Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 20.11.2010, 20:43 

... to straszne... jestem chory… :oops: Bo, czy może być inaczej? Obecnie jeżdżę zarąbistym samochodem. Oszczędny, wygodny, szybki, dynamiczny (silnik roku), bezpieczny , prawie nowy. Tylko dlaczego chcę go zamienić na boxstera??? Twardy, mały, podobno nie da się nim jeździć zimą, dużo pali (a rocznie pomykam ok. 50tyś km), niepraktyczny, dwuosobowy i w ogóle drogi... Dlaczego? Bo chcę czuć, że jeżdżę, a nie przemieszczam się. Bo lubię samochody, które mają to coś, których dźwięk silnika wywołuje gęsią skórkę na czterech literach. Bo po zrobieniu 600 km jednego dnia, chcę rano wstać i mieć banana na ustach, że dziś czaka mnie kolejne 600. Tak, więc klamka zapadła. Moja poprawna honda civic 2,2 icdti idzie na sprzedaż po to, żeby nabyć boxstera 2,7 2000-2004. Łatwo nie jest znaleźć dobry egzemplarz, ale mam nadzieję, że jeszcze tej zimy będę mógł trochę polatać bokiem. No cóż, witam wszystkich uzależnionych… :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 20.11.2010, 21:43 

Cześć,

Oczywiście uwielbiam mój samochód.. i wszystko to co napisałeś o odczuciach z jazdy jest prawdą...

ale jako posiadacz boxstera...

odradzam go jako jedyny samochód :)

Tytuł:
PostNapisane: 20.11.2010, 22:03 

Czemu akurat boxster :D
W cenie boxster-a możesz kupić fajnego wiatraka lub w bardzo dobrym stanie przednio silnikowca :)

Tytuł:
PostNapisane: 20.11.2010, 22:17 

Czemu boxster? Jako student miałem przyjemność jeździć samochodem z centralnie położonym silnikiem (X1/9 bertone) Sentyment pozostał :D
Na szczęście boxster, to nie będzie jedyne auto w rodzinie :)

Tytuł:
PostNapisane: 20.11.2010, 22:18 

Może chodzi o to, że boxster jest dla wielu osób pięknym autkiem (szczególnie kobietom bardzo się podoba), wiatrak przy przebiegach 50 tys. rocznie może okazać się zbyt drogi w eksploatacji, a przedniosilnikowce (może poza 928, który też nie będzie tani w eksploatacji) to niechciane dziecko Porsche (bez urazy, sam jestem posiadaczem 924).

Tytuł:
PostNapisane: 20.11.2010, 23:43 

Ja 944 :D i nie narzekam :P w porównaniu z innymi markami jestem bardzo zadowolony:)
Jednak to ze jest niewygodny jak jeździ się po mieście to jednak i tak wole porsche niż jeździć BMW obwieszonym plastikiem i myśleć ze mam super fure.
Tak w sumie prawda ze wiatrak lub przednio silnikowiec przy takich przebiegach rocznych będzie nie tani.
Ale nie ukrywajmy boxster tez do tanich w utrzymaniu nie należy :)

Tytuł:
PostNapisane: 20.11.2010, 23:55 

Ja rozumiem chęć zakupu Boxstera - świeże Porsche za niekosmiczną kasę.

Życzę szybkiego wejścia w posiadanie, jak sam wiesz znalezienie godnego egzemplarza w PL niestety nie jest łatwe. :(
Trzeba szukać - poszukiwania najlepiej podeprzeć oceną kogoś, zaznajomionego z prosiaczkami.

POWODZENIA! 8)

Tytuł:
PostNapisane: 21.11.2010, 8:59 

Ja Ciebie też rozumiem, każdy przebyty kilometr w moim Boxsterze to sama radość. Na codzień jeżdżę służbowym nudnym autem i przesiadka do Boxstera daje mi nieasmowitą frajdę.

Tytuł:
PostNapisane: 21.11.2010, 12:51 

a ja rozumiem chęć kupienia dowolnego modelu Porsche. Bierz takie auto, które Ciebie będzie kręcić, które Tobie się będzie podobać i ciesz się życiem.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]