Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 25.08.2017, 10:55 

Witam,

Planuję w najbliższym czasie obejrzeć srebrnego Boxster 986 z Osi.

http://allegro.pl/porsche-boxster-986-m ... 06851.html

Ktoś może zna / oglądał to auto?

Dziękuję i pozdrawiam :)

Kacper Kresa
796 134 642

PostNapisane: 25.08.2017, 17:43 

Witaj.Widuję to auto ;jeżdzi w mojej okolicy;było kupione z okolic Mrągowa 2 lata temu.Aktualny właściciel jeździ bardziej rekreacyjnie.Oglądałem go jakoś w kwietniu na parkingu.Nie jest poobijany lakier wyglądał dobrze;wnętrze dość zadbane.O silniku nic nie powiem bo nie miałem okazji nim jechać.Musisz sam osłuchać.Skąd jesteś.Napisz gdy będziesz po oględzinach. HEJ

PostNapisane: 28.08.2017, 14:14 

Odpowiadając, jestem z Warszawy, obejrzałem auto. Oczywiście prawda, że aktualny właściciel jeździ bardziej rekreacyjnie. Mam też wrażenie, że dostał to auto w dobrym stanie i postanowił 1zł w nie nie włożyć.

Odzywa się tylne zawieszenie, auto było malowane (mimo tego miejscami pojawiają się na lakierze mikroskopijne, ledwo dostrzegalne ale jednak, ślady rdzy), silnik raz miał problem z zapaleniem, wspomaganie chodzi ciężko i trochę głośniej niż w innych (ale jeszcze ujdzie), sprzęgło też dalekie od ideału (i też raczej ujdzie).

Myślę, że auto będzie wymagało zrobienia tego sprzęgła, pompy wspomagania i tylnych wahaczy w ciągu roku. Zastanawiam się, jaki może być tego koszt i czy warto biorąc pod uwagę atrakcyjną (36 900) cenę auta.

Dodatkowo brakuje plastikowej (dolnej) osłony silnika; zastanawiam się, jak duży to problem.

Z góry dzięki za dalsze odpowiedzi.

PostNapisane: 28.08.2017, 15:37 

Na moim przykladzie moge Ci podpowiedziec:
Sprzeglo komplet z pompa i wysprzeglikiem 2k pln (jesli uda Ci sie dobrze kupic komplet sprzegla)
Robota 2k pln

Zawieszenie to zalezy co sie tlucze ale obstawiam tylne dlugie wahacze
2 szt 700pln
Poprzeczne po okolo 500 sztuka
Do tego robota plus geometria..
ja wymienilem wszystkie wahacze - auto idzie jak po sznurku.. ale tutaj juz Ci sie robia koszta.. 36 za to auto chyba troche duzo jesli faktycznie jest w stanie jaki opisujesz..

PostNapisane: 28.08.2017, 19:38 

A więc będziesz miał orzech do zgryzienia :roll: Jeśli pozwolisz to moje sugestie;Na plus-nowsze wszystkie lampy [a nie jak niektórzy tylko przód lub tył] inne[droższe]felgi;ciekawsze wnętrze[wyposażenie i kolor-czarne po paru miesiącach przestanie cieszyć oko a to przecież cabrio.Wspomaganie-gorzej pompa a może tylko płyn ma 15 lat bo jest nawyk nie zmieniam bo chodzi :!: Zawieszenie to raczej nieskomplikowana wymiana mechaniczna która czeka większość z nas[nasze piękne lokalne drogi] Osłona pod silnik [ok 150zl]trzeba trafić na alegro ale warto bo osłania też część węży od chłodzenia.Na minus to te zalążki rdzy,trochę rocznik auta a największy zgryz to sprzęgło[tu nie ma miejsca na oszczędności -spora robocizna :cry: Ja też kupiłem mego boxa z kilkoma wadami[myślę że nikt nie sprzeda ideału] Powodzenia w poszukiwaniach.HEJ

PostNapisane: 29.08.2017, 23:46 

Witam,

Zderzak przedni od wersji S. Lampy tył jakieś dziwne. Na fotach nie wiele widać. Felgi też z późniejszego rocznika założone. 36tys. za 2.5 to chyba żadna okazja w PL.

PostNapisane: 1.09.2017, 15:54 

Mocno się zastanawiam nad tym Boxsterem że względu na cenę.

Martwi mnie najbardziej 10 tysięcy kilometrów i dwa lata bez wymiany oleju.

PostNapisane: 1.09.2017, 16:05 

To wymienisz jak kupisz - w czym problem?

PostNapisane: 1.09.2017, 16:51 

Długi napisał(a):
Witam,

Zderzak przedni od wersji S. Lampy tył jakieś dziwne. Na fotach nie wiele widać. Felgi też z późniejszego rocznika założone. 36tys. za 2.5 to chyba żadna okazja w PL.

O to to :D

PostNapisane: 1.09.2017, 21:18 

Gdy tak czytam wasze posty to widzę że niektórzy to prawdziwi puryści marki.Jedni chcą auta orginal jak było z fabryki inni tak jak ja wolą trochę pozmieniać ale oczywiście w ramach oryginalnych części.Fabryczne felgi Boxa są jak dla mnie średnio fajne dlatego będę je używał do zimowania auta a do jazdy kupiłem inne.Ciekawy jestem ilu właścicieli starszych Boxów z nowszymi lampami zamieniło by je na pomarańczowe :wink: Jeżeli znajdziesz auto gdzie silnik i skrzynia pracują super i nie bierze go ruda to takie rzeczy jak olej i hamulce to są proste naprawy.I najważniejsze -musi Ci się podobać [Jak z kobietą :angel4:]Rozumiem że to pierwsze Porsche i jesteś trochę nadwrażliwy.Kupuj i rozumem i sercem .HEJ

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]