Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10.03.2014, 21:28 

Czy ktoś oglądał lub interesował się tym unikatem,

http://tablica.pl/oferta/porsche-997-c2 ... c2512a3ef5

Tytuł:
PostNapisane: 10.03.2014, 22:18 

myslalem ze FSO już nie robi Polonezów :D wow.

Tytuł:
PostNapisane: 11.03.2014, 8:15 

Mi się podoba, fajnie wygląda na tych kółkach:)
Wiadomo rzecz gustu ale wygląd dla mnie ciekawy

Tytuł:
PostNapisane: 11.03.2014, 22:21 

Bardziej mi chodzi o kwestie techniczne, wymienione części, kolektor, przepustnica itp., oprogramowanie na 400 KM, przy tym silniku?
Wygląd to kwestia gustu pewnie ma zwolenników i przeciwników, ja osobiście bym zdemontował tylny spojler i karbon z maski zamienił na czarną folię ale to szczegóły. Jeżeli nikt go nie oglądał, to ja będę pierwszy.

Tytuł:
PostNapisane: 11.03.2014, 23:23 

ale unikat

przednie swiatła china
tylne swiatła china
navi china

widac ktos na kupowal gratów nie watpliwie tylko co z tego wyszło :(

ale szło by z tego zrobić ładne auto o ile technicznie jest OK

Tytuł:
PostNapisane: 12.03.2014, 11:31 

lata 90 w PL, same przeszczepy, przód podobny do gt3 tył do turbo z boku do niczego a w środku daewoo...doskonałe auto do pokazania przez TEDE :)

Tytuł:
PostNapisane: 12.03.2014, 11:43 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Niech zabiera te graty i obniży cenę o 100k ;)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 31.03.2014, 20:41 

Porsche o ktorym mowa nalezy do mnie :wink:

lata 90 w PL, same przeszczepy, przód podobny do gt3 tył do turbo z boku do niczego a w środku daewoo...doskonałe auto do pokazania przez TEDE

A kto powiedzial, ze tak byc nie moze?? Czyby istnialy jakies niewidzialne zasady znane jedynie np wtajemniczonym klubowiczom?? :lol: Zastosowano czesci, ktore wydawaly byc sie najbardziej estetyczne. Na temat wizji i kwestii estetycznych nie ma co debatowac. Przypominam, ze Porsche proponowal aerokit do Carrery...ktory nawiazuje do GT3 :roll:
Ciekawe co przypomina Daewoo? Kierownica szyta recznie za 6000zl czy wnetrze karbonowe (made in germany) za blisko 20tys? :lol:

Jesli chozi o czesci made in china, moze niech ktos napisze za mnie ile czesci Porsche jest produkowanych w Chinach czy Taiwanie...
Te ktore zastosowalem w samochodzie (swiatla) sa jakosciowo bardzo dobre i sprawdzonej firmy. Niestety, nie istnieja podobne made in germany...

Tytuł:
PostNapisane: 31.03.2014, 21:14 

Brrrrrrr, paskuda- rzeczywiście wyjątkowa, unikatowa :banghead:

Tytuł:
PostNapisane: 31.03.2014, 21:30 

W Polsce tego typu przerobki nie sa docenione jak gdzie indziej na zachodzie np...
Ale mysle, ze wynika to z faktu, ze pisza to "czlonkowie Porsche club itp" ktorzy przez definicje nie sa otwarci na tego typu rzeczy...

Z doswiadczenia, wszystkim na zywo bardzo sie podoba, a co najwazniejsze mi - przyznaje ze pierwszy raz slysze taka opinie :wink: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 31.03.2014, 21:53 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Tobie się podoba - to najważniejsze. Teraz musisz znaleźć człowieka o podobnym guście. Nie chcę być złym prorokiem, ale będzie ciężko. Tyle.

