Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21.01.2012, 20:36 

Czy ktos zna tego boxa?
http://otomoto.pl/porsche-boxster-C22595846.html
Jestem nim wstepnie zainteresowany. Cena bardzo niska - wrecz za niska, brak telefonu do goscia wiec napisalem. Ogloszenie brzmi jakos tak nie po polsku... Ktos go kiedys widzial, zna, moze cos o nim powiedziec?

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2012, 20:45 

Ja tego Boxa nie znać. Ale ty mnie wpłać 1,5 tyś euro zaliczka to ja ci go sprzedać :D

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2012, 20:50 

Znam tego typu ogloszenia - fakt to brzmi dziwnie dlatego pytam bo moze ktos auto zna, widzial i ogloszenie nie jest "fake" - wszak napisane "Wroclaw". Oczywiscie zadnych zaliczek wplacac nie mam zamiaru, ