Autor |
Wiadomość |
Cayenne 3.2
|
Napisane: 11.05.2014, 13:00 |
|
|
Posiadam Cayenna 2006 r z PCM , ale nie wiem jak sprawdzić czy jest 2,0 czy 2,1 . Na pewno nie jest dotykowy.
Mam moduł telefonu i jak wsadzam do niego starszą kartę (czyli wersja mini) to działa ok. Problem w tym,że jak chcę włożyć jakiegoś startera , a teraz to one są jakieś chyba mikro to moduł telefonu nie widzi tej karty. Nie wiem czymożna stosować w aucie karty prepaidowe (bez PINu) czy musi być z pinem czyli np. abonamentowa ?
|
|
Góra |
|
jaro987
|
Napisane: 11.05.2014, 13:24 |
|
|
Cayenne 3.2 napisał(a): Posiadam Cayenna 2006 r z PCM , ale nie wiem jak sprawdzić czy jest 2,0 czy 2,1 . Na pewno nie jest dotykowy. Mam moduł telefonu i jak wsadzam do niego starszą kartę (czyli wersja mini) to działa ok. Problem w tym,że jak chcę włożyć jakiegoś startera , a teraz to one są jakieś chyba mikro to moduł telefonu nie widzi tej karty. Nie wiem czymożna stosować w aucie karty prepaidowe (bez PINu) czy musi być z pinem czyli np. abonamentowa ?
Obecnie powszechnie stosowane karty SIM to mikro i nano do tych kart potrzebujesz adapter. Karty prepaid'owe mają kod PIN, to tylko kwestia ustawień samej karty. Moim zdaniem system nie rozpoznaje czy dana karta jest postpaid'owa czy prepaid'owa.
|
|
Góra |
|
Cayenne 3.2
|
Napisane: 11.05.2014, 13:32 |
|
|
no właśnie jest taki kłopot ,że mam adapter do karty mikro (dostosowująca do kieszeni na minikartę) i niestety telefon w aucie nie widzi takich kart. Widzi jedynie kartę , którą mam od 2007 roku, czyli ta pierwsza mniejsza o karty kredytowej - czyli po prostu mini. Wówczas mogę dzwonić z auta i na auto i jest ok.
|
|
Góra |
|
wojolmk3
|
Napisane: 12.03.2015, 22:20 |
|
|
odswieze nieco kotleta
Ktos sie orientuje w jaki spospob lub gdzie sprawdzic:
czy jest to PCM 2,0 czy PCM 2,1
Chodzi oczywiscie o Cayenna.
Dzieki.
|
|
Góra |
|
KriSky
|
Napisane: 13.03.2015, 16:29 |
|
|
Aby wejść w tryb przeglądu softu w PCM naciśnij równocześnie przycisk "Main" i "Trip".
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
stryj
|
Napisane: 13.03.2015, 22:27 |
|
|
powie mi ktoś gdzie można założyć taki kit do 997.1?
|
|
Góra |
|
wojolmk3
|
Napisane: 15.03.2015, 13:26 |
|
|
KriSky napisał(a): Aby wejść w tryb przeglądu softu w PCM naciśnij równocześnie przycisk "Main" i "Trip". Pozdrawiam
Sprawdzilem - i pokazuje mi ze mam PCM 3.0 i taka sama wersje softwearu.
Czy to oznacza ze mam jakies wiekszemozliwosci rozbudowy ssytemu ( głównie chodzi mi o Kamere cofania i DVD)
|
|
Góra |
|
Docent
|
Napisane: 18.03.2015, 2:46 |
|
|
wojolmk3 napisał(a): KriSky napisał(a): Aby wejść w tryb przeglądu softu w PCM naciśnij równocześnie przycisk "Main" i "Trip". Pozdrawiam Sprawdzilem - i pokazuje mi ze mam PCM 3.0 i taka sama wersje softwearu. Czy to oznacza ze mam jakies wiekszemozliwosci rozbudowy ssytemu ( głównie chodzi mi o Kamere cofania i DVD)
To jest wersja software, na tej podstawie trudno stwierdzic jaka wersje hw PCM masz. Najprostsza metoda to sprawdzenie czy do nawigacji masz drive dvd czy cd - jesli jest to dvd, to masz pcm wersje 2.1, jesli cd, to wersja 2.0
|
|
Góra |
|
wojolmk3
|
Napisane: 22.03.2015, 11:01 |
|
|
Docent napisał(a): wojolmk3 napisał(a): KriSky napisał(a): Aby wejść w tryb przeglądu softu w PCM naciśnij równocześnie przycisk "Main" i "Trip". Pozdrawiam Sprawdzilem - i pokazuje mi ze mam PCM 3.0 i taka sama wersje softwearu. Czy to oznacza ze mam jakies wiekszemozliwosci rozbudowy ssytemu ( głównie chodzi mi o Kamere cofania i DVD) To jest wersja software, na tej podstawie trudno stwierdzic jaka wersje hw PCM masz. Najprostsza metoda to sprawdzenie czy do nawigacji masz drive dvd czy cd - jesli jest to dvd, to masz pcm wersje 2.1, jesli cd, to wersja 2.0
Dzieki za podpowiedz.
będę dalej drążył temat. niestety ne udalo mi sie namierzyc napedu do navigcji. W tylnym prawym nadklu od strony bagaznika jedyniedoporwadzone przewody.
A czy na samym radiu -etykiecie - jakby je zdemontowal tez powinno byc jakies oznaczenie z wersja PCM ?
|
|
Góra |
|
Docent
|
Napisane: 22.03.2015, 21:05 |
|
|
wojolmk3 napisał(a): Docent napisał(a): wojolmk3 napisał(a): KriSky napisał(a): Aby wejść w tryb przeglądu softu w PCM naciśnij równocześnie przycisk "Main" i "Trip". Pozdrawiam Sprawdzilem - i pokazuje mi ze mam PCM 3.0 i taka sama wersje softwearu. Czy to oznacza ze mam jakies wiekszemozliwosci rozbudowy ssytemu ( głównie chodzi mi o Kamere cofania i DVD) To jest wersja software, na tej podstawie trudno stwierdzic jaka wersje hw PCM masz. Najprostsza metoda to sprawdzenie czy do nawigacji masz drive dvd czy cd - jesli jest to dvd, to masz pcm wersje 2.1, jesli cd, to wersja 2.0 Dzieki za podpowiedz. będę dalej drążył temat. niestety ne udalo mi sie namierzyc napedu do navigcji. W tylnym prawym nadklu od strony bagaznika jedyniedoporwadzone przewody. A czy na samym radiu -etykiecie - jakby je zdemontowal tez powinno byc jakies oznaczenie z wersja PCM ?
W tylnym prawym nadkolu jest montowany cd changer, nawigacja jest pod przednim siedzieniem pasazera.
Czasami na obudowie jest oznaczenie np PCM 2.1E1, zapewne mozna tez po numerze czesci: 7L5.035.191 to chyba 2.0 a 7L5.035.192 to 2.1.
Sprawdz date produkcji, po 2007 to na 99% nowsza wersja.
|
|
Góra |
|
|