Autor |
Wiadomość |
SingerVehicle
|
Napisane: 29.04.2015, 22:42 |
|
|
wit007 napisał(a): Czy ja wiem czy podejrzana - umówmy się, że za bogato to on wyposażony nie jest. Opis ma zabawny - sprzedaż bez faktury, możliwy leasing. Taa, cena +23% - okazja
320 000 do negocjacji, za 991 to ,,trochę,, mało.
|
|
Góra |
|
Boxx
|
Napisane: 1.05.2015, 13:19 |
|
|
GaMic napisał(a): OSTRZEGAM http://otomoto.pl/oferta/porsche-boxste ... paCbL.htmlpojawia się co jakiś czas : - zawsze inne miasto ogłoszenia - zawsze inny nr telefonu - zawsze te same zdjęcia Śmierdzi przekrętem na kilometr...
Kolego Śledczy Macierewiczu - jeżeli jesteś przygotowany na zakup ww. samochodu to weź telefon do ręki,doładuj sobie konto ,zadzwoń i zapytaj o szczegóły .Sprzedający udzieli Tobie wszelkich informacji które będziesz mógł zweryfikować z rzeczywistością podczas ewentualnych oględzin na miejscu. Kradziony czy złożony z dwóch Twoim "fachowym" zdaniem że tak przestrzegasz ? Najłatwiej krzyknąć brzoza , Smoleńsk ,zamach
Z serdecznymi pozdrowieniami
Właściciel czerwonego Porsche Boxster 2.7 2006 z małego miasteczka Kwidzyn (36 tyś mieszkańców) położonego obok większego Grudziądza (120 tyś )
|
|
Góra |
|
Boxx
|
Napisane: 1.05.2015, 13:22 |
|
|
Bartek1987 napisał(a): GaMic napisał(a): OSTRZEGAM http://otomoto.pl/oferta/porsche-boxste ... paCbL.htmlpojawia się co jakiś czas : - zawsze inne miasto ogłoszenia - zawsze inny nr telefonu - zawsze te same zdjęcia Śmierdzi przekrętem na kilometr... to auto się pojawia od 2013...
Kolego - być może w 2023 roku również zobaczysz je do sprzedania na portalu ogłoszeniowym
Nie zapomnij wtedy również o tym napisać .
|
|
Góra |
|
Qbak
|
Napisane: 1.05.2015, 16:55 |
|
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5188 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
|
Boxx napisał(a): GaMic napisał(a): OSTRZEGAM http://otomoto.pl/oferta/porsche-boxste ... paCbL.htmlpojawia się co jakiś czas : - zawsze inne miasto ogłoszenia - zawsze inny nr telefonu - zawsze te same zdjęcia Śmierdzi przekrętem na kilometr... Kolego Śledczy Macierewiczu - jeżeli jesteś przygotowany na zakup ww. samochodu to weź telefon do ręki,doładuj sobie konto ,zadzwoń i zapytaj o szczegóły .Sprzedający udzieli Tobie wszelkich informacji które będziesz mógł zweryfikować z rzeczywistością podczas ewentualnych oględzin na miejscu. Kradziony czy złożony z dwóch Twoim "fachowym" zdaniem że tak przestrzegasz ? Najłatwiej krzyknąć brzoza , Smoleńsk ,zamach Z serdecznymi pozdrowieniami Właściciel czerwonego Porsche Boxster 2.7 2006 z małego miasteczka Kwidzyn (36 tyś mieszkańców) położonego obok większego Grudziądza (120 tyś ) A wystarczyłoby napisać. Cytuj: Witam wszystkich. Jestem właścicielem tego auta. Lokalizacja w ogłoszeniu pojawia się w dwóch miastach, ponieważ mieszkam/pracuje/stacjonuje w Kwidzyniu, które jest stosunkowo małym miastem, a dla szerszej publiczności będzie znany Grudziądz który jest miastem większym i pewnie więcej osób zna jego położenie. Zdjęcia te same - już chyba wszystko jasne, auto jest cały czas w rękach tego samego właściciela, to i zdjęcia te same Jeżeli ktoś jest poważnie zainteresowany zakupem, proszę dzwonić, chętnie odpowiem na wszystkie pytania.
