Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: BARBÓRKA
PostNapisane: 7.12.2013, 19:02 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Tytuł:
PostNapisane: 7.12.2013, 20:08 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
Świetny kierowca, szybkie auto, piękne klasyczne felgi... Aż miło popatrzeć!

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł: ..
PostNapisane: 7.12.2013, 22:25 

Nr klubowicza: 068
dzieki Bartek za pozyczke - felgi cale choc raz...
nawet nie przychaczylem kraweznika
wczoraj wpadla na mnie jakas opona ale to tylko blotnik
mala przygoda na hamowaniu przed beczka na gorze
ale to part of the game

dzieki dla roztropnego Piotra, ktory namowil mnie do pozyczenia auta w czerwcu AP (dojazd laweta bo nie jezdzilo… generalnie pain in the… )
ale oplacilo
napadniecie na beczke w swietle jupiterow - bezcenne
dzieki PD MObil
a i jeszcze szybke pozyczyl drugiej 911

Marcin
----------------

http://aidi.pl

Tytuł:
PostNapisane: 8.12.2013, 18:30 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Jutro powinienem mieć profi zdjęcia :)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 8.12.2013, 18:33 

Nr klubowicza: 280
załapać się na BARBÓRKĘ -super
szkoda,że nie wiedziałem wpadłbym pokibicować :(
wrzuć jakiś filmik (kamerkę przyklejoną widać) :D

993 Targa

Tytuł: aa
PostNapisane: 8.12.2013, 21:43 

malo gripu

http://tiny.pl/q9bl7

Marcin
----------------

Tytuł:
PostNapisane: 8.12.2013, 22:36 

Nr klubowicza: 263
Świetnie, że pojechałeś ale widzę łatwo nie było bo ślisko.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 8.12.2013, 22:39 

Nr klubowicza: 193
Gratulacje występu! :D
Szkoda że nie dotarłem w tym roku :)
Czekamy na więcej onboardów :D

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

Tytuł:
PostNapisane: 8.12.2013, 23:59 

WOW! Gratuluję! Tworzyłeś historię :D

Tytuł:
PostNapisane: 9.12.2013, 0:03 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
a ja, mimo wcześniejszych zapowiedzi, że nie, tradycyjnie dotarłem ( który to???prawie 40raz?). Ulokowałem się na samym czubku trybuny "zielonej", tej najtańszej. Nie "VIP -owskiej" dla działaczy AP z rozdzielnika, ale właśnie "zielonej", ponieważ z jej najwyższego poziomu widać było doskonale i główną beczkę i tą drugą, i wjazd i wyjazd spod wiaduktu i domniemany przebieg jazdy po ślimaku, a przed nosem był ekran z widokiem..niewidocznych fragmentów.
Najbardziej widowiskowe były przejazdy drifterów. Istotnie, dym spod kół, ogień spod maski, pasemka ledów w oknach i jazda bokami rozgrzały publikę. Pózniej, podczas przejazdów pokazowych, legend i tych "słabszych" normalnych "rajdowców" publika uznała, że nudno (piszę o sporej grupie moich sąsiadów na najwyższym trapie "zielonej") i w ruch poszły "małpki" i "kaczuszki" z żołądkową gorzką i innymi, cola, paluszki. Ciepły oddech beków, bełkot i słownictwo rozgrzały wcale nie mrożną przecież aurę. W tej atmosferze dowiedziałem się, że " uper....się pasek..k....wjeb....pod rozrząd, per... i ujeb się kólko,k... porozp...zawory, k...zapier...cały...k... motor, który był k...do wyje....k... " to znaczy zerwany pasek klinowy, który wkręcił się pod koło rozrządu i pękł pasek rozrządu, urwało się górne kółko i pogięły zawory, w sumie motor do wyrzucenia". To, że w tych warunkach cichy, elegancki i szybki przejazd Marcina jako "zerówki" otwierającej przejazdy "legend" został zauważony i doceniony superlatywami " o Porsche! " należy uznać za sukces ! Bo takim był. W tej wrzawie nie dosłyszałem komentarza legendarnego komentatora Karowej "Szaji", wiem tylko że Filipowicz, że kultowe..że chłodzone powietrzem, że z synem (?). Zatem bardzo ładnie Marcin pojechałeś, a to że cicho to wcale nie wolno..skądże, to piszę ja, a ja się na tym znam :lol:( bo Karową nie raz jechałem:) ) Tak jak w ubiegłym roku i tym razem, spośród spokojne jadących legend wyłamało się kilku, którzy zrobili beczkę 2-3 razy. Najładniej wyszło to Siewierskiemu w Escorcie. Właściwie on jedyny zrobił to tak jak trzeba. Inni, bardziej, lub mniej się starali :wink: Co dziwne, jakże wielu podjęło się tego zadania jak by pierwszy raz w życiu mieli się obrócić, nie mówiąc o kardynalnych pomyłkach w stylu najazd od drugiej strony. I to zawodnicy konkursowi też !. Zatem Marcin bardzo ładnie!!!
Przepiękne zdjęcia i fajny onboard...ja z ub roku też mam (ale nie takie ładne), ale nie było komu ich pokazać, ale tu Marcinie, wybacz. górny nawrót...uj.....ja w ub. r. zrobiłem to z gazem w jednym rzucie :lol: Za grzecznie pojechałeś !
Oczywiście zły stałem na trybunie, bo przecież byłem zgłoszony, myślę, że poprawiłbym wynik z ub.r. bo warunki na trasie były trudne ( lubię takie, mam takie skrzywienie), a jednak z tych i innych względów odpuściłem :evil:(10-te miejsce w jubileuszowej 50-tej Barbórce, jako prezent na moje 60-te urodziny ma niepowtarzalny smak :):) ) Chciałem za to mieć swój udział w zwycięstwie :lol: pożyczając przednią szybę ( mojemu faworytowi) Zaleskiemu, który (jego pilot Jacek) zaskoczył mnie telefonem w czwartek wieczorem, że z jadącego lawetą Porsche...zniknęła przednia szyba :shock: Tu dała o sobie znać Porsche- solidarność. Piotr Szafrański pożyczył, ja dowiozłem na BT i ...jedz..ale "wygraj" ! W sobotę ok. 11, czyli na przerwie w rajdzie, dzwoni Jacek...zgubili reflektor...dowiozłem reflektor...ale "wygraj"!!!. No nie wyszło :cry: Piotr skończył jako czwarty :evil: (Jakie fajne miejsce). Na koniec, na Karowej, podczas beczki (jednej z tych kilku "niegrzecznych")..."urwał się" w Porsche tylny zderzak....oj....Panowie....na warszawkę musi być mocniej poskręcany samochód :wink:
Reasumując, kolejna fajna Karowa, z bardzo ładnym akcentem Porsche w wykonaniu Klubowicza, choć...hm....w moim starcie w ub. r. Klub był bardziej widoczny :wink:
Marcin - piękna prezentacja i szybki, choć cichy przejazd...doceniony !!!
Do zobaczenia za rok !

