? I po co?
Ale jeśli to tylko jakieś nieścisłości to auto ładne.
No i 380 KM!

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 8.01.2012, 3:34 

Po pierwsze nie spiesz sie i nie podpalaj. Nie żałuj pieniędzy na sprawdzenie auta w ASO. Kosztuje to 800 pln, ale lepiej wydać 4 x 800 i znaleźć coś naprawdę sensownego, niż zaoszczedzic, a potem miec wydatek rzedu kilkadziesiat tysiecy i niesprzedawalny samochod.

Rzeczywiscie 80-90% aut z usa to powypadki. Jezeli auto z usa, to sprowadzone w 2008, wtedy dolar byl po 2 zlote i sprowadzali bezwypadkowe rowniez.

Od pół roku mam pierwsze porsche , ktore ma 295 KM i jak na poczatek to spokojnie wystarczy. Czyli Twoje 325 w standardowej Carrerze też bedzie ok.
Za to, gdybys mial isc w kierunku boxstera, albo caymana, to podstawowe wersje odradzam, 245 KM to juz troche mało.

Powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 8.01.2012, 11:30 

dzięki za rady :)
faktycznie nie spieszę się specjalnie, dość długo już "obserwuję" rynek, od czasu do czasu obejrzę coś osobiście, żeby było śmiesznie jeszcze pół roku temu właśnie brałem pod uwagę caymana s ( tez uważałem, że podstawa jest trochę za słaba :) )ale z biegiem czasu stwierdziłem, że chyba jednak wolę dołożyć i podejść do pierwszych 997...

Tytuł:
PostNapisane: 8.01.2012, 11:48 

Witam, powodzenie w poszukiwaniach!

Tytuł:
PostNapisane: 8.01.2012, 14:12 

Nr klubowicza: 143
Moje 997 S jest w super stanie technicznym i optycznym co moze potwierdzic Rafal Dusza i jest swiezo po przegladzie u niego.
Co prawda mial uszkodzony przod ( mam zdjecia ) ale tylko blacha. !
Nigdy nie przekoszony a to jest w takim aucie najwazniejsze!
Naprawiony 100% profesjonalnie na nowych czesciach!
Cena specjalna dla forumowiczow tylko 147000 zl faktura Vat to cena najnizsza w Europie ( a gdzie akcyza i koszt sprowadzenia ? )

Zapraszam na jazde probna a gwarantuje ze lepszego w tak smiesznie malych pieniadzach nie znajdziesz ;)

www.911classic.pl zawsze piękne 911 :)

Krzysztof

Tytuł:
PostNapisane: 8.01.2012, 17:02 

kimbex napisał(a):
Moje 997 S jest w super stanie technicznym i optycznym co moze potwierdzic Rafal Dusza i jest swiezo po przegladzie u niego.
Co prawda mial uszkodzony przod ( mam zdjecia ) ale tylko blacha. !
Nigdy nie przekoszony a to jest w takim aucie najwazniejsze!
Naprawiony 100% profesjonalnie na nowych czesciach!
Cena specjalna dla forumowiczow tylko 147000 zl faktura Vat to cena najnizsza w Europie ( a gdzie akcyza i koszt sprowadzenia ? )

Zapraszam na jazde probna a gwarantuje ze lepszego w tak smiesznie malych pieniadzach nie znajdziesz ;)

Dokładnie ja bym na twoim miejscu pojechał do Krzyśka 8)

Tytuł:
PostNapisane: 8.01.2012, 19:42 

granacik z 3city faktycznie dlugo wisi i musze powiedziec ze byl to przez dlugi czas moj nr1, wyglada na bardzo ladny i super wyposazony ale niestety nie dojechalem by zobaczyc i kupilem inny :(

Tytuł:
PostNapisane: 8.01.2012, 20:44 

Witam,
ja miałem okazję kilka razy oglądać ten samochód w Auto House w Gdańsku. http://www.auto-house.pl/Jest to auto mojego znajomego a właściwie kumpla mojego kolegi.
Ale przechodząc do sedna-auto było jakiś czas temu ściagnięte z USA, jego historii nie znam. W każdym razie wiem, że było to auto dość mocno eksploatowane, co oczywiście nie znaczy że nie warto się tym tematem zainteresować. Ja jednak uznałem, że pomimo tej jakby na to nie patrzeć znajomości z właścicielem ten temat jednak odpuszczam.

Tytuł:
PostNapisane: 8.01.2012, 20:54 

hmm no to dziwna sprawa bo w ogłoszeniu wyraźnie wisi "wersja europejska" ale widocznie handlowcy mają różne definicje tego, tak jak mają różne definicje auta bezwypadkowego :)
w każdym bądź razie w tygodniu będę tam dzwonić po VIN i ogólną pogadankę.
dzięki za informację

@ "kimbex" poszło PW do Ciebie :)

Tytuł:
PostNapisane: 8.01.2012, 21:15 

Jakub_ash ja również PW ze zdjęciem tego granatowego samochodu z Gdańska

Tytuł:
PostNapisane: 9.01.2012, 22:40 

Pewnie za dobry rok zacznę poważnie myśleć o czymś takim...

http://otomoto.pl/porsche-911-carrera-4 ... 52863.html

Pytanko kontrolne. Czy warto sobie "czymś" takim zajmować 4 litery, czy auto może być warte swojej ceny?

Sorki, że pytanie hipotetyczne, ale mnie nosi... :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 9.01.2012, 23:09 

cena netto - może to już wszystko wyjaśnia. ale ładne :D

Tytuł:
PostNapisane: 16.01.2012, 23:23 

Odnośnie egzemplarza na PTU. Info na PW :?

Tytuł:
PostNapisane: 16.01.2012, 23:40 

witam, mam ładne 997 z 08' po lifcie, kupione u lelka, bezwypadkowe,czarne, jasny srodek, koła turbo, 50 tkm, f-ra z vat, ogólnie super. Jak ktoś szuka dobrego salonowego auta to polecam.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]