Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1.12.2014, 10:44 

Ciekawi mnie Wasze zdanie na temat Caymana. Podobno trochę to taki niedoceniany model, a jak jest w rzeczywistości? Warto się nim zainteresować? Co powiecie na temat tego konkretnego egzemplarza z linku:

http://otomoto.pl/porsche-cayman-s-stan ... 90185.html

Tytuł:
PostNapisane: 1.12.2014, 11:38 

fajne autko ! z tego co widze, to ten ma tiptronic, raczej szukałbym tego akurat modelu w manualu, aczkolwiek zależy jak i gdzie chcesz nim jeździć. jeśli od czasu do czasu coś między słupkami, to tiptronic się lekko gubił i reagował lekko za późno. jeśli turystyka, dłuższy tor, to bierz z tiptronikiem i ciesz się z super autka :). w stosunku do starszego boxstera na pewno poczujesz przyrost mocy, zadziorność, zwinność i zwiększenie komfortu (da rade pojechać do Stuttgartu na raz, ale w kręgosłupie trochę czuć ;-)).
jeździłem 3 lata i mam sentyment, a jak widzę Caymana GTS w salonie (stoi biały w W-wie), to sentyment wraca...

Tytuł:
PostNapisane: 1.12.2014, 11:44 

Ja uważam, że Cayman i Boxster, to naprawdę świetne auta w ofercie Porsche, a ich głównym problemem jest "brak prestiżu" w oczach niektórych klientów tej firmy. Jeśli chodzi o właściwości jezdne i radochę z prowadzenia, to nie ustępują absolutnie niczym 911. Owszem, są troszkę słabsze, nie mają tych dwóch awaryjnych miejsc dla pasażera, ale nie każdy ich potrzebuje. Ja kupując Porsche w tej chwili, wybrałbym ponownie Boxstera, tym razem w wersji GTS :) Z serii 911, jedynie GT-3 lub Turbo dysponuje przekonującą mnie "wartością dodaną", no ale to już jest kompletnie inna liga cenowa.

Tytuł:
PostNapisane: 1.12.2014, 11:46 

w zamyśle na codzień ma nim powozić moja pani, dlatego tiptronic byłby wygodniejszy...

dla siebie szukałbym pewnie 911 ale jej potrzebne jeszcze miejsce na sprawunki :lol:

natomiast chętnie potestuję to auto weekendowo, stąd mocniejsza wersja S mile widziana 8)

Tytuł:
PostNapisane: 1.12.2014, 11:53 

dla Pani bierz z tiptronikiem (oczywiście nie ma tu żadnej obrazy w stosunku, że Pani - w sensie, jeśli ma być bardziej turystycznie). A w wersji S od czasu do czasu w slalomach tez pokażesz niejednej 911-tce gdzie jej miejsce ;-). zwinność tego autka jest cudowna :).

no i cayman z bagażnikiem z tyłu jest mega wygodny - wielokrotnie jechałem po bułkę ;-) - mogę tylko polecać :)

Tytuł:
PostNapisane: 1.12.2014, 12:14 

może ktoś coś wie na temat tego auta z linka :?:

http://otomoto.pl/porsche-cayman-s-stan ... 90185.html

Tytuł:
PostNapisane: 1.12.2014, 13:41 

Ogólnie da się jeździć i codziennie - przerobiony temat. Mam sentyment do niego i mi go brakuje:)

Trochę cena wysoka tego z ogłoszenia.

Tytuł:
PostNapisane: 1.12.2014, 20:27 

Jest jeszcze jeden mega ważny plus - 987 Caymany S brzmią prawie tak samo jak 997 GT3 :!: Osobiście miałem przejażdżkę na prawym w Caymanie S ( srebny, złote felgi OZ chyba, carbonowa maska, robiony wydech, 3City, może ktoś z forum ? ) i emocje super, dźwięk naprawdę miazga :) :!:

Tytuł:
PostNapisane: 1.12.2014, 21:59 

i Rafał ma rację a propos ceny - za wysoka, negocjuj. pewnie klient końcowy dostanie 100, a komis postanowił zarobić swoje 20%.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]