Autor |
Wiadomość |
Qbak
|
Napisane: 22.09.2008, 12:08 |
|
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5188 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
|
Może i ciekawa ta konstrukcja wizualna na 968, ale do mnie to nie przemawia.
Ciekawe jaką historię miał skoro tak ma przerobiony tył.
Jak za 968 to cena niska
Jak za 44 to raczej wysoka, ale wiadomo że jeżeli stan jest dobry
to nie przepłacisz i tyle jest wart.
To jest RHD? Czy nasz?
_________________ 924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992
|
|
Góra |
|
jeszczeniemam
|
Napisane: 22.09.2008, 13:35 |
|
|
|
Góra |
|
Marcin P.
|
Napisane: 22.09.2008, 13:51 |
|
|
jeszczeniemam napisał(a): http://moto.allegro.pl/item440388503_porsche_911_carrera.html
Chyba 100 razy lepiej kupic Yellow 911 kolegi porschee niz takie auto do remontu za 15 000zł. MATEMATYKA NIE PUSZCZA
|
|
Góra |
|
Qbak
|
Napisane: 22.09.2008, 14:54 |
|
|
No faktycznie chyba lepiej kupić żółtego. Już sama naprawa wnętrza i lakieru
chyba wyjdzie drożej...
Szkoda tylko że nikt nie wiem jak żółty jeździ.
|
|
Góra |
|
porscheee
|
Napisane: 22.09.2008, 15:39 |
|
|
chcesz kupic przyjedz - pojedziemy na jazde próbną , gdyby nawet wstawic nowy motor około 30tys zl do tego co pokazujecie to i tak nie miałby zadnych szans z moim , mysle ze aby tego złoma doprowdzic do jakiegos stanu to trzeba z 70tys a moze i mało wydaje mi sie ze to auto wziete ze złomowca tam chyba nie ma zadnej czesci ktora nie nadaje sie do wymiany i ta cena 20tys a ludzie to licytuja - własnie takie okazje schodzą , ci co mnie znaja wiedza ze od 10lat jezdze tylo szybkimi youngtimerami nie zawracam sobie głowy autmi ktore nie maja szans w 1/4 wiec mozesz byc spokojny o osiagi
swoja droga chyba wszytko jest szybsze od tego z allegro za 19999zl hhaha
|
|
Góra |
|
czayna
|
Napisane: 22.09.2008, 17:28 |
|
|
Qbak napisał(a): Może i ciekawa ta konstrukcja wizualna na 968, ale do mnie to nie przemawia. Ciekawe jaką historię miał skoro tak ma przerobiony tył. Jak za 968 to cena niska Jak za 44 to raczej wysoka, ale wiadomo że jeżeli stan jest dobry to nie przepłacisz i tyle jest wart. To jest RHD? Czy nasz?
RHD oczywiście...
|
|
Góra |
|
Qbak
|
Napisane: 22.09.2008, 18:39 |
|
|
porscheee napisał(a): swoja droga chyba wszytko jest szybsze od tego z allegro za 19999zl hhaha
True, true
Wiesz, chodzi mi tylko o to, że ludzie kupują oczami
A ja akurat chętnie bym zobaczył możliwości żółtego na torze czy próbie
w porównaniu do innych z tego okresu
|
|
Góra |
|
porscheee
|
Napisane: 22.09.2008, 19:16 |
|
|
popatrzyłbys i na tym by sie skonczyło podobnie jak inni, darmowa atrakcja ,tego własnie unikam ,poza tym zawsze mozna wywalic w bande a auto jest przeznaczone na sprzedaz i z doswiadczenia wiem ze sprzedajac auto nie powinno sie nim pokazywac na imprezach sportowych ,napewno bym w tym sezonie nim smigał gdybym nie miał innych jeszcze szybszych samochodów
|
|
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 22.09.2008, 20:00 |
|
|
mam nadzieję, że żółtek jest wart swoich pieniędzy... bo nie jest sztuką za mocno stjuningować auto tak, żeby jego żywotność z kilkuset tysięcy kilometrów spadła do kilkudziesięciu...
