|
Page 1 of 1
|
[ 12 posts ] |
|
| Author |
Message |
hodler
|
Posted: 6.07.2025, 7:22 |
|
Club number: 1027
|
Cześć, Trochę z przyczyn gadżeciarskich, a trochę z uwagi na bezpieczeństwo i słyszalność auta na drodze zastanawiam się nad MaxHaustem do Taycana 1 generacji. wideo wprowadzające: https://www.youtube.com/watch?v=VbLIwUuRhscTego typu udawacze dźwięku w spalinówkach uważam za profanację ale w elektryku mają swoje zalety i dają fajne możliwości jakie notabene fajnie było by mieć gratis od producenta. Niezależnie od tego, mam zasadnicze pytanie. Czy instalacja takiego wpinanego (tylko od odczytu) urządzenia elektronicznego czytającego z CAN jest naruszeniem gwarancji czy można to zrobić i jeśli ewidentnie nie uszkodzi to w żaden sposób mechaniki czy instalacji EL auta = gwarancja normalnie funkcjonuje? Jak to jest? Czy jest ryzyko pozbycia się gwarancji? Przerabialiście podobną sprawę lub znacie taką dokładnie?
|
|
| Top |
|
maciejek
|
Posted: 6.07.2025, 12:55 |
|
|
|
Do Porsche Approved nie może być auto w żaden sposób modyfikowane, musi być wszystko w 100% oryginalne. Mając już Porsche Approved, osobiście nie montowałbym nic, co nie jest fabrycznym wyposażeniem auta, żeby nie było później niemiłych niespodzianek
|
|
| Top |
|
hodler
|
Posted: 6.07.2025, 16:38 |
|
|
Dzięki - czekam jeszcze na inne opinie, może ktoś z serwisu mi odpisze.. maciejek wrote: Do Porsche Approved nie może być auto w żaden sposób modyfikowane, musi być wszystko w 100% oryginalne. Mając już Porsche Approved, osobiście nie montowałbym nic, co nie jest fabrycznym wyposażeniem auta, żeby nie było później niemiłych niespodzianek
|
|
| Top |
|
Rence
|
Posted: 7.07.2025, 19:21 |
|
|
|
Cześć, info z przed tygodnia, mam pisemna zgodę na wymianę ostatniego tłumika bez ingerencji w elektronikę.-PCS
|
|
| Top |
|
Rence
|
Posted: 7.07.2025, 19:24 |
|
|
|
Cyt. możliwy jest montaż układu wydechowego o ile nie zostaną dokonane żadne zmiany konstrukcyjne i nie będzie ingerencji w elektronikę samochodu.
|
|
| Top |
|
hodler
|
Posted: 7.07.2025, 19:24 |
|
|
Tak, ale tu mówimy o elektronicznym aucie i elektronicznej modyfikacji dźwięku. Fakt - Aproved nie obejmuje nawet ostatniej części wydechu - aby można było zmieniać na inne tuningowe ale to dotyczy aut spalinowych. Rence wrote: Cześć, info z przed tygodnia, mam pisemna zgodę na wymianę ostatniego tłumika bez ingerencji w elektronikę.-PCS
|
|
| Top |
|
Rence
|
Posted: 7.07.2025, 19:31 |
|
|
|
Ok, nie mam doświadczenia z Ev
|
|
| Top |
|
maciejek
|
Posted: 8.07.2025, 11:10 |
|
|
hodler wrote: Dzięki - czekam jeszcze na inne opinie, może ktoś z serwisu mi odpisze.. maciejek wrote: Do Porsche Approved nie może być auto w żaden sposób modyfikowane, musi być wszystko w 100% oryginalne. Mając już Porsche Approved, osobiście nie montowałbym nic, co nie jest fabrycznym wyposażeniem auta, żeby nie było później niemiłych niespodzianek Zadzwoń do PCW, a powiem Ci to samo 😉
|
|
| Top |
|
hodler
|
Posted: 8.07.2025, 15:31 |
|
|
Upsss Ok, Ale producent mówi że nie narusza w żaden sposób elektroniki ani mechaniki pojazdu. Zatem jakie są przesłanki do teoretycznej utraty ochrony Aproved? maciejek wrote: hodler wrote: Dzięki - czekam jeszcze na inne opinie, może ktoś z serwisu mi odpisze.. maciejek wrote: Do Porsche Approved nie może być auto w żaden sposób modyfikowane, musi być wszystko w 100% oryginalne. Mając już Porsche Approved, osobiście nie montowałbym nic, co nie jest fabrycznym wyposażeniem auta, żeby nie było później niemiłych niespodzianek Zadzwoń do PCW, a powiem Ci to samo 😉
|
|
| Top |
|
maciejek
|
Posted: 8.07.2025, 19:19 |
|
|
Porsche Approved to jest ubezpieczenie i ubezpieczyciel ustalił takie, a nie inne warunki ochrony hodler wrote: Upsss Ok, Ale producent mówi że nie narusza w żaden sposób elektroniki ani mechaniki pojazdu. Zatem jakie są przesłanki do teoretycznej utraty ochrony Aproved? maciejek wrote: hodler wrote: Dzięki - czekam jeszcze na inne opinie, może ktoś z serwisu mi odpisze.. maciejek wrote: Do Porsche Approved nie może być auto w żaden sposób modyfikowane, musi być wszystko w 100% oryginalne. Mając już Porsche Approved, osobiście nie montowałbym nic, co nie jest fabrycznym wyposażeniem auta, żeby nie było później niemiłych niespodzianek Zadzwoń do PCW, a powiem Ci to samo 😉
|
|
| Top |
|
adarek
|
Posted: 9.07.2025, 8:06 |
|
Club number: 260
|
Przy okazji - czego to ludzie nie wymyślą. Generator dźwięku do samochodu elektrycznego. Teraz zaraz ktoś wypełni niszę i wynalezie generator zapachu spalin. Do wyboru diesel, benzyna 95, benzyna 98 V-połer itp  . Robi się i smieszno i straszno. Darek
| Top |
|
hodler
|
Posted: 9.07.2025, 8:27 |
|
|
Nikt nie każe Ci komentować jeśli nie masz nic merytorycznego do wniesienia w dyskusji. adarek wrote: Przy okazji - czego to ludzie nie wymyślą. Generator dźwięku do samochodu elektrycznego. Teraz zaraz ktoś wypełni niszę i wynalezie generator zapachu spalin. Do wyboru diesel, benzyna 95, benzyna 98 V-połer itp  . Robi się i smieszno i straszno. Darek
|
|
| Top |
|
|
Page 1 of 1
|
[ 12 posts ] |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot post attachments in this forum
|
|
Ostatnie posty forum klubowego
Przyklejone
English information
Ostatnie posty forum PCP
|