Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: wczoraj, 8:22 

Witam, przymierzam się do zakupu Cayenne GTS. Jeździłem tylko wersja suv natomiast nie miałem możliwości sprawdzić wersję coupé. Pomimo tego samego silnika oba auta mają różne osiągi. Wizualnie bardziej podoba mi się wersja coupé. Jestem ciekawy waszych opinii i porównania obu aut.

PostNapisane: wczoraj, 11:13 

To samo auto troche wyzsza buda i 50 litrow wiekszy bagaznik. Poza tym bez roznic.

PostNapisane: wczoraj, 13:09 

Miałem przed liftingiem Coupe Turbo, a teraz po lifcie GTS kwadrata. Ten drugi jednak bardziej mi się podoba i jest nieco praktyczniejszy. Jeśli poszedłbym w coupe to wyłącznie z powodu pakietów (centralny wydech i pepitka) ale to jest w kolizji z hakiem, który potrzebny mi do rowerów a także czego nie rozumiem z 5 miejscami. Pepitka oznacza wersję wyłącznie 4 miejscową.
Moi znajomi zaś twierdzą, że układ jezdny coupe jest bardziej sportowo zestrojony - osobiście nigdy tego nie analizowałem, gdyż nie do tego służy mi to auto.
Cayenne najlepiej sprawdza się jako komfortowy, przestronny, sprawny środek transportu w dalsze podróże. Nawet wersja GT, której też doświadczyłem w porównaniu do mniejszego Macan GTS, którego bardzo lubię za tę niewielką ale jednak bardzo udaną nutkę sportu i zabawy to nadmuchany ponton :wink:

Bez względu na wszystko to najbardziej wszechstronne i opłacalne auto jakie znam. Zdecydowanie polecam wyłącznie w wersji GTS!

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]