Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 3.07.2017, 18:34 

Witam wszystkich. Mam pewien problem jeśli chodzi o wybór samochodu do kupna. Z założenia miała być to sportowa limuzyna. I po wstępnej selekcji Audi S8 odpadło ponieważ audic nie trawie i tak już mam. Mercedes MAybach 600 fakt jest dostojną limuzyną ,ale tylko limuzyną - nie ma zacięcia sportowego więc odpada - pozatym jest trochę za "zwalisty". Ostatecznie wykreowały się dwa warianty. Pierwszy to panamera turbo s executive - to auto moim zdaniem ma większe zacięcie sportowe, lecz zastanawiam się też nad Mercedesem S 65 AMG L, to wprawdzie AMG ale nieodparcie wydaję mi się ,że rysuje się w mojej głowie taki podział. Obydwa auta można by włożyć do segmentu sportowych limuzyn - ja tak to ujmę, lecz porsche umieściłbym jako trochę bardziej sportowe, zaś mercedesa jako trochę bardziej konfortowego. Wiem ,że to nie to samo ,ale żona ma Cayenne Turbo i bardzo sobie go chwali, ja z kolei chciałbym mieć też osiągi ,ale i wygodę, miałem kiedyś ferrari 458 jako typową sportówkę i po prostu tyłek mi odpadał po jeżdzie nim w polsce. Ogólnie ciągnie mnie do merca, wydaje się bardziej luksusowy z pewnym zacięciem sportowym, ale porsche to jednak porsche, boję się tylko tego ,że jazdę nim będzie czuć - każdą koleine, dziurę no i pozostaję problem krawężników. Tam gdzie wiade mercem tam porsche raczej nie. Tak więc każde z tych aut ma swoje plusy i minusy. Może ktoś mógłby mi doradzić choć trochę, tylko tak z góry sprawy i koszty utrzymania itp nie mają dla mnie znaczenia chodzi mi tylko o idealną sportową limuzynę.

PostNapisane: 3.07.2017, 19:25 

Nr klubowicza: 381
S63 AMG L polift - 612 koni, 4matic+, 3,5 do 100, 300 km/h. Nie ma porównania do Panamery jeżeli chodzi o miejsce wewnątrz i komfort - bije ją na głowę. I cenowo też taniej wyjdzie niż Panamera.

S65 to przerost formy i problemy z trakcją.

*Porsche 911

PostNapisane: 3.07.2017, 19:34 

Ostatnio miałem okazję jeździć nowym BMW 7 Alpina B7 Biturbo ( 608KM ) i się w nim zakochałem właśnie pod względem połączenia sportu z wygodą! Ten model był skonfigurowany za na nie wiele ponad bańkę zł.ale auto jest mega warte tej ceny. Trakcja bajeczna.

PostNapisane: 3.07.2017, 21:49 

Hmmm jeździłem 740, cls55 amg, s klasy nigdy nie miałem. Teraz mam panamere. Kiedyś mój kolega powiedział że jak się jeździ w samochodem w wersji long to raczej na tylnej kanapie i coś w tym jest. Mam GTS-a I powiem Ci że uważam że jest to idealna, wygodna, I dająca dużo radości Limuzyna (tak przez duże L) :) ja polecam Porsche.

Pozdrawiam,
Michał

PostNapisane: 3.07.2017, 22:05 

Nr klubowicza: 517
Jeździłem wszystkim i co ci mogę polecić to :

1. Ferrari Lusso
2. Panamera turbo lub Turbo S
3. Nowy MERCEDES E AMG63S

reszta to luksusowe limuzyny z dużą mocą

Porsche Panamera mi osobiście z zewnątrz bryła jest taka sobie ale środek i jakość prowadzenia sama klasa- super

Mercedes E AMG63s niezły kawał auta a dźwięk jest boski

Ferrari Lusso niby Ferrari ale jakoś ta bryła auta nie pasuje do Ferrari - autko spoko z silnikiem wolnossącym V12 umierający gatunek:)

911 991.2 TTS and 718GTS RS

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]