Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 7.10.2018, 10:02 

Witam.

Co jakis czas komputer wyrzuca pełno błędu (jak na zdjęciach - wszystkie na raz), auto informuje 3 sygnałami dzwiękowymi i wyrzuca to co na zdjęciach nr 1, 2, i 3, wskazowki obrotomierza i predkosciomierza opadają na zero, radio sie wyłącza, wycieraczki przestają działać, w menu nie można wejść by zobaczyć info o błędach, kontroli takie jak kierunkowskazy, na którym biegu sie jedzie nie sygnalizują, zmiana biegów przy kierownicy nie działą - kierunki fizycznie działają i biegi sie zmieniają na D lub ręcznie ale za pomocą drążka, ale brak sygnalizacji i informacji na desce rozdzielczej. Czasem to się robi w czasie jazdy a czasem przy starcie silnika. Po jakimś czasie (różnie to bywa czy po 3min czy czasem po 30min) a czesem po ponowym uruchomieniu (brak reguły) wszystko się załącza i pozostaje błąd od świateł zdjecie nr 4 i kontrolka pomarańczowa silnika. Ale po zakończonej jeździe i uruchomieniu auta wszystko znika i błędów zero na desce.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 19.10.2018, 9:06 

nie jestem mechanikiem ale z własnego doświadczenia przy cayenne 957 :
-system fault kiedyś mi się pojawił i trzeba było wymienić przewód masowy bo gdzieś był naruszony.
- headlamp kiedyś mi się palił to mechanior odkrył ledwo trzymające się piny w kostce w którejś z lamp

nie były to kosztowne sprawy

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]