wiarygodność przyniesie też Twojej (porschee) firmie wielu nowych klientów...
bo ciężko w PL o wiarygodne firmy tjuningowe...
|
|
Góra |
|
porscheee
|
Napisane: 22.09.2008, 20:39 |
|
|
wiedze ze zminiłes to co napisałes ,ale ja jednak odpowiem:
nie chce zebys mnie przepraszał bo Cie nie znam i nie mam zamiaru poznawac , wyraziłes kiedys juz opinie tylko na podstawie tego ze kogos znasz a mnie nie i tym sposobem wiem co masz w głowie , nie wiem czemu ma słóżyć twoja wypowiedz ponownie
uszczelka nie jest zalezna od przebiegu jak napisałes, dziwisz sie ze usterkowsc na torze sie zdaza w autach 20 letnich podczas katingu ( nowe nawet padaja), boisz sie ze cos sie moze stac w 30 letniej 911 - podpowiem ci ze w kazdej chwili , czy jest wart tych pieniedzy ,ja mysle ze sama buda wyposaznona bez motoru jest warta wiecej w tym stanie ,masz klienta ktory boi sie tuningu co za problem zdajc listwy wtryskowe i odłaczyc komputer (trudniej było to zrobic),powrocic z motorem do seri w tym przypadku 1 dzien roboty ,ale takiemu komus nie sprzedam ,wole zeby ktos wykrecił z niego jeszcze wiecej mocy
|
|
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 22.09.2008, 21:09 |
|
|
Dawid:
po pierwsze - ja Ciebie nie przepraszałem - chciałbym móc przeprosić po takim poście, który zresztą, z przyzwoitości, zmieniłem...
po drugie - nie dałeś poznać 911tki.. nie wiem jak jeździ... nie dałeś poznać siebie - bo jak podszedłem do Ciebie podczas zlotu w Poznaniu, warknąłeś na mnie, zamknąłeś maskę i odwróciłeś się w stylu "spadaj gnojku"...
po trzecie - nie chodzi o obawę przed tuningiem, tylko obawę, że podobnie jak Twoja 951s, 911ka rozwali się na pierwszym zakręcie... i nieprawda, że może to się stać w każdym 30letnim aucie... takie coś nie ma prawa się stać w aucie, które jest "profesjonalnie przygotowane"!! A na pewno nie po kilku okrążeniach!! Po takich pieniądzach wydanych na auto, szczytem braku wiarygodności dla firmy jest to, co stało się z Twoim autem... a tak je zachwalałeś... Naprawdę uważasz, że po takim czymś ktoś, kto chce oddać swoje autko w dobre ręce, odda je Tobie? Zwłaszcza wyczytawszy jeszcze, że już ktoś na Ciebie narzekał (i Twoje wypowiedzi jako odwet)?
poprzednią eSką po 2k zł wydanych na przygotowanie przejeździłem 20 kółek, tą eSką po wydaniu 0 zł na przygotowanie, przejeździłem ok. 30... ile kółek przejechało Twoje 51s, co mu "uszczelka poszła"?
po czwarte - to nieprawda, że "komuśtam nie sprzedasz" - sprzedałbyś każdemu, kto ma kasę... myślę, że na tym forum nie tylko ja to zauważyłem... bo jesteś handlarzem...
Nikoracing miało być super alternatywą dla polskich krętaczy ze świata tjuningu... jak na razie jedyne, co mogę stwierdzić, to "zawiodłem się"! a to dlatego, że teraz cholera zamiast korzystać z pomocy znajomego, który by mógł sobie przy okazji zarobić, siedzę godzinami na ebayach międzynarodowych szukając porządnej rozpórki, sprężyn, tarcz, felg, opon czy dziesiątek innych....
|
|
Góra |
|
Długi
|
Napisane: 22.09.2008, 21:09 |
|
|
czayna napisał(a): brac czy nie brac http://www.cbg.ie/Car_detail.aspx?ID=2339194ciekawa konstrukcja wizualna, przebieg przeciętny, nie wiem jeszcze w jakim stani autko ale cena warta uwagi, co sądzicie o tym autku? ps.dodam, że mieszkam w Irlandii
Witaj,
6500 to dobra cena??? za 944 2,5??? 87r?
chyba żartujesz, za 4-5tys Funtów można mieć S2 90r bez wątpliwych przeróbek.