PS. To, że coś jest drogie (kierownica, wnętrze) nie oznacza jeszcze, że jest ładne. Niestety.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2014, 2:39 

Fakt, szczegolny egzemplarz dla szczegonego klienta, ktory to doceni. O to sie akurat nie martwie. Zainteresowanie jest spore. I wbrew pozorom, nie jestem na forum aby promowac samochod - mimo iz podejrzewam, ze 3/4 997 z polskiego internetu nie bylo tak solidnie serwisowane jak ten egzemplarz. Chcialem jedynie sprostowac pare rzeczy co do made in china i inne mity...

Podanie ceny czesci nie mialo oczywiscie zadnego zwiazku z estetyka (!), nawiazywalo do jakosci zastosowanych elementow..
Z tego co pamietam, Porsche takze proponowalo carbonowe wnetrze za doplate, jak i pakiet Aerokit i wiele innych jakosciowych rzeczy, ktore nie koniecznie byly estetyczne (Panamera, 944, dziwne jaskrawe kolory, ktore juz od czasow Yellowbird-a wygladaja jak nie powiem co na 911...)

PS. Siedzenia non sportowe byly wymienione na sportowe, czy one tez sa brzydkie ? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2014, 11:30 

vinland napisał(a):
dziwne jaskrawe kolory, ktore juz od czasow Yellowbird-a wygladaja jak nie powiem co na 911...)

Formalnie rzecz biorąc, "Yellowbird" to nie Porsche.

Tytuł: 911
PostNapisane: 1.04.2014, 12:17 

O gustach sie nie dyskutuje, jeden woli brunetki drugi blondynki .
Ja osobiscie mialem przykre doswiadczenia z zamiennikami lamp, szczególnie tylnych, które w moim poprzednim aucie po pierwsze były zakwestionowane na przeglądzie i przez policję ( przyciemniane bez homologacji) po drugie kiepskiej jakości trudno bylo je dopasowac

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2014, 17:02 

Mi sie podoba. Seria jest nudna. Porsche też kupuje się po to, żeby mieć coś wyjątkowego a od pewnego czasu Porsche w Polsce już niczym wyjątkowym nie jest.. Modyfikacje takie czy inne naprawiają te braki w unikatowości.

Tytuł:
PostNapisane: 1.04.2014, 17:08 

Unikatowość aut mieliśmy już w połowie lat 90-tych...

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2014, 1:47 

Tak, technicznie Yellowbird nie jest Porsche, jak i wiekszosc RT12 maja RUF w dowodzie o ile dostatecznie szybko zostaly przerobione (nie pamietam do ile km) badz kupione nowe...wspominali o tym we francuskojezycznym wideo optionauto na youtube.
Jesli chodzi o zamienniki lamp, wiekszosc (w czym moje) nie maja TUV czy certyfikatu EU. Podobnie jak i boczne szyby, ktore sa zbyt ciemne...Nie mialem kiedykolwiek problemu podczas przedgladu czy z policja, ale mysle ze to wynika z tego, ze mialem szczescie.
3) Tak jak napisal Moris, o gustach sie nie dyskutuje. Chcialem jedynie zaproponowac inne podejscie do tematu przerobek.
W USA, GB i DE np przerobki tego typu sa chlebem powrzechnym, i o ile jakosciowo spelniaja wymogi, bardzo duzo ludzi to docenia. Na marginesie dodam, ze samochod byl w ubieglym roku u Alois RuF-a na przegladzie i w celu instalacji Supercharger-a czyli sprezarki, ale stwierdzono, ze zywotnosc silnika moze (statystycznie) na tym ucierpiec....
Ciachu, cf punkt 3) Inzynieria Porsche jest jedna z najlepszych na swiecie, co nie oznacza, ze nie mozna zrobic lepiej. Sami to udowadniaja co kilka lat...
Przypomina mi to troche motocykle Harley Davidson, ktore w USA sa przerabiane na dziendobry z salonu a u nas nerwowo trzymane pod kloszami...coz :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2014, 3:21 

