|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
tomasz.n5
|
Napisane: 2.04.2017, 7:08 |
|
|
Witam wszystkich. Mam problem z moja Cayenne 3.2 benz/gaz. Porszak nie ma mocy, na benzynia a juz wogole nie mowiac o gazie. Szukalem troche i widze ze gruszka podcisnieniowa na kolektelorze ssacym gubi powietrze( strasznie syczy) a gdy sie ruszy wodzikiem ktory dochodzi do klapek troszke przestaje. Czy moze to byc przyczyna spadku mocy? Prosze o porade. Dodam ze jest tak slaby ze ciezko sie rozpedzic i jakby przerywal, ma takie czkniecia, na wolnych obrotach delikatnie slychac jakby przerywal. Normalnie brak bledow w czasie jazdy, dopiero przy wyzszej predkosci i wyzszych obrotach wyskakuje ikona silnika.
|
|
Góra |
|
Qbak
|
Napisane: 2.04.2017, 11:24 |
|
|
Bardzo możliwe. Mieszanka paliwo powietrze będzie bardzo uboga (uważaj, bo to dość niebezpieczne dla silnika - wysoka temperatura spalania). Może uda Ci się w jakiś prosty sposób tymczasowo "załatać" tą gruszkę i zobaczyć jaka jest zmiana. Nawet pomimo straty regulacji długości kanałów w kolektorze ssącym, bo zakładam, że to jest ta gruszka. Możliwe też że tzw. klapki w kolektorze są w taki sposób otwarte że auto nie ma mocy na dole ani na górze.
|
|
Góra |
|
tomasz.n5
|
Napisane: 2.04.2017, 19:57 |
|
|
Dziekuje QBAK za odpowiedz i podpowiedz. Znalazlem usterke, gruszka jest cala a lewe powietrze ciagnie na oringu przy lapce ktora pociaga gruszka podcisnieniowa. Troche udalo mi sie rozebrac i caly walek jest w oplakanym stanie. Udalo mi sie na troche uszczelnic to ale po rzejechaniu 120km znow zaczyna ciagnac. Potrzebuje wymienic caly kompletny walek z oringami i tulejami. Widzialem ze posiadasz chyba cos takiego QBAK.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
|