|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
goralGTI
|
Napisane: 14.09.2016, 17:59 |
|
|
Witam, wczoraj miałem do pokonania trasę ponad 2000 km i tak po 1500 km zauważyłem, że opis biegu w lewym dolnym rogu wyświetlacza się zmienił. Normalnie mam np D6 jadąc na 6-tym biegu, a przy przełączaniu +/- przy kierownicy jest przez chwilę tryb manualny, więc wyświatle jest np M6 itd. Niestandardowy opis polegał na tym, że literka D pojawiła się w prostokąciku i nie był wyświetlany aktualny bieg. Dodatkowo zmiana +/- nie powodowała wyświetlania literki M. Po zgaszeniu auta wszystko wróciło do normy ale po około 10 min znów pojawiło się D w tajemiczym prostokącie. Później miałem postój, około 20 minut, i po tym postoju wszystko wróciło do normy. Czy ktoś wie czym była spowodowana zmiana sposobó wyświetlania biegu? Dodam, że nie pojawił się żaden komunikat w ostrzeżeniach na wyświetlaczu ani nie zapalił się wykrzyknik przy liczniku.
|
|
Góra |
|
Driv3rrrr
|
Napisane: 14.09.2016, 18:01 |
|
|
U mnie też tak jest. Olewam to bo wszystko działa
|
|
Góra |
|
goralGTI
|
Napisane: 14.09.2016, 18:17 |
|
|
Zastanawiałem się, czy może np srzynia zbytnio się nagrzała i to jakiś rodzaj informowania? Jechałem autostradą około 150 km/h. Nie wiem czy to zależne czy może przypadek, ale działo się to w czasie gdy wyłączyłem klimatyzację. Po tym dłuższym postoju ruszyłem z włączoną klimą i już się nie pojawiło. Auto tak jak piszesz działa normalnie. Ale w tym czasie niezależnie czy byłem w trybie D czy R czy P, zawsze wyświetlała się literka D w prostokącie.
|
|
Góra |
|
Driv3rrrr
|
Napisane: 14.09.2016, 22:55 |
|
|
Żaden tryb awaryjny, spokojnie. Na 99,9% nie dziala Ci też manualna zmiana wybierakiem, jedynie przyciskami na kierownicy. To sie moim zdaniem wiąże z tym że wyświetlacz po pewnym czasie przestaje pokazywać bieg.
Ogólnie rzecz biorac bez obaw. Już rok tak mój jeździ i ma się dobrze
|
|
Góra |
|
kofcio
|
Napisane: 15.09.2016, 11:15 |
|
|
|
Góra |