Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3989 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 200  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15.10.2012, 21:47 

Jezdziłem manualem, ale był on w raczej średnim stanie, i nie tak według mnie powinna wyglądać jazda takim samochodem...
Czytałem dużo na forach USA o tip vs manual, niemniej po prostu musze przyznać, że ten tip prosiakowy jest lepszy niż automaty w innych autach typu SLAMG np. nie irytuje, raźno zmienia biegi....
Co do koloru, to nie przesadzajmy, sprawa gustu, a ja widać już nie tak dobrego wzroku znajduje również dużo piękna w srebrnych prosiakach, i to raczej do czarnych musze sie przekonywac. Jednak sprawa koloru jest trzeciorzędna kiedy sie kupuje auto second hand. Sporo tych najdroższych jest też nieczarnych.

Skrzynia w SLAMG też jest automatem, brałem pod uwage to auto ale nie z powodu skrzyni tylko innych cech, i nie wiele brakowało.... więc tiptronic w porsche mnie nie przestraszył, a myślałem że tak będzie.
Czemu nie kupiłem hehehe trzeba je zobaczyć na żywo, żeby przekonać się, co tam jest do zrobienia, i czy komuś sie chce bawić :) wspomniane C4S sprzeda sie bez problemu jak właściciel będzie miał ochote, zachowane jest wzorowo, a o mocy można długo rozprawiać i zawsze jej brak hehehe
:lol: ja już nie chce więcej nic oglądać, jeszcze ze 2-4 tygodnie i nie bedzie sensu nic kupować, bo zimą takimi autami nie jeżdże, a szkoda kupić i wstawić od razu do garażu na 4 miesiące....

Tytuł:
PostNapisane: 15.10.2012, 21:57 

miło mi przeczytac, że boogie nie kupił mojej C4S, bo ma inną koncepcję i wizję, to jego swięte prawo. Co innego, gdyby powiedział, że to złom, byłoby mi przykro :D

Tytuł:
PostNapisane: 15.10.2012, 22:26 

alexdr napisał(a):
miło mi przeczytac, że boogie nie kupił mojej C4S, bo ma inną koncepcję i wizję, to jego swięte prawo. Co innego, gdyby powiedział, że to złom, byłoby mi przykro :D

to po co oglądał ... no chyba ze zdanie zmieniono po ogledzinach , wiem Alex ze miałes wiele aut w zyciu i powinienes wyczuwac intuicyjnie czy ktos chce kupic czy nie , ja miałem kilkadziesiat sportowych i wydaje mi sie ze to mam , po paru zdaniach w słuchawce wiem czy warto sie umawiac na ogledziny ... moze ktos powiedziec ze dlatego jeszcze nie sprzedałem swojego ale ja na to ze przynajmiej nie trace czasu ...

Tytuł:
PostNapisane: 15.10.2012, 22:27 

boogie napisał(a):
Jezdziłem manualem, ale był on w raczej średnim stanie, i nie tam według mnie powinna wyglądać jazda takim samochodem...
Czytałem dużo na forach USA o tip vs manual, niemniej po prostu musze przyznać, że ten tip prosiakowy jest lepszy niż automaty w innych autach typu SLAMG np. nie irytuje, raźno zmienia biegi....
Co do koloru, to nie przesadzajmy, sprawa gustu, a ja widać już nie tak dobrego wzroku znajduje również dużo piękna w drebrnych prosiakach, i to raczej do czarnych musze sie przekonywac. Jednak sprawa koloru jest trzeciorzędna kiedy sie kupuje auto second hand. Sporo tych najdroższych jest też nieczarnych.

Skrzynia w SLAMG też jest automatem, brałem pod uwage to auto ale nie z powodu skrzyni tylko innych cech, i nie wiele brakowało.... więc tiptronic w porsche mnie nie przestraszył, a myślałem że tak będzie.
Czemu nie kupiłem hehehe trzeba je zobaczyć na żywo, żeby przekonać się, co tam jest do zrobienia, i czy komuś sie chce bawić :) wspomniane C4S sprzeda sie bez problemu jak właściciel będzie miał ochote, zachowane jest wzorowo, a o mocy można długo rozprawiać i zawsze jej brak hehehe
:lol: ja już nie chce więcej nic oglądać, jeszcze ze 2-4 tygodnie i nie bedzie sensu nic kupować, bo zimą takimi autami nie jeżdże, a szkoda kupić i wstawić od razu do garażu na 4 miesiące....

