|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
cayenne83
|
Napisane: 21.07.2024, 19:45 |
|
|
Szanowne forum, czy któryś z(e) (nie)szczęśliwych posiadaczy nowego Cayenne'a E-hybrid ma problem z klikaniem wewnątrz kabiny słyszalnym przy nawet lekkim dotknięciu hamulca? Jest to mega irytujący dźwięk - jakby rozprężającej się sprężyny, jakby metalicznego klikania.
Poza tym, z lewego przodu przy gwałtowniejszym hamowaniu w końcówce etapu hamowania pojawia się głośny hurgot, jakby były nierówne klocki/coś na tarczach. Auto jest nowe, ma 2000 km przebiegu, a serwis mówi że wszystko jest ok - a nie jest...
Pomóżcie bo frustracja tymi 2 problemami sięga zenitu.
|
|
Góra |
|
cayenne83
|
Napisane: 24.09.2024, 23:07 |
|
|
Podbijam temat i pytanie - czy komukolwiek pedał hamulca wydaje kilkający dźwięk przy naciśnięciu, i/lub skrzeczy jak stara sprężyna przy wciskaniu?
|
|
Góra |
|
Flypet
|
Napisane: 25.09.2024, 13:31 |
|
Nr klubowicza: 547
|
Cześć, od dwóch miesięcy jeżdżę Cayennem (benzyna) i u mnie jest cichutko.
Pozdrawiam
Góra |
|
Kas86
|
Napisane: 26.09.2024, 9:24 |
|
|
Mi tylko klika jak dociskam AUTO HOLD.
Za to trzeszczy mi coś z tyłu w bagażniku i nie mogę zdiagnozować co.
Jedź do centrum i im to zgłoś, na pewno pomogą.
|
|
Góra |
|
MuchaZ
|
Napisane: 26.09.2024, 14:36 |
|
Nr klubowicza: 955
|
Mam to samo przy GTS. Co ciekawe tylko przy jeździe, na postoju nie klika. Niestety przy wyłączonej muzyce i po pierwszym odnotowanym dźwięku już staje się to uciążliwe.
Niestety przed ostatnią wizytą w ASO zapomniałem o tym wspomnieć, ale przy odbieraniu samochodu zagadałem o to i pan był widocznie zdziwiony. Zasugerował, że to może być czujnik stopu, no ale moim zdaniem to nie to. Takie czujniki nie robią takiego dźwięku, nawet przy budżetowych samochodach sprzed 20 lat.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
|