Pisząc to co dwa posty wcześniej zostawiasz po sobie niezbyt miłe wrażenie, co oznacza
że rozmowa z Tobą (choć wcale tak nie myślę) może być też niemiła,
a przecież zakup auta powinien być przyjemnością i kojarzyć się najlepiej
jak się tylko da. Liczę że zmienisz swoje podejście co pomoże nam
w odbiorze Twojej osoby, a Tobie pomoże w sprzedaży samochodu, czego
Ci życzę jeżeli tak zdecydowałeś Pozdrawiam.
_________________ 924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 1.05.2015, 17:36 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
SingerVehicle napisał(a): wit007 napisał(a): Czy ja wiem czy podejrzana - umówmy się, że za bogato to on wyposażony nie jest. Opis ma zabawny - sprzedaż bez faktury, możliwy leasing. Taa, cena +23% - okazja 320 000 do negocjacji, za 991 to ,,trochę,, mało.
Po prostu patrzysz z pozycji właściciela 991. Mogę to zrozumieć, ale niestety to nie wystarczy byś miał "moc sprawczą" ustalania za ile takie auta zmienią właściciela. Carrera bez S jest wyraźnie tańsza od S - mogłem kupić Carrerę PDK 2011 za ok. 330 tys. zł. Z fakturą.
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
SingerVehicle
|
Napisane: 1.05.2015, 17:47 |
|
|
Mogłeś...
Ale z jakiegoś powodu nie kupiłeś.
Uważam ze za wart uwagi model trzeba zapłacic 400 000.
A cena 320 000 do negocjacji za nowy model to mało,
Wymieniamy tu poglądy i jestem zdania że na porsche nie ma co oszczędzać i szukać takich okazji. Dla mnie podejrzana okazja.
Nikt tu nie mowi o mocy sprawczej i nigdzie nie napisałem że nie można kupic za 300 000...
|
|
Góra |
|
andywwa
|
Napisane: 1.05.2015, 19:01 |
|
|
zupełnie serio to 991 carrera z pierwszych lat produkcji w tej chwili moze sie sprzedac wlasnie za 320-350 tys., a nie wiecej bo w wyzszych zakresach cenowych jest spory wybor 991 s
|
|
Góra |
|
lukass
|
Napisane: 1.05.2015, 19:21 |
|
|
Auto jest warte co najwyżej tyle ile sa w stanie kupujacy zapłacić. Carrera nowa w salonie kosztuje bez rabatów - 450 tyś. Nie bardzo wiem jakim cudem 4 letnie auto miało by kosztowac 400tys ?
Uważam że te 320 to dobra cena nawet dla sprzedajacego.
|
|
Góra |
|
SingerVehicle
|
Napisane: 1.05.2015, 19:49 |
|
|
lukass napisał(a): Auto jest warte co najwyżej tyle ile sa w stanie kupujacy zapłacić. Carrera nowa w salonie kosztuje bez rabatów - 450 tyś. Nie bardzo wiem jakim cudem 4 letnie auto miało by kosztowac 400tys ? Uważam że te 320 to dobra cena nawet dla sprzedajacego.
Cena katologowa - od 450 010 PLN
Biedna konfiguracja i będzie cena 500 000 plus 23% vat
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 1.05.2015, 21:11 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
|
Ale to właśnie jest konfiguracja niezbyt odległa od bazowej. Czyli cena 450 jest netto?? Coś chyba pomyliłeś. I tak Porsche relatywnie niewiele traci na wartości. Procentowo, bo kwotowo może to przyprawić o zawał
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
SingerVehicle
|
Napisane: 1.05.2015, 23:27 |
|
|
wit007 napisał(a): Ale to właśnie jest konfiguracja niezbyt odległa od bazowej. Czyli cena 450 jest netto?? Coś chyba pomyliłeś. I tak Porsche relatywnie niewiele traci na wartości. Procentowo, bo kwotowo może to przyprawić o zawał
Napisałem ,,biedna,, więc i niezbyt odległa.