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 9.12.2013, 0:23 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
I to jest opis, na jaki czekalem. Dzieki Piotrze!

Marcin, a moze dopiszesz jeszcze pare slow..? A moze na carsblog.pl, gdzie niedawno pojawil sie Twoj najnowszy, bardzo fajny artykul?

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł: zzz
PostNapisane: 9.12.2013, 0:25 

Piotrze masz prywatna wiadomosc

Marcin
----------------

Tytuł:
PostNapisane: 9.12.2013, 0:45 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
No tak...sorry Marcin...nie wiedziałem, ale na filmiku sam pokazałeś ! Myślę, że między nami, kolegami, nie musisz z tego faktu robić tajemnicy, bo to jest dramaturgia, to jara, to nas kręci.....ja w ub. roku musiałem prawie się zatrzymać bo tak ciasno było przy nawrocie po zjezdzie z mostka na Bemowie, żeby nie przewalić słupka...parę sekund w plecy....jak myślę straciłem przez to 3-4 miejsca ( może trzeba było walić w słupek, może by nie zauważyli, może bym nie przewrócił, zabrakło sprytu, .....???) Takie rzeczy to emocje, sport, nasza pasja i przygoda, dla której TO robimy ! Jaka to cholera drzemie w nas i tych maszynach !
Trzeba było " z rękawa", ale wiem....łatwo się mówi :wink:

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 9.12.2013, 10:52 

Nr klubowicza: 694
Byłem, widziałem. Nie wiedziałem, że "zerowe" Porsche to klubowicz :)
Byłem w mniej atrakcyjnym miejscu - przy beczce na górze. Z dwóch metrów miałem okazję zobaczyć wszystkie nawroty. Klasyki były palce lizać. Te nowsze mniej interesujące - chyba, że z początku tabeli. Podczas jednego z ostatnich nawrotów Porsche przywaliło w pryzmę śniegu (jedną jedyną, która tam leżała). Na szczęście była luźna bez lodu. Zawracanie na dwa razy ;) Fajnie, że był ogromny telebim - wszystko było widać. Potwornie zmarzłem (wiatr wiał w z tyłu i spływał w dół Karowej po moich nogach i plecach). Więcej w to miejsce nie pójdę, trybuny na dole są jednak lepsze. Klimat Karowej bez zmian ! :)

Tytuł: xxx
PostNapisane: 9.12.2013, 19:55 

rafie napisał(a):
Byłem, widziałem. Nie wiedziałem, że "zerowe" Porsche to klubowicz :)
Byłem w mniej atrakcyjnym miejscu - przy beczce na górze. Z dwóch metrów miałem okazję zobaczyć wszystkie nawroty. Klasyki były palce lizać. Te nowsze mniej interesujące - chyba, że z początku tabeli. Podczas jednego z ostatnich nawrotów Porsche przywaliło w pryzmę śniegu (jedną jedyną, która tam leżała). Na szczęście była luźna bez lodu. Zawracanie na dwa razy ;)

na dwa razy i na szczescie
pierdola jakas zyciowa
zeby nie powiedziec, ze ...
:)

Marcin
----------------

Tytuł:
PostNapisane: 9.12.2013, 20:25 

Nr klubowicza: 060
Tak..gdybys 'wydzwonił' to dopiero byloby dobrze komentowane...zreszta po cos ci kibice tam chodza :D Słyszalem,ze masz nowo zestrojone auto..z filmu widac jakies 800HP czy moze slizko bylo 8) zazdroszcze

było 924'82-było na I Zlocie 944S2'90 944TurboS'89 944 TURBO'S '88 prawie cup. jest Białe968TS'94

Tytuł:
PostNapisane: 9.12.2013, 21:03 

Nr klubowicza: 694
tona - nic z tego. Mnie osobiście byłoby szkoda każdego tam uszkodzonego autka - Porschaka także !!! Na szczęście nic się nie stało.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]