Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8.12.2012, 21:10 

Witam

Pisałem już na głównym ale kolega z forum słusznie zauważył , że raczej powinienem tutaj spróbować..... a więc jeszcze raz:

Od paru miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem GTS-a z 2008 r- autko kupione z przebiegiem 70 tys km zrobiłem nim już ok 8 tyś.
Od pewnego czasu zaobserwowałem lekkie drżenie jakby z układu napędowego przy zmianie biegów 2-3-4 szczególnie na nierozgrzanym silniku.
Po rozgrzaniu - wszystko '' gra'' jak trzeba. Szczególnie jest to zauważalne teraz kiedy są niższe temperatury na dworze.
Mam pytanie czy ktoś z Was spotkał się już z czymś takim? Czy te samochody tak po prostu mają , i nie przejmować się tym?
Z góry dzięki za pomoc.

Jeśli macie może namiary polecajace na jakiś warsztat ( serwis, mechanika elektryka itp) z okolic Warszawy ( oprócz PCW) - będę wdzięczny.

Tytuł:
PostNapisane: 8.12.2012, 23:52 

Moga byc poduszki skrzyni/silnika. Ewentualnie podpora walu, ktora ma ciut za slabe lozysko. Ja bym sie udal na diagnoze do PCW. Tu ciezko bedzie uzyskac info o niezaleznych warsztatach z racji na fakt iz jest to forum Klubu Porsche wspieranego przez Fabryke.

Tytuł:
PostNapisane: 12.12.2012, 16:30 

Bukol napisał(a):
Moga byc poduszki skrzyni/silnika. Ewentualnie podpora walu, ktora ma ciut za slabe lozysko. Ja bym sie udal na diagnoze do PCW. Tu ciezko bedzie uzyskac info o niezaleznych warsztatach z racji na fakt iz jest to forum Klubu Porsche wspieranego przez Fabryke.

Dzięki za pomocną radę- byłem u mechanika. Odkręcona była poduszka przy skrzyni - notabene wczesniej przed kupnem auto serwisowane w Poznaniu ASO.
Pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]