Cena bazowej 450 brutto
|
|
Góra |
|
chris
|
Napisane: 2.05.2015, 9:26 |
|
Nr klubowicza: 288
|
Jak widać to warto nie tylko sprzedać do DE ale i tam kupić /GTS 14/15 ze śladowym przebiegiem niewiele ponad 500PLN /90k€ netto/
Góra |
|
Boxx
|
Napisane: 2.05.2015, 13:07 |
|
|
Qbak napisał(a): Boxx napisał(a): GaMic napisał(a): OSTRZEGAM http://otomoto.pl/oferta/porsche-boxste ... paCbL.htmlpojawia się co jakiś czas : - zawsze inne miasto ogłoszenia - zawsze inny nr telefonu - zawsze te same zdjęcia Śmierdzi przekrętem na kilometr... Kolego Śledczy Macierewiczu - jeżeli jesteś przygotowany na zakup ww. samochodu to weź telefon do ręki,doładuj sobie konto ,zadzwoń i zapytaj o szczegóły .Sprzedający udzieli Tobie wszelkich informacji które będziesz mógł zweryfikować z rzeczywistością podczas ewentualnych oględzin na miejscu. Kradziony czy złożony z dwóch Twoim "fachowym" zdaniem że tak przestrzegasz ? Najłatwiej krzyknąć brzoza , Smoleńsk ,zamach Z serdecznymi pozdrowieniami Właściciel czerwonego Porsche Boxster 2.7 2006 z małego miasteczka Kwidzyn (36 tyś mieszkańców) położonego obok większego Grudziądza (120 tyś ) A wystarczyłoby napisać. Cytuj: Witam wszystkich. Jestem właścicielem tego auta. Lokalizacja w ogłoszeniu pojawia się w dwóch miastach, ponieważ mieszkam/pracuje/stacjonuje w Kwidzyniu, które jest stosunkowo małym miastem, a dla szerszej publiczności będzie znany Grudziądz który jest miastem większym i pewnie więcej osób zna jego położenie. Zdjęcia te same - już chyba wszystko jasne, auto jest cały czas w rękach tego samego właściciela, to i zdjęcia te same Jeżeli ktoś jest poważnie zainteresowany zakupem, proszę dzwonić, chętnie odpowiem na wszystkie pytania. Pisząc to co dwa posty wcześniej zostawiasz po sobie niezbyt miłe wrażenie, co oznacza że rozmowa z Tobą (choć wcale tak nie myślę) może być też niemiła, a przecież zakup auta powinien być przyjemnością i kojarzyć się najlepiej jak się tylko da. Liczę że zmienisz swoje podejście co pomoże nam w odbiorze Twojej osoby, a Tobie pomoże w sprzedaży samochodu, czego Ci życzę jeżeli tak zdecydowałeś Pozdrawiam.
Szanowny Kolego ,nie sposób przejść obojętnie i bez emocji gdy ktoś publicznie insynuuje przekręty związane z moim samochodem ,które nie wynikają ze stanu faktycznego a jedynie pochopnego ,płaskiego domniemania "winności" czy wręcz z zakompleksienia bądź zazdrości .Jeżeli jest ktoś zainteresowany zakupem ww. egzemplarza proszę dzwonić a nie podejrzewać czy snuć domysły .To nie jest fair ,gdyż osobom dzwoniącym udzielam tylko wyczerpujących informacji a nie półprawdę . Drugi lakier i dość wysoki przebieg jak na cabrio to jedyne powody najlepszej ceny na rynku .Efekt "WOOOOW" słyszany na każdej stacji benzynowej ,parkingu czy z chodnika itp - GRATIS !
|
|
Góra |
|
Macpraw
|
Napisane: 2.05.2015, 13:11 |
|
|
Właśnie potwierdziłeś domniemania kolegi, który ostrzegał przed Twoim samochodem.
No i rozumiem Twoją frustrację... Sprzedać trudno...
|
|
Góra |
|
Boxx
|
Napisane: 2.05.2015, 13:50 |
|
|
Macpraw napisał(a): Właśnie potwierdziłeś domniemania kolegi, który ostrzegał przed Twoim samochodem.
