|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
marcinCayenne
|
Napisane: 18.12.2020, 9:21 |
|
|
Poproszę o wasze zdanie. W czasie jazdy wyskoczył mi błąd silnika. Na komputerze pokazuje mi błąd czujnika mas powietrza B. Dobrze rozumiem, że to chodzi o przepływomierz od strony pasażera?
Jestem przekonany, że tak i wymieniłem ten przepływomierz od strony pasażera, ale błąd znowu się pojawił :/
Dodam, że niedawno były wymieniane filtry w tym filtry powietrza. Czy źle zamontowany filtr albo filtr słabej jakości może mieć wpływ na to, że pojawia się ten błąd?
Proszę was o rady.
|
|
Góra |
|
michal928
|
Napisane: 18.12.2020, 20:39 |
|
|
Czy jakiś numer błędu masz? Raczej jako przepływomierz B typował bym stronę kierowcy. Bank 1, Bank A czyli cylindry 1-4 to strona prawa czyli pasażera. Bank 2, Bank B czyli cylindry 5-8 to strona lewa czyli kierowcy.
|
|
Góra |
|
szwagierek
|
Napisane: 18.12.2020, 22:09 |
|
|
Do sprawdzenia parametry pracy silnika, bardziej prawdopodobnym jest awaria któregoś z czujników. Musisz się udać na poszukiwanie usterki do kogoś kto się na tym zna.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
|