Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 4.02.2013, 2:13 

Witam Szanownych Kolegów

Po sprzedaży czerwonego 987, czegoś mi brakuje ;)
szukam 986 S ewentualnie okazyjnego 987 S (tak czytałem, że takich nie ma). Jeżeli ktoś z Klubowiczów ma coś fajnego to proszę o info.

Jeżeli ktoś już pytał o poniższe auta to przepraszam ale nie znalazłem nic funkcją szukaj, wiem że jedno to 996 ale cena kolor i opisywany stan wygląda ciekawie. Wszystkie merytoryczne wypowiedzi mile widziane.

http://otomoto.pl/porsche-boxster-s-ful ... 06325.html
http://otomoto.pl/porsche-boxster-s-986 ... 35118.html
http://otomoto.pl/porsche-boxster-serwi ... 60245.html
http://otomoto.pl/porsche-911-carrera-9 ... 02525.html

i jeszcze ten

http://otomoto.pl/porsche-boxster-cabri ... 43620.html

z góry dzięki za pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 4.02.2013, 12:37 

o tym ostatnim masz tutaj:
http://www.porscheclub.home.pl/forum/vi ... ht=boxster

Tytuł:
PostNapisane: 4.02.2013, 13:51 

tak faktycznie, czytałem ten post, zapomniałem, że to to samo autko.
Gdyby ktoś jeszcze miał przyjemność widzieć je naocznie, sprawdzić czujnikiem lakier albo sie przejechać to prosił bym o info.
Nie przeszkadza mi, że auto miało coś tam robione po kolizji pod warunkiem, że nie było to nic groźnego a naprawa właściwa.
Po cenie można się spodziewać że nie jest to igła ale ze zdjęć bynajmniej, na trupa też nie wygląda.

Tytuł:
PostNapisane: 4.02.2013, 15:10 

ten czerwony jest własnością właściciela roadstery.pl - Marcina

człowiek uczciwy, znany w towarzystwie mx5, na co dzień zajmuje się właśnie tymi pojazdami - każdy, kto kupuje mx5, jadąc do Marcina wie, że nie zostanie oszukany

jak ja kupowałem swojego Boxstera, to interesowałem się również tym... auto z USA, kupione od jego znajomego, który sam je dla siebie sprowadził (nie pamiętam, czy nie przypadkiem, jako mienie przesiedleńcze), podobno bezwypadkowe, choć jakieś elementy miało lakierowane (już nie pamiętam co), ma jakieś drobne odpryski od kamyczków i wgniotki (co moim zdaniem, biorąc pod uwagę wiek auta jest naturalne)

ja nie kupiłem tego modelu, bo wolałem kosztem większej mocy mieć niższy przebieg i xenony, stąd zakupiłem 2.7 od CeBe

widzę, że cena też poszybowała w dół, bo jak ja szukałem, to był wystawiony w okolicach 55k do negocjacji

Tytuł:
PostNapisane: 4.02.2013, 23:16 

dobrze wiedziec, ze autko jest godne uwagi. Bo jest jednym z tych ktore wpadly mi w oko. Mam nadzieje ze jezeli bylo rozsadnie eksploatowane to nie nalezy sie bac przebiegu. Nie slyszalem o silnikach 3.2 zeby byly awaryjne. Przypadlosci 2.5 i 3.4 chyba go nie trapia?

a korzystajac jeszcze z okazji to zapytam:
czy eksploatacja 996 a boxstera bardzo rozni sie cenowo ? pomijam koszty paliwa. chodzi o czesci i serwis. Bo po prawdzie roznica w zakupie nie jest wielka ale ja raczej myslalem o czyms w rozsadnych cenach obslugowych, o ile oczywiscie mozna tak mowic przy Porsche ;)
no i chcialbym miec cabrio a tutaj cena 996 cabrio zaczyna juz dosc znacznie odbiegac od ceny Boxstera

Tytuł:
PostNapisane: 4.02.2013, 23:30 

Poz nr.1 z wymienionych przez Ciebie aut była uderzona w tylny błotnik więc nie wiadomo co jeszcze ucierpiało,wiem to od własciciela autohandlu który jest moim znajomym.
Być może ja bede sprzedawał swojego Boxstera 2.7 jesli masz pytania i jestes zainteresowany zapraszam na priv.

