Witam proszę o pomoc Cayenne 2004r padł akumulator całkowicie że nie otwiera zamków a co najlepsze ktoś prawdopodobnie odpiął wkładkę od zamka bo też nie działa proszę o pomoc bo moje jedyne pomysły to wybicie szyby a wtedy żona mnie udusi bo to jest jej samochód .
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5185 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
Może lepiej spróbuj otworzyć maskę. Dostęp do linki maski najlepiej chyba przy wyjętej lampie (tak, wiem) lub przez nadkole. Ja bym tak próbował, choć zwykle problemy z linką są w Panamerach.
Jeżeli stoi w domu możesz podnieś go na lewarku i ściągnąć osłonę i podpiąć prostownik pod kabel od rozrusznika a masę na blok silnika.Powinno to wzbudzić akumulator.
Jeśli jeszcze nie otwarłeś, to zajrzyj pod prawe nadkole. Tam jest linka awaryjnego otwierania pokrywy silnika (może być trochę zardzewiała). W komorze silnika jest terminal dodatni (ukryty pod takim otwieranym plastikiem), masę łapiesz gdziekolwiek i podłączasz prostownik. Odpalisz dopiero po naładowaniu aku, ale otworzyć powinieneś od razu.