mam problem wydawałoby się błahy, ale jak przysiadłem do tematu to lekko się zdziwiłem że to takie skomplikowane
a dokładniej, klamka zewnętrzną PP – nie otwiera drzwi. Wpierw myślałem że to siłownik centralnego, ale po otwarciu drzwi od wewnątrz i zamknięciu też nie otwiera.
Pewnie jakiś drucik, sprężynka lub coś podobnego nawaliło, ale jak się dostać do tej klamki?
Odkręciłem śrubę ukrytą pod taka owalną zaślepką i nic…
Czy żeby dostać się do klamki trzeba zdjąć tapicerkę? Jak? jest ona na zatrzaski (na dole na pewno, dlaej nie chciała ustąpić) czy są jakieś śruby mocujące?
Jeśli ktoś z Was wie jak to rozebrać to prośba o wskazówki.
poległem. udało mi się ściągnąć tapicerkę drzwi ale dostępu do klamki nie ma... jak dostać się do tej **** klamki?
czy ktoś kiedyś coś działał w tym kierunku?
Klamki zewnętrznej jeszcze w cayenne nie miałem okazji uświadczyć ale wymieniałem ostatnio mechanizm podnoszenia szyby w drzwiach przednich oraz linkę od klamki wewnętrznej - również uważam, ze to DRAMAT...
Trzeba zdjąć tą blache pod boczkiem czyli rozwiercać nity zdjąć silnik podnoszenia i moduł z wiązką...
Ale może jest na klamke prostszy sposób - nie wiem.
Można spróbować zdemontować klamkę bez demontażu boczka - w przypadku zwykłej klamki jest szansa na demontaż, w przypadku klamki z systemem bezkluczykowym będzie problem z wiązką klamki i blachę pod boczkiem trzeba będzie zdemontować by dostać się do bebechów od środka... Klamkę z zewnątrz demontuje się przez otwór z boku drzwi nad zamkiem. Mały torx pod zaślepką.
Taki sam problem mam z ta klamką tylko ze w panamerze, po zamknięciu centralnym nie mogę otworzyć z zewnątrz, u mnie chyba siłownik bo nie używając centralnego to mogę swobodnie otwierać tylko jak zamknę na centralnym to już amen, jak tu się dobrać do tego