No i rozumiem Twoją frustrację... Sprzedać trudno...
Kolego ,9-cio letni samochód sprowadzony z USA ,jako niemalowany i z przebiegiem pewnie 50 tyś km ? Brzmi jak hasło wyborcze z okazji zbliżających się wyborów prezydenckich . Gratulacje i szacunek dla tych którzy posiadają takie "cudeńka" .Tak czy inaczej temat insynuacji uważam za wyczerpany stąd prośba o jego zakończenie.Z pozdrowieniami i do zobaczenia na drodze !
|
|
Góra |
|
Langorio
|
Napisane: 2.05.2015, 16:23 |
|
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 2.05.2015, 18:32 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
|
SingerVehicle napisał(a): wit007 napisał(a): Ale to właśnie jest konfiguracja niezbyt odległa od bazowej. Czyli cena 450 jest netto?? Coś chyba pomyliłeś. I tak Porsche relatywnie niewiele traci na wartości. Procentowo, bo kwotowo może to przyprawić o zawał Napisałem ,,biedna,, więc i niezbyt odległa. Cena bazowej 450 brutto
To czemu raz podajesz ceny netto, raz brutto? Generalnie jak napisał Chris - o cenie sprzedaży decyduje popyt. Za chwilę wchodzi lift, więc pierwsze 991 znów stanieją. Czy tego chcesz czy nie.
|
|
Góra |
|
GaMic
|
Napisane: 3.05.2015, 20:05 |
|
|
Boxx napisał(a): GaMic napisał(a): OSTRZEGAM http://otomoto.pl/oferta/porsche-boxste ... paCbL.htmlpojawia się co jakiś czas : - zawsze inne miasto ogłoszenia - zawsze inny nr telefonu - zawsze te same zdjęcia Śmierdzi przekrętem na kilometr... Kolego Śledczy Macierewiczu - jeżeli jesteś przygotowany na zakup ww. samochodu to weź telefon do ręki,doładuj sobie konto ,zadzwoń i zapytaj o szczegóły .Sprzedający udzieli Tobie wszelkich informacji które będziesz mógł zweryfikować z rzeczywistością podczas ewentualnych oględzin na miejscu. Kradziony czy złożony z dwóch Twoim "fachowym" zdaniem że tak przestrzegasz ? Najłatwiej krzyknąć brzoza , Smoleńsk ,zamach Z serdecznymi pozdrowieniami Właściciel czerwonego Porsche Boxster 2.7 2006 z małego miasteczka Kwidzyn (36 tyś mieszkańców) położonego obok większego Grudziądza (120 tyś )
Rozśmieszyłeś mnie kolego.
- Kwidzyn - google dokładnie pokaże gdzie jest i jak tam dojechać.
- Macierewicz ? ja ? ... no wiesz, na tych zdjęciach słychać strzały ...
- Pisałem kilkukrotnie - nie odpowiedziałeś ... zapłać za internet ...
- Telefon - dzwoniłem - "nr pod który dzwonisz nie istnieje"...
- Po jakimś czasie kolejne ogłoszenie - ale nr telefonu już inny ... i miasto inne
- Po kolejnych miesiącach - deja vu ...
- w 2023 może pojawić się ponownie - ale czy te same zdjęcia będą ?
Nie spinaj się.
Szukając Boxa allegro, otomoto, olx, motogratka i inne portale i ogłoszenia w nich zawarte znałem na pamięć, i to ogłoszenie - a raczej te ogłoszenia zapaliły u mnie lampkę ostrzegawczą.
Dzwoniłem, pisałem - jak grochem o ścianę... - więc wniosek nasunął się jeden.
|
|
Góra |
|
evan
|
Napisane: 6.05.2015, 14:37 |
|
|
|
Góra |
|
Mata
|
Napisane: 6.05.2015, 23:06 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 10.09.2009 Posty: 5042 Lokalizacja: Warszawa/Poznań
Nr klubowicza: 281
|
Niestety w tym roczniku nie może to być Turbo S
Produkowano je tylko w roku modelowym 2005...
To tak tylko na początek.
|
|
Góra |
|
|