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
porscheee
|
Napisane: 22.09.2008, 21:38 |
|
|
"Dawid:
po pierwsze - ja Ciebie nie przepraszałem - chciałbym móc przeprosić po takim poście, który zresztą, z przyzwoitości, zmieniłem...
po drugie - nie dałeś poznać 911tki.. nie wiem jak jeździ... nie dałeś poznać siebie - bo jak podszedłem do Ciebie podczas zlotu w Poznaniu, warknąłeś na mnie, zamknąłeś maskę i odwróciłeś się w stylu "spadaj gnojku"..."
dobrze to odebrałeś !!!
"po trzecie - nie chodzi o obawę przed tuningiem, tylko obawę, że podobnie jak Twoja 951s, 911ka rozwali się na pierwszym zakręcie... i nieprawda, że może to się stać w każdym 30letnim aucie... takie coś nie ma prawa się stać w aucie, które jest "profesjonalnie przygotowane"!!
A na pewno nie po kilku okrążeniach!!"
znow wychodzi twoja nie wiedza wymyslasz historie ,bo autem smigam cały sezon praktycznie co weeknd jakas impreza sportowa na poznaniu tez juz nim ganiałem ze cos sie stało na zlocie akurat pech ... to jego pierwsza awria ,był tez problem z abs
"Po takich pieniądzach wydanych na auto, szczytem braku wiarygodności dla firmy jest to, co stało się z Twoim autem... a tak je zachwalałeś..."
zachwalam nadal ,mysle ze w całej europie miałbys problem znlesc takie 951s ,nadal bede ładował duze pieniadze własnie dlatego sprzedaje tanio żółtego
"Naprawdę uważasz, że po takim czymś ktoś, kto chce oddać swoje autko w dobre ręce, odda je Tobie? Zwłaszcza wyczytawszy jeszcze, że już ktoś na Ciebie narzekał (i Twoje wypowiedzi jako odwet)?"
napewno mniej jest zainteresowanych przez wypowiedzi takiej osoby ktora nie zna sprawy a sie wypowiadała ,uwazasz ze rozrzad sie przestawia przy montazu klatki co kolwiek dzieje sie z silnikiem przy montarzu innej kiery i pasów
"poprzednią eSką po 2k zł wydanych na przygotowanie przejeździłem 20 kółek, tą eSką po wydaniu 0 zł na przygotowanie, przejeździłem ok. 30... ile kółek przejechało Twoje 51s, co mu "uszczelka poszła"?"
na poznaniu juz kilkadziesiat kółek (byłem tylko raz) na szkole jazdy organizowanych przez naszych klubowiczow i cały sezon w innych imprezach oraz jazda na co dzien, skoro powronujesz jazde sportowa 924s (a tez mam takie kolekcjonersko 160ps orginał) do tuningowanego 951s to faktycznie masz pojecie o tym co piszesz co niby ma w 924s byc narazone na szybsza awarie
"po czwarte - to nieprawda, że "komuśtam nie sprzedasz" - sprzedałbyś każdemu, kto ma kasę... myślę, że na tym forum nie tylko ja to zauważyłem... bo jesteś handlarzem..."
tobie nigdy nic nie sprzedam nawet jak juz bede super hiper handlarzem - rozumiem ze w twoim znaczeniu to jakias obraza, co ty mogłes zauwazyc jak na tym forum jestes "chwile"
"Nikoracing miało być super alternatywą dla polskich krętaczy ze świata tjuningu... jak na razie jedyne, co mogę stwierdzić, to "zawiodłem się"! a to dlatego, że teraz cholera zamiast korzystać z pomocy znajomego, który by mógł sobie przy okazji zarobić, siedzę godzinami na ebayach międzynarodowych szukając porządnej rozpórki, sprężyn, tarcz, felg, opon czy dziesiątek innych...."
