Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 21.05.2014, 7:57 

Witam, właśnie dołączyłem do Was. Szukam Cayenne 3.2, budżet mam w okolicach 60k. Jeśli ktoś z forum ma takiego Prosiaczka na sprzedaż, proszę o kontakt. Mam też dwa namiary z Allegro. Fajnie by było gdyby ktoś mógł na nie rzucić okiem:

http://allegro.pl/porsche-cayenne-3-2-f ... 10682.html

http://allegro.pl/porsche-cayenne-2005- ... 03403.html

dzięki i pozdro :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2014, 21:08 

Witam,

Co do samych samochodów:
1. Auto na zdjęciach niby mega zadbane, ale przez odbijające się otoczenie trudno ocenić czy coś było malowane, jednak na zbliżeniach widać średnie spasowanie tyłu (tylna prawa lampa zwróć uwagę na różnicę między zderzakiem a błotnikiem), poza tym 2 różne modele opon na osiach, czyli oszczędności, do tego wersja bez pneumatyki, nie wiem jak się na to zapatrujesz (dla jednych lepiej, bo niżesz koszty ewentualnych napraw, za to pneumatyka fajna rzecz, w swoim miałem, więc wiem co piszę :wink: ). Co dla mnie akurat byłoby ważne, to sprzedawcą jest pewnie handlarz więc czujność potrojona :D
2. Wielki plus, że auto z PL, chociaż częściowo poznasz jego historię. Ma pneumatykę i jest od osoby prywatnej, więc większa szansa na dobry, albo chociaż w miarę uczciwy stan. Dla mnie minusem byłyby nieoryginalne koła, na szczęście są standardowe 17 :wink:

Podsumowując bardziej skłaniałbym się do 2. Jednak dlaczego nastawiasz się tylko na 3,2? W podobnej cenie dostaniesz 4,5 sam miałem właśnie eskę i naprawdę jakoś już jechała, a różnica w spalaniu nie będzie zbyt duża. Miałem jako zastępczy V6 i różnice to maks 1-2 l, a pamiętaj, że w V8 pojedziesz dołem, bo on ma już trochę momentu. I naprawdę nadaje autu fajny charakter, nie jest to turbo, ale...

Decyzję pozostawiam Tobie i polecam, ponieważ to bardzo fajne samochody :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2014, 21:29 

Witam, dzięki za szczegółowy opis furek :) nie dojrzałem tych mankamentów w pierwszym aucie, masz oko :). Rzeczywiście pochodzi od handlarza i to jest oczywiście czynnik ryzyka. Też się skłaniam bardziej do drugiego,większość historii auta do sprawdzenia. Ale właśnie rozmawiałem z żoną i okazuję się, że Prosiaczek może być tylko z jasną skórą, wiec czarna skóra odpada :cry:
Jeżeli chodzi o silnik 4,5, to owszem przymierzałem się do niego, ale trochę poczytałem wpisy na tym forum i nie tylko i wychodzi,że ten silnik ma poważną wadę konstrukcyjną (zaciera się :shock: ). Nie ma żadnej reguły, kiedy się to może stać, wiec go odpuściłem.
Szukam dalej 3.2 z jasnym środkiem.

Jeszcze raz dzięki za recenzję, pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 21.05.2014, 23:05 

Z tą awaryjnością różnie bywa, ja swojego co prawda przy przebiegu ok 100 tys sprzedawałem, ale z autem nic się nie działo, z pewnością musi to być wersja z aluminiowymi rurkami (na bank od 2006 roku) ale z silnikiem to już osobista decyzja :) w każdym razie nie odpuszczaj tematu i bierz Cayenne'ka bo w tej cenie nic lepszego z tego segmentu na pewno nie kupisz 8)

Tytuł:
PostNapisane: 23.05.2014, 7:44 

Tak dla przypomnienia, czy ktoś z klubowiczów lub forumowiczów ma na zbyciu Prosiaka 3.2 z jasnym środkiem przed liftem? 8)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]