mam do kupienia Cayenne Turbo II, ale jest taki problem z silnikiem, falują obroty, szarpie silnikiem podczas jazdy, nierowne oddawanie mocy itd. Podobne objawy mialem w starszym Cayenne, wtedy gdy padały cewki. W tym Turbo wlasciciel twierdzi że kombinowal z cewkami itd, lecz problem nie zniknal. I teraz pytanie, czy jakis warsztat mu to nieumiejetnie diagnozowal? czy to jednak "standardowy" problem, czyli zacieranie sie cylindrów? choć z tego co wyczytałem, to powinny byc slyszalne stuki, a ich za bardzo nie zaobserwowalem. A moze jednak, bo gdzies tu sie przez forum przewijalo w ktoryms wątku, ze moze lancuch rozrzadu rozciagniety / przestawiony ?
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5187 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
Skoro turbo to ja bym najpierw poszukał dziury w układzie dolotowym, szczególnie tym już za turbiną. Ewentualnie jakieś problemy z czujnikiem ciśnienia doładowania. To tak na start.