Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11.05.2014, 13:00 

Posiadam Cayenna 2006 r z PCM , ale nie wiem jak sprawdzić czy jest 2,0 czy 2,1 . Na pewno nie jest dotykowy.
Mam moduł telefonu i jak wsadzam do niego starszą kartę (czyli wersja mini) to działa ok. Problem w tym,że jak chcę włożyć jakiegoś startera , a teraz to one są jakieś chyba mikro to moduł telefonu nie widzi tej karty. Nie wiem czymożna stosować w aucie karty prepaidowe (bez PINu) czy musi być z pinem czyli np. abonamentowa ?

Tytuł:
PostNapisane: 11.05.2014, 13:24 

Cayenne 3.2 napisał(a):
Posiadam Cayenna 2006 r z PCM , ale nie wiem jak sprawdzić czy jest 2,0 czy 2,1 . Na pewno nie jest dotykowy.
Mam moduł telefonu i jak wsadzam do niego starszą kartę (czyli wersja mini) to działa ok. Problem w tym,że jak chcę włożyć jakiegoś startera , a teraz to one są jakieś chyba mikro to moduł telefonu nie widzi tej karty. Nie wiem czymożna stosować w aucie karty prepaidowe (bez PINu) czy musi być z pinem czyli np. abonamentowa ?

Obecnie powszechnie stosowane karty SIM to mikro i nano do tych kart potrzebujesz adapter. Karty prepaid'owe mają kod PIN, to tylko kwestia ustawień samej karty. Moim zdaniem system nie rozpoznaje czy dana karta jest postpaid'owa czy prepaid'owa.

Tytuł:
PostNapisane: 11.05.2014, 13:32 

no właśnie jest taki kłopot ,że mam adapter do karty mikro (dostosowująca do kieszeni na minikartę) i niestety telefon w aucie nie widzi takich kart. Widzi jedynie kartę , którą mam od 2007 roku, czyli ta pierwsza mniejsza o karty kredytowej - czyli po prostu mini. Wówczas mogę dzwonić z auta i na auto i jest ok.

Tytuł:
PostNapisane: 12.03.2015, 22:20 

odswieze nieco kotleta ;-)

Ktos sie orientuje w jaki spospob lub gdzie sprawdzic:

czy jest to PCM 2,0 czy PCM 2,1

Chodzi oczywiscie o Cayenna.

Dzieki.

Tytuł:
PostNapisane: 13.03.2015, 16:29 

Aby wejść w tryb przeglądu softu w PCM naciśnij równocześnie przycisk "Main" i "Trip".
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 13.03.2015, 22:27 

powie mi ktoś gdzie można założyć taki kit do 997.1?

Tytuł:
PostNapisane: 15.03.2015, 13:26 

KriSky napisał(a):
Aby wejść w tryb przeglądu softu w PCM naciśnij równocześnie przycisk "Main" i "Trip".
Pozdrawiam

Sprawdzilem - i pokazuje mi ze mam PCM 3.0 i taka sama wersje softwearu.

Czy to oznacza ze mam jakies wiekszemozliwosci rozbudowy ssytemu ( głównie chodzi mi o Kamere cofania i DVD)

Tytuł:
PostNapisane: 18.03.2015, 2:46 

wojolmk3 napisał(a):
KriSky napisał(a):
Pozdrawiam

Czy to oznacza ze mam jakies wiekszemozliwosci rozbudowy ssytemu ( głównie chodzi mi o Kamere cofania i DVD)

To jest wersja software, na tej podstawie trudno stwierdzic jaka wersje hw PCM masz. Najprostsza metoda to sprawdzenie czy do nawigacji masz drive dvd czy cd - jesli jest to dvd, to masz pcm wersje 2.1, jesli cd, to wersja 2.0

Tytuł:
PostNapisane: 22.03.2015, 11:01 

Docent napisał(a):
wojolmk3 napisał(a):
KriSky napisał(a):
Pozdrawiam

To jest wersja software, na tej podstawie trudno stwierdzic jaka wersje hw PCM masz. Najprostsza metoda to sprawdzenie czy do nawigacji masz drive dvd czy cd - jesli jest to dvd, to masz pcm wersje 2.1, jesli cd, to wersja 2.0

Dzieki za podpowiedz.

będę dalej drążył temat. niestety ne udalo mi sie namierzyc napedu do navigcji. W tylnym prawym nadklu od strony bagaznika jedyniedoporwadzone przewody.

A czy na samym radiu -etykiecie - jakby je zdemontowal tez powinno byc jakies oznaczenie z wersja PCM ?

Tytuł:
PostNapisane: 22.03.2015, 21:05 

wojolmk3 napisał(a):
Docent napisał(a):
wojolmk3 napisał(a):
KriSky napisał(a):
Pozdrawiam

Dzieki za podpowiedz.

będę dalej drążył temat. niestety ne udalo mi sie namierzyc napedu do navigcji. W tylnym prawym nadklu od strony bagaznika jedyniedoporwadzone przewody.

A czy na samym radiu -etykiecie - jakby je zdemontowal tez powinno byc jakies oznaczenie z wersja PCM ?

W tylnym prawym nadkolu jest montowany cd changer, nawigacja jest pod przednim siedzieniem pasazera.
Czasami na obudowie jest oznaczenie np PCM 2.1E1, zapewne mozna tez po numerze czesci: 7L5.035.191 to chyba 2.0 a 7L5.035.192 to 2.1.
Sprawdz date produkcji, po 2007 to na 99% nowsza wersja.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]