Skoro szukasz auta w bardzo dobrym stanie ( jak kazdy :D ) , to pora roku nie powinna miec znaczenia , jak cos takiego jest trzeba brac sam widzisz ile szukasz (no własnie ile ?) a teraz jeszcze odstawic poszukiwania na pół roku ..., zima kupisz taniej i czesto po sezonie wiekszy wybor , ? Zdradz rąbek tajemnicy jaka jest ta koncepcja i wizja w takim razie ? Miejmy nadzieje ze to bedzie porsche :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 15.10.2012, 22:46 

Pora roku to słaby argument, jeśli szukamy wyjatkowego samochodu, przy którym rocznik nie odgrywa już wiekszej roli, liczy się stan, historia etc.

Większość handlarzy w PL nadal uwaza, że samochody klasyfikuje się wg roczników. To się zgadza dla Golfa 1.4 FSI. Dla naszych, ponad 10-letnich dość rzadkich egz. juz nie.

I w jednym (nie tylko) Dawid ma 100 % racji ! Przywiezienie dziś z zagranicy godnego 996 tt poniżej 200 kpln TTC (tous tax compris) to problem. A z drugiej strony na poziomie 200 kpln można juz mysleć o 997 tt.

Dlatego powiem szczerze, choć niekupiecko. 996tt za 140 kpln, jeśli to jest "TO AUTO" - i stan OK, chyba rzeczywiscie taniej nie bedzie. No moze jak się trafi przez lombard, bo wiatry nieprzyjazne wieją.

pozdrawiam wszystkich zainteresowanych

Tytuł:
PostNapisane: 15.10.2012, 22:56 

tyle ze te 997tt za 200tys zł to bedzie to samo co 996tt za 100tys jezeli chodzi o stan , z obserwacji uwazam ze 997tt to cena x2 996tt - czy warto kazdy ma swoje priorytety ... napewno nowszy bedzie tracił na wartosci (ciezej tez sprzedac bo ich wiecej i cena) starszy juz nie
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 15.10.2012, 23:08 

Ja szukałem swojego auta całą zimę, miałem czas oglądać analizować i co ważniejsze nie napalałem się bo warunki pogodowe zniechęcały do zakupu. Dzięki temu udało mi się znaleźć to co sobie założyłem :D co prawda był już kwiecień ale warto było...

Tytuł:
PostNapisane: 15.10.2012, 23:14 

Dawid, i tu znowu Twoje trafne spostrzezenie: 997tt jest w PL sporo, a amatorów przybywa miernie. 996tt to rarytas w PL, wysyp 911 tt nastapił dopiero w "tłustych" latach, 2005-2008 (leasing etc).

Masz dobre auto, skoro Cię nie ciśnie, spoko. Wiem, chciałbys juz ujezdzać coś nowego. Kiedyś też tak miałem, co 6 mies. coś nowego :lol:

A tak na marginesie; wymieniłem silnik w moim 944ts (sam kadłub z wnętrznosciami) i wreszcie jestem happy, choć do Twojego, którym jeździłem, jeszcze sporo brakuje. Idę bardziej na klasyka niż sport, chyba rozumiecie :D

Tytuł:
PostNapisane: 15.10.2012, 23:31 

z mojego 944ts miałbys pieknego klasyka , sprzedajac graty tuningowe (teraz moja droga idzie inny klubowicz z forum dokładnie te same partsy ,auto go wyniesie pewnie 2x tyle co ja wołałem) auto by Cie wyszło duzo taniej niz kupujac inne seryjne , nie mowiac o tym ze musisz musiałes walczyc z silnikiem (koszta , czas i nie wiadomo jak sie skonczy ,ale ma to swoj urok-tez to lubie) itd.
Co do 996tt to tym razem sprzedaje nie z powodów zmiany auta a wrecz braku miejsca zimowania no i zmian lokalizacji działalnosci . Da sie to pozałatwiac i cisnienia nie mam , a co do ceny 35tys euro mysle ze jak nie pojdzie w 2 miechy to na wiosne bedzie 40tys euro i tez nie bedzie drogo jak na europejczyka z fabryczna powłoką.
W sumie jestem ciekaw ile jest w Pl 996tt manuali , chyba na palcach obu rąk sie zliczy max :idea:

Tytuł:
PostNapisane: 16.10.2012, 0:06 

porscheee napisał(a):
W sumie jestem ciekaw ile jest w Pl 996tt manuali , chyba na palcach obu rąk sie zliczy max :idea:

Twoje. Moje i jeszcze jedno w Lublinie. Srebrne 9ff z Warszawy, srebrne ameryka z allegro z Warszawy. Dominika niebieskie. O tych wiem na bank.

Tytuł:
PostNapisane: 16.10.2012, 0:12 

Czarne cabrio TS z Wrocławia. TYFI911 też ma chyba turbo z ręczną?
Nie no bez przesady. Ze 20 szt. w kraju pewnie jest. Pochowanych po garażach, ale jest ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16.10.2012, 0:24 

mysle ze jednak blizej 10

Tytuł:
PostNapisane: 16.10.2012, 0:35 

W Katowicach na pewno widziałem 2 szt. (w tym jedną z Rudy, z rozbitym przodem). A chyba jest przynajmniej jeszcze jedno.