jak sie mogłes zawiesc jak nie mielismy ze soba do czynienia nawet na czesc -czesc!
siedz dalej na ebay i kupuj koreanskie strumienice albo inne magnetyzery co daja 50% mocy bo w swiecie tuningu nie masz nic do powiedzenia
|
|
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 22.09.2008, 23:08 |
|
|
porscheee napisał(a): "Dawid: siedz dalej na ebay i kupuj koreanskie strumienice albo inne magnetyzery co daja 50% mocy bo w swiecie tuningu nie masz nic do powiedzenia
tak... a ma coś do powiedzenia gość, który "pod warunkiem przekroczenia w aukcji 50k zł dokłada laptopa toshiby"... faktycznie - szczyt profesjonalizmu w światku tuningu...
Spoko, Dawid - nie przejmuj się - od Ciebie nie miałem, nie mam, i nie planuję mieć zamiar cokolwiek kupować... od zbyt wielu osób słyszałem opinie nt Twoich usług i części (a nie jestem na forum od paru dni, żeby dać się nabrać na Twoje towary).
A co do Twoich komentarzy - jeszcze dłuuugooo moglibyśmy nawzajem się objeżdżać na forum, pisząc wypracowania i komentując nawzajem swoje wypowiedzi (gdzie każdy z nas mieszałby tego drugiego z błotem, mówiąc kłamstwa, jak Ty powyżej)... jednakże oszczędzę tego kolegom. Dlatego też kończę ten temat.
ps> a pierwszym zdaniem swojej ostatniej wypowiedzi dajesz najlepszy obraz swojej osoby...
ps2> NAJWAŻNIEJSZE - nie chodzi o to, by wycisnąć z auta najwięcej ile się da... chodzi o to, by to zrobić na tyle z głową, żeby nie zdechło po jednym sezonie!!
|
|
Góra |
|
Zibi
|
Napisane: 22.09.2008, 23:29 |
|
|
porscheee napisał(a): "Dawid: napewno mniej jest zainteresowanych przez wypowiedzi takiej osoby ktora nie zna sprawy a sie wypowiadała ,uwazasz ze rozrzad sie przestawia przy montazu klatki co kolwiek dzieje sie z silnikiem przy montarzu innej kiery i pasów
Jak się domyślam ten cytat dotyczy mojej osoby.
Cieszę sie że jest mniej zainteresowanych, takie właśnie miał zadanie mój post. Mam nadzieję że już niewielu ludzi naciąłęś na swoje tuningowe bzdury.
Dam Ci radę zmień markę i znajdz sobie nowe forum tam się popisuj swoją "LAMERSKĄ" wiedzą na temat tuningu.
I tak jeszcze na marginesie: strasznie nerwowy jesteś.
|
|
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 22.09.2008, 23:35 |
|
|
Dawid - tak na marginesie: po tym jak napisałem tego posta, w ciągu pół godziny dostałem 2 wiadomości prywatne (bynajmniej ani od Zibiego, ani innych biorących udział w sprzeczce tej, czy nt. auta Zibiego; raczej od tzw. wolnych słuchaczy), gdzie to Klubowicze podzielają moją opinię i mówią, że "powiedziałeś coś, co niejednemu siedziało na duszy, a po prostu temat przemilczał".
Także zastanów się, czy taką chcesz mieć opinię w Porsche Club Poland?
Pozdrawiam i życzę powodzenia z Nikoracing!
|
|
Góra |
|
Duke
|
Napisane: 23.09.2008, 1:02 |
|
|
|
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 23.09.2008, 7:07 |
|
|
... no niestety - odpowiedź jest na forum 924.pl... Szkoda, bo auto na pewno ciekawe...
|
|
Góra |
|
dpacior
|
Napisane: 23.09.2008, 8:51 |
|
|
Juz raz sie pytalem, ale zero riposty niestety. Znacie moze to auto? Albo mzoe ktos byl je ogladac? Na aukcji jest napisane ze auto klubowe... A moze i sam wlasciciel by sie znalazl...
http://tinyurl.com/3slf24
|
|
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 23.09.2008, 11:00 |
|
|
dpacior - masz pw
|