Wiadomo, ze to kwestia gustu. Wedlug mnie kilka rzeczy ma fajnych np zawieszenie. Generalnie Batmobil to nie moj styl, za ciemno:-) Chociaz niektorym znajomym sie cos takiego podoba. Dla mnie i mysle ze dla czesci potencjalnych klientow problemem jest folia, bo wolalbym widziec stan oryginalnego lakieru przed kupnem a wiadomo ze wlasciciel nie zdejmie folii jak nie ma pewnosci ze kupisz.

Generalnie stan techniczny jest najwazniejszy bo prawie wszystkie rzeczy sa odwracalne jezeli ktos woli oryginal.
Idealem by bylo jakby wlasciel posiadal oryginalne czesci.

Tytuł:
PostNapisane: 2.04.2014, 23:06 

Zgadzam się w 100% z przedmówcą, nie dyskutujmy o gustach tylko skupmy się na kwestiach stanu technicznego, moje wątpliwości też dotyczą folii jak i podwyższonej mocy silnika.
Ale jeżeli odezwał się właściciel to może będzie łatwiej, z tego co czytałem folia w dobrym stanie wytrzymuje około 3 lat, kiedy była oklejana 911?
Czy jeżeli twierdzisz, że samochód jest bezwypadkowy to np. zdecydujesz się ściągnąć folię przynajmniej z jednego elementu w celu sprawdzenia czujnikiem grubości lakieru. Niech to będzie np. przednia maska.
Zaproponuj swoją minimalna cenę dla forumowiczów za jaką jesteś wstanie sprzedać 911. Robiąc te kilka rzeczy myślę, iż możesz się znacznie zbliżyć do sprzedania auta.
Tak na marginesie rozmawiałem z jednym forumowiczem o tej 911 i nasze opinie były zgodnie, jeżeli zdecydowalibyśmy się na zakup to w pierwszej kolejności demontujemy kilka detali jak, tylny spojler, zmiana felg na 19", zamiana foli carbonowej na czarną lub przywrócenie samochodu do oryginalnego lakieru.
vinland- przemyśl różne opcje, tutaj na forum masz najwięcej potencjalnych klientów szukających 911 z tych roczników.

Tytuł:
PostNapisane: 3.04.2014, 2:48 

Coz, jesli chodzi o stan techniczny, posiadam blisko 100 (tak sto, slownie) stron faktur z ASO i na 95 proc. czesci wymienionych ktore kupione jako nowe, z ktorych czesc wymienilem sam (pewnych ludzi moze to straszyc, lecz nie chcac z byle czym jedzic systematycznie do Poznania czy Katowic - nie wspominajac o nowo otwartwym "serwisie' Brodson we Wroclawiu na czele ktorego stoi J. Syty z GT3 cup (do ktorego nic osobiscie nie mam, wrecz przeciwnie), o ktorym opowiem jak sprzedam auto :wink: ) Podpowiem, ze nie odzyskalem auta w lepszym stanie, chlopcy wola jedzic na myjnie...
Jesli chodzi o folie, jestem gotow sciagnac dowolny element, maske czemu nie - nie ma problemu. Ale kto poniesie koszty jezeli wedlug mierkina wszysto bedzie OK a kupca zmieni zdanie? :roll:
Co do ostatecznej ceny, ponizej 150K nie mamy w ogole o czym rozmawiac.
Wiem co posiadam i ile pieniedzy, czasu i nerwow poswiecilem.
Na koniec dopisze, ze auto prawdopodobnie bedzie sprzedane w najblizszych dniach. Od kiedy wystawilem auto na autoscout24 jest ciekawiej, co potwiedza slowa w poprzednch postach dot. wizji innych krajow na temat przerobek...
Dla potencjalnie zainteresowanych, sa nowe zdjecia na aukcji allegro...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]