Tytuł:
PostNapisane: 16.10.2012, 0:51 

no nie liczmy chyba , wydaje mi sie , rozbitkow ,itd. takich pewnych jezdzacych zarejestrowanych w swoim notesie z tymi co podaliscie mam 10 , historia ogłoszen otomoto , allegro na kilka lat wstecz , sprawdzona , tez duzo innych forum gdzie egzemplarze drogich aut sa sledzone przez miłosników itd.
Sytuacja wbrew pozorom ze to w sumie "nowy" model jest całkiem podobna do 911turbo do 93r. jak i 993tt - ilosci sa bardzo zblizone .
Po garazach raczej własnie sa pochowane te starsze modele , 996tt jak ktos ma to jezdzi bo auto sie do tego bardziej nadaje.
Tęskie czasem do mojej byłej 911turbo z 89r. , teraz sprzedałbym ja za 2x tyle ciekawe czy kiedys powiem to samo o 996tt :idea:

Tytuł:
PostNapisane: 16.10.2012, 0:59 

Ponieważ nie miałem, i do końca nie mam twardo wyznaczone co mam kupić, to do każdego auta które oglądałem jechałem ze szczerym przekonaniem że jak mi sie spodoba to je kupie :)
Potem oczywiscie należało sie zorientować nieco w materii technicznej, żeby nie zrobić :shock: kiedy sie okaże że w PL nie ma kto naprawić....
Szukam dopiero 3 miesiace, wiec niedużo hehe
Koncepcja jest taka, że ma samochód dawać frajde, nie tylko w szybkiej jeździe, ale ogólnie szeroko pojetym ujęciu :) czyli emocje. A prosiaczka zawsze chciałem mieć... fakt że sarszego, ale odstraszyło mnie to i owo od nich, więc tylko jako 3cie auto, do ogladania i pucowania...
O roczniku nie pomyślałem mówiąc o wstrzymaniu sie na zime, że dojdzie w metryczce i można taniej hehehe wiadomo że egzotyków na rocznik sie nie kupuje....

Tytuł:
PostNapisane: 16.10.2012, 1:38 

Dam Ci rade zrób na odwrót najpierw zorientuj sie technicznie o danym modelu , kto i gdzie naprawi w razie skuchy a potem ogladac zaoszczedzi to czas obu stronom . Co do zimy to mielismy na mysli ze zima sa tansze niz w sezonie i wiecej a nie ze rocznikowo zarobisz , z twoich postów wniskowałem ze szukasz z 2 lata , a napewno od czasu rejestracji na forum wystrczy poczytac twoje wszystkie posty , pisał tez ktos ze na innych forach podobnie sie wypowiadasz.
Zycze naprawde udanego i to szybkiego zakupu .

Tytuł:
PostNapisane: 16.10.2012, 1:52 

porscheee napisał(a):
Dam Ci rade zrób na odwrót najpierw zorientuj sie technicznie o danym modelu , kto i gdzie naprawi w razie skuchy a potem ogladac zaoszczedzi to czas obu stronom .

z twoich postów wniskowałem ze szukasz z 2 lata , a napewno od czasu rejestracji na forum wystrczy poczytac twoje wszystkie posty , pisał tez ktos ze na innych forach podobnie sie wypowiadasz.
.

Średnia rada, bo w przypadku egzotyków rynek jest bardzo niewielki a do tego czasem sie okazuje że np. 90% aut w PL to USA które miały osobne wezwania serwisowe, bo coś tam klękało, a w Europie nie było ich.... itd. itp.

Proponuje nie sugerować się tym, co ktoś tam, jakiś niewiadomo kto, pisze :)

Tytuł:
PostNapisane: 16.10.2012, 8:29 

Panowie znacie tą 993? wisi już baaaardzo długo na alledrogo

http://otomoto.pl/porsche-911-porsche-9 ... 82737.html

Tytuł:
PostNapisane: 16.10.2012, 8:38 

stavros napisał(a):
Panowie znacie tą 993? wisi już baaaardzo długo na alledrogo

http://otomoto.pl/porsche-911-porsche-9 ... 82737.html

Bo to nie 993 :) Tylkomtak wyglada. To jakas 964 przebudowana na 993.

Tytuł:
PostNapisane: 16.10.2012, 8:43 

Nie rozumiem po co ludzie popełniają takie rzeczy... przecież tanio to nie było.
no chyba że ulepione z dwóch przystanków autobusowych...

pozdr, jacek

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3989 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 200  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]