Witam problem dotyczy Cayenne 2005r. 3.2 mam problem z automatem problem dotyczy skrzyni... Przy spokojnej jezdzie do obrotow silnika okolo 5500 jest OK plynnie zminia redukuje itd. Ale gdy tray mam Kik down pub chce zrobic redukcje I agresywnie przyspieszyk to zdarza sie ze w NP zmiany z 4 na 5 przy pedals w podlodze skrzynia wpada jak by w bieg jalowy na okolo 1 sek I z szarpnieciem ciagnie.... ( jakb by strzelila z sprzegla) Jakie Moga byc powody czy wymiana oleju filtra wystarczy czy szukac czegos wiecej??? Autocom nie pokazal zadnych bledow w skrzyni.... Poziom oleju tez OK....
A JA BYM KOLEGO ZARYZYKOWAŁ WYMIENIC OLEJ ,MIAŁEM PODOBNĄ SYTUACJE I U MNIE POMOGŁO,EWENTUALNIE JAK ZCIĄGNIESZ MISKE OLEJOWĄ TO BEDZIESZ WIDZIAŁ CAŁY MECHATRONIC MOZESZ SPRÓBOWAC GO ZDEMONTOWAC I STERYLNIE UMYC CAŁY DEMONTUJĄC PO KOLEJI ZAWORY PONADTO POD MECHATRONIKIEM JEST USZCZELKA KTORA LUBI SIE KRUSZYC .
Nr klubowicza: 164
Caps lock niepotrzebny ale racja. Miałem zniszczona skrzynie w A6 z powodu uszczelki. Uszczelka przy filtrze oleju sie kruszy, szczególnie jesli była wymiana oleju w skrzyni i ponowne dokrecanie powoduje wyciek. Lepiej zrobić teraz niż czekać na pełny remont skrzyni. Polecam TeoMotors / Poznań.
Mysle ze skrzynia I dobra wymiana uszcelek oleju I czyszczenie mechatroniki to delikatna sprawa... Miszkam w de I wolal gym zlecic to w pl ale przemysle wymiane uszczelek samemu oraz oleju go nie wiem kiedy do pl Sie wybiore.....