Witam.
Czy ktoś zakładał do siebie do siebie do 997 felgi 20 calowe? Po pierwsze czy dużo się traci na komforcie i czy elementy zawieszenia są bardziej narażone na zużycie przy zastosowaniu 20tek? Następna sprawa czy czujniki ciśnienia nie będą generowały błędów jako, że producent przewidział maksymalnie 19 cali? No i jakie ciśnienie powinno być w takich kołach bo tutaj też producent podaje dla rozmiarów fabrycznych.
Wiem, że jest wielu przeciwników odbiegania od serii ale felgi np. Techart Formula 20 cali są dedykowane do 997 (i nie tylko).
Czy ktoś ma doświadczenia w tej materii, bo nie wiem czy warto dla lepszego wyglądu (w mojej ocenie) pakować się w kłopoty.
Miałem dwa komplety kół w 997 . 19" i 20" jakiś znaczących różnic w komforcie nie odczuwałem . W 20" fegach miałem tylne opony o szerokości bodajże 325 co poprawiało w moiej ocenie trakcje. Co do czujników ciśnienia to jeśli w 20" felgi zamontujesz czujniki to problemów wg mnie nie bedzie. Ja u siebie nie chciałem przekładać czujników . Podczas wizyty w Porsche w Poznaniu poprosiłem aby wykodowali mi funkcje pomiaru ciśnienia .
miałem jeszcze jeden komplet 5 ramion 20" bez tzw rantu , wygladaly jeszcze lepiej bo optycznie były większe. sprzedałem je na allegro. nowy wlasciciel był bardzo zadowolony,podobnie jak ja nie odczuwal dużej roznicy w komforcie.