|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
shelter garage
|
Napisane: 8.03.2018, 15:21 |
|
|
|
Góra |
|
Grzegorz 66
|
Napisane: 8.03.2018, 17:21 |
|
|
Po przesłuchaniu:dla mnie to pełna wiocha.Za takie okaleczanie aut pownni wsadzać do więzienia,albo przynajmniej wydawać zakaz kupowania samochodów marki Porsche.
|
|
Góra |
|
Daro
|
Napisane: 8.03.2018, 18:51 |
|
Nr klubowicza: 263
|
Nie osądzasz za surowo? akurat to temat eksploatacyjny, bo zarówno filtry jak i wydech się zużywa i zawsze można wrócić do ori. Sprzedawca mojego też kupił auto z nieoryginalnym wydechem i szybko zamienił , bo hałas był nie do wytrzymania (znalazłem w aucie jeszcze stopery po nim ) Każdy buduje auto jakiego pragnie a tu w sumie niewielka przeróbka a efekt jak w amerykańskiej V8 za co je kochamy.
|
Grzegorz 66
|
Napisane: 8.03.2018, 19:08 |
|
|
Kocham dźwięk V8 w Cayenne.Przez 17 lat miałem bmw e34 z V8 i nie zmieniłem w niej nawet jednej śrubki i stąd wynika moja surowość w ocenie takiego zagłuszającego ryczenia,jak w na powyższym filmiku.Przepraszam jeżeli kolegę uraziłem,ale nie o to mi chodziło.No i tak na prawdę do więzienia też nikogo nie chciałbym sadzać .(Jak napisał kiedyś Mata:forum ma być platformą do swobodnej wymiany myśli i niech tak będzie).
|
|
Góra |
|
Qbak
|
Napisane: 8.03.2018, 21:20 |
|
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5198 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
|
Chyba aż tak głośny nie jest. Powiem szczerze, że jak ktoś do nas przyjeżdża z lekko dłubniętym wydechem, to czasem aż miło posłuchać jak się oddala w mgnieniu oka pod pełnym obciążeniem Sam nie wiem czy bym w trasie wytrzymał długo (miałem w 924 kiedyś bardzo męczący wydech i był koszmar), ale okazjonalnie jak najbardziej ok
_________________ 924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992
|
|
Góra |
|
mariuszsoq
|
Napisane: 9.03.2018, 9:56 |
|
|
Dobrze brzmi
|
|
Góra |
|
CayenneT
|
Napisane: 9.03.2018, 10:45 |
|
|
Grzegorz 66 napisał(a): Kocham dźwięk V8 w Cayenne.Przez 17 lat miałem bmw e34 z V8 i nie zmieniłem w niej nawet jednej śrubki i stąd wynika moja surowość w ocenie takiego zagłuszającego ryczenia,jak w na powyższym filmiku.Przepraszam jeżeli kolegę uraziłem,ale nie o to mi chodziło.No i tak na prawdę do więzienia też nikogo nie chciałbym sadzać .(Jak napisał kiedyś Mata:forum ma być platformą do swobodnej wymiany myśli i niech tak będzie). To wszystko jest rzecza gustu a o gustach sie nie dyskutuje Zdania zawsze beda podzielone a nazywaniem takiej przerobki "wiocha" uwazam za przesadzone i osobiscie powstrzymal bym sie od takich komentarzy
|
|
Góra |
|
Grzegorz 66
|
Napisane: 9.03.2018, 11:12 |
|
|
CayenneT napisał(a): Grzegorz 66 napisał(a): Kocham dźwięk V8 w Cayenne.Przez 17 lat miałem bmw e34 z V8 i nie zmieniłem w niej nawet jednej śrubki i stąd wynika moja surowość w ocenie takiego zagłuszającego ryczenia,jak w na powyższym filmiku.Przepraszam jeżeli kolegę uraziłem,ale nie o to mi chodziło.No i tak na prawdę do więzienia też nikogo nie chciałbym sadzać .(Jak napisał kiedyś Mata:forum ma być platformą do swobodnej wymiany myśli i niech tak będzie). To wszystko jest rzecza gustu a o gustach sie nie dyskutuje Zdania zawsze beda podzielone a nazywaniem takiej przerobki "wiocha" uwazam za przesadzone i osobiscie powstrzymal bym sie od takich komentarzy Ciekawe jak byś oceniał taką przeróbkę,gdyby kolega z tym przerobionym Cayenne został Twoim sąsiadem i o codziennie o 5,30 odpalał go pod Twoim oknem,a później odjeżdżał z pedałem gazu w podłodze?Pewnie to stwierdzenie,że torzecz gustu zamieniłbyś na bardziej ostre sformułowania?
