Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1.04.2018, 7:44 

Mam takie problemy z zawiasem:
-po ustawieniu zawieszenia w jakiejkolwiek pozycji prawy przód jest o 1,5cm wyżej niż lewy. Myślicie że kwestia kalibracji ?

-po ustawieniu zawieszenia dżojstikiem w jakiejkolwiek pozycji czy na dół czy do góry, jak tylko ruszę samochód wraca do pozycji normal. Tak ma być ?
Jak zmienić pozycje podstawową na stałe ?

Zawieszenie podnosi i opuszcza, trzyma w danej pozycji (na postoju). Mam błąd w komputerze „Luftfederung defekt werkstatt” .

Podpowiecie mi od czego zacząć i gdzie ? (Śląsk/Katowice) o Porsche Lelek ASO słyszałem kiepskie opinie, o Auto Dusza z Mikołowa dobrze się wypowiadacie, czy jest ktoś jeszcze warty polecenia ?
To mój nowy nabytek i chce zrobić odrazu wszystko i się już tylko cieszyć :)

Porsche Cayenne S 4.5 V8 2005r.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 5.04.2018, 8:05 

Pewnie komputer wykrywa różnicę wysokości i wyłącza działanie układu pozwalając ci tylko jeździć na normalnym poziomie. Przyjrzyj się czujnikowi wysokości tego koła, pewnie działa nieprawidłowo. Nie rozbierałem tego jeszcze, ale to najprawdopodobniej rezystor z trzema odczepami: dwa na końcach i jeden na ruchomej szczotce w środku. Wartości rezystancji składowych muszą się sumować w całkowitą w zakresie pracy i nie może być żadnych nieciągłości. Da się zbadać dwoma omomierzami. Czasem takie rzeczy da się naprawić delikatnie czyszcząc ścieżkę rezystora, chyba że jest kompletnie wytarta, wtedy klops. Albo też do poziomowania użyto innego typu czujnika i wtedy wszystko co napisałem jest o kant tyłka pobić. Ale łatwo to sprawdzić, bo i dostęp prosty i technika daleka od kosmicznej... ;-)))

pozdrawiam
M.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]