|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
barkas
|
Napisane: 28.03.2015, 11:16 |
|
|
Witam,
czy ktoś z Forumowiczów orientuje się czy możliwa jest adaptacja pakietu "Comfort Lighting" do auta, które go seryjnie nie ma? Chodzi o delikatne oświetlenie nóg i deski rozdzielczej podczas jazdy. Do załączania tego oświetlenia służy dodatkowy przycisk na panelu w suficie. Czy wymiana panelu, na taki, który posiada wspomniany przycisk uaktywni automatycznie tę funkcję? W załączniku zdjęcie, na którym zaznaczyłem przycisk, o którym piszę.
Pozdrawiam
Bartek
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
|
Góra |
|
michal928
|
Napisane: 28.03.2015, 12:17 |
|
|
Co prawda nie miałem okazji uruchamiać nigdy tej funkcji ale sądzę, że takie proste to nie bedzie...
Wg mnie brak bedzie wiazek i elementow wykonawczych.
|
|
Góra |
|
barkas
|
Napisane: 28.03.2015, 12:36 |
|
|
a moim zdaniem nie potrzeba dodatkowych wiązek, bo wszystkie te lampki są i świecą w samochodzie, chodzi tylko o sterowanie nimi (przyciemnienie) po wciśnięciu przycisku. Oczywiście to tylko moje przypuszczenia, wolałbym się jednak upewnić przed samym zakupem.
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam, B.
|
|
Góra |
|
Osa
|
Napisane: 28.03.2015, 12:50 |
|
|
Ktoś na forum kiedyś podmienił zwykły panel na panel z programowaniem bram i stwierdził ze wiązka już była i zaskoczyło.Może będzie potrzeba z poziomu softa coś uaktywnić.
Pozdrawiam.
|
|
Góra |
|
michal928
|
Napisane: 28.03.2015, 12:59 |
|
|
Jeżeli sama podmiana panelu dałaby efekt to super.
W boxie np chcac uaktywnic komputer pokładowy trzeba dołożyć manetke i pociągnąć wiązkę do liczników mimo, ze to tylko 4 kable to brak ich w wiązce...
Auta z reguły robine sa tak, zeby nie dało się w prosty sposób doposażać ich w gadżety ktore mozna kupic z nowym autem. Poza tym nawet 1Euro zaoszczędzony na wtyczce z kawałkiem wiązki przy kilkudziesięciu tysiącach aut daje oszczedności kilkadziesiat tys euro.
A czy podswietlenia nie realizują przypadkiem diody wbudowane w lusterko wsteczne a nie lampka?
Czekam na informacje bo sam jestem ciekaw.
|
|
Góra |
|
barkas
|
Napisane: 28.03.2015, 13:52 |
|
|
michal928 napisał(a): A czy podswietlenia nie realizują przypadkiem diody wbudowane w lusterko wsteczne a nie lampka?
dobre pytanie... U mnie lusterko wsteczne nie ma nawet funkcji automatycznego ściemniania.
|
|
Góra |
|
Langorio
|
Napisane: 30.03.2015, 15:11 |
|
|
barkas napisał(a): michal928 napisał(a): A czy podswietlenia nie realizują przypadkiem diody wbudowane w lusterko wsteczne a nie lampka? dobre pytanie... U mnie lusterko wsteczne nie ma nawet funkcji automatycznego ściemniania.
Tak Panowie , diody znajdują się w lusterku wstecznym. Wczoraj sprawdziłem u siebie
|
|
Góra |
|
Deaver
|
Napisane: 30.03.2015, 17:41 |
|
|
A ogarnia ktoś dołożenie tempomatu do Cayenne S 2005r? Czy wystarczy zamontować manetkę z tempomatem i już, czy trzeba ciągnąć jakieś kabelki? Kontrolka od tempomatu jest na desce, bo widać ją "pod światło".
A swoją drogą to skandal by w takim wozie, za taką kasę nie było tempomatu czy lusterka fotochromatycznego. Właśnie tego mi brakuje najbardziej - tempomatu.
|
|
Góra |
|
barkas
|
Napisane: 30.03.2015, 21:25 |
|
|
Dzięki Langorio. Pozostaje mi odpuścić, bo panel w suficie można wymienić, ale kombinować z wymianą lusterka, żeby wszystko wyglądało jak oryginał, to za duże komplikacje. Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
|