|
|
Góra |
|
Grzegorz 66
|
Napisane: 9.03.2018, 11:15 |
|
|
Grzegorz 66 napisał(a): CayenneT napisał(a): Grzegorz 66 napisał(a): Kocham dźwięk V8 w Cayenne.Przez 17 lat miałem bmw e34 z V8 i nie zmieniłem w niej nawet jednej śrubki i stąd wynika moja surowość w ocenie takiego zagłuszającego ryczenia,jak w na powyższym filmiku.Przepraszam jeżeli kolegę uraziłem,ale nie o to mi chodziło.No i tak na prawdę do więzienia też nikogo nie chciałbym sadzać .(Jak napisał kiedyś Mata:forum ma być platformą do swobodnej wymiany myśli i niech tak będzie). To wszystko jest rzecza gustu a o gustach sie nie dyskutuje Zdania zawsze beda podzielone a nazywaniem takiej przerobki "wiocha" uwazam za przesadzone i osobiscie powstrzymal bym sie od takich komentarzy Ciekawe jak byś oceniał taką przeróbkę,gdyby kolega z tym przerobionym Cayenne został Twoim sąsiadem i o codziennie o 5,30 odpalał go pod Twoim oknem,a później odjeżdżał z pedałem gazu w podłodze?Pewnie to stwierdzenie,że torzecz gustu zamieniłbyś na bardziej ostre sformułowania? Chyba,że kolega mieszka w lesie,ale to jeszcze pozostają biedne zwierzęta.
|
|
Góra |
|
shelter garage
|
Napisane: 9.03.2018, 11:30 |
|
|
Zapewniam Was ze w środku jest minimalnie głośniej, prawie niezauważalna różnica. Nagrywałem gopro bez obudowy, tam mike jest dość czuły i wyszło tak głośno . W porównaniu do mojego Jeepa XJ to Cayenne ledwo mruczy, po założeniu stożków natomiast zacząłem słyszeć "diverted valves"
|
|
Góra |
|
Grzegorz 66
|
Napisane: 9.03.2018, 12:26 |
|
|
shelter garage napisał(a): Zapewniam Was ze w środku jest minimalnie głośniej, prawie niezauważalna różnica. Nagrywałem gopro bez obudowy, tam mike jest dość czuły i wyszło tak głośno . W porównaniu do mojego Jeepa XJ to Cayenne ledwo mruczy, po założeniu stożków natomiast zacząłem słyszeć "diverted valves" Jeżeli tak jest jak piszesz,to Cię przepraszam,ale po wysłuchaniu nagrania z filmu,dla mnie było o wiele za głośno.
|
|
Góra |
|
Jordan
|
Napisane: 9.03.2018, 12:31 |
|
|
Eee nie przesadzajcie nie jest wcale tak głośno, a V8 musi brzemieć rasowo. Dla porównania, kiedyś kupiłem Z06 z akrapovicem. I jak odpalałem ją na zimno to na parkingach czy u sąsiada obok alarmy w innych samochodach się uruchamiały . Dodam tylko, że dość szybko poszła do amatora, który mieszka na odludziu.
|
|
Góra |
|
Grzegorz 66
|
Napisane: 9.03.2018, 13:09 |
|
|
Jordan napisał(a): Eee nie przesadzajcie nie jest wcale tak głośno, a V8 musi brzemieć rasowo. Dla porównania, kiedyś kupiłem Z06 z akrapovicem. I jak odpalałem ją na zimno to na parkingach czy u sąsiada obok alarmy w innych samochodach się uruchamiały . Dodam tylko, że dość szybko poszła do amatora, który mieszka na odludziu. No i dalej pozostał problem biednych zwierzątek
|
|
Góra |
|
Jordan
|
Napisane: 9.03.2018, 15:53 |
|
|
Grzegorz 66 napisał(a): Jordan napisał(a): Eee nie przesadzajcie nie jest wcale tak głośno, a V8 musi brzemieć rasowo. Dla porównania, kiedyś kupiłem Z06 z akrapovicem. I jak odpalałem ją na zimno to na parkingach czy u sąsiada obok alarmy w innych samochodach się uruchamiały . Dodam tylko, że dość szybko poszła do amatora, który mieszka na odludziu. No i dalej pozostał problem biednych zwierzątek Nawet trafiłes - gośś miał gospodarstwo rolne.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
|