Tytuł:
PostNapisane: 4.02.2013, 23:32 

986 i 996 mają bardzo wiele wspólnych części. Myślę, że różnicy nie ma znacznej. Nie mam Boxstera, ale jak kupuje części do 996, to bardzo często pasują do 986. mówimy o 996 C2, a nie C4 bo z napędem na 4 łapy już inna bajka i pomiędzy Carrerami 996 wiele elementów nie pasuje.

Tytuł:
PostNapisane: 4.02.2013, 23:34 

http://otomoto.pl/porsche-boxster-serwi ... 60245.html
ten jest najciekawszy ale to 987

Jeżeli chcesz kupić 986 to patrz na roczniki 2003-2004 bo te miały już szklaną szybę w dachu.

Sam jak kupowałem swojego to kierowałem się tym kryterium
Kupuj cabrio bo nic nie zastąpi wiatru we włosach. :)

Tytuł:
PostNapisane: 4.02.2013, 23:56 

Tez jestem zainteresowany S 987

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2013, 1:57 

ten 987 jest 3 na mojej liscie zapytan, juz jakis czas temu popytalem sprzedajacego troche. Oferta jest ciekawa ale ta wersja kolorystyczna nie bardzo mi lezy i tiptronic tez nie do konca. Ale sie nad nim zastanawiam.

ten pierwszy ma dobry kolor, manual, przebieg i cene, gdyby stan byl dobry a przebieg oryginalny to byla by bardzo ciekawa oferta

odnosnie 996 to troche sie boje silnika 3.4 a na 3.6 nie mam przeznaczonych drobnych. Dlatego mysle nad boxsterkiem 3.2.

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2013, 16:55 

Czy ten 987 nie jest podejrzanie zbyt tani ?

Tytuł:
PostNapisane: 5.02.2013, 22:40 

Jutro będę w okolicy to sprawdzę. Cena fajna opis też, tylko ten jasny środek by się chociaż przydał. automat bym przeżył ;)

Tytuł:
PostNapisane: 6.02.2013, 0:51 

Super. zapisz VIN.

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2013, 1:11 

Juz po ogledzinach. Wrazenia sa pozytywne. Auto ma 121k a 3tys km temu 03.2012 byl w katowicach na serwisie za 7300zl.
Wnetrze w stanie DB+ jakies slady na plastikach i klamkach ale nic powaznego. Jest szansa ze bezwypadkowe tylko lewy blotnik przod byl malowany. Maska lakier oryginal bagaznik tez.
Auto z USA przyjechalo cale. Pojezdzilem chwile, skrzynia pracuje dobrze silnik tez, dach bez zarzutu.

Wydaje mi sie ze jest to bardzo ciekawa oferta w tym stanie w tej cenie. Niestety ale chyba ciemnego wnetrza i automatu nie przezyje ;) chociaz musze przyznac ze automat dziala calkiem przyzwoicie jak na zwykly tiptronic. Gdyby mial bezowy srodek juz bym sie umawial do sprawdzenia w ASO.

Maja jeszcze Caymana S w podobnej kolorystyce w manualu cena chyba tez nie zla bo 89 do negocjacji - ale nic tam nie sprawdzalem.

Ja jeszcze mam do zobaczenia 996 z wklejonego linka i zobaczymy co tu wybierac.

Tytuł:
PostNapisane: 10.02.2013, 13:03 

Kurcze cos nikt nie pomaga wszędzie sam musze jeździć ;)
widziałem tego boxstera z Łodzi czarnego z jasnym środkiem.
robiony był na pewno tylny blotnik lewa strona reszta mogła być częściowo lakierowana ale bez większych przygód. dach pracuje, auto odpadlilo od kopa na mrozie (z dodatkowym źródłem zasilania). Środek w stanie dost+. Z zewnatrz sparciale uszczelki przy bagazniku przy zderzaku i lekko przy szybie. Auto chyba długo stało na zewnatrz. skrzynia sprawdzana na postoju chodziła chyba ok. silnik na niskich obrotach miał dziwny dźwięk po dodaniu gazu chodził ok - trzeba było by to sprawdzić. Nie jezdzilem wiec nie wiem co z zawieszeniem. Ogolnie auto sprawia wrażenie smutnego. Nie ma żadnych dokumentów wiec ciężko powiedzieć czy przebieg się zgadza trzeba by sprawdzać w ASO. kierownica obszyta skóra w innym odcieniu od reszty środka i schowek w tunelu też dziwnie jaśniejszy.

odnośnie wklejonego 996 to informacje podam w poniedziałek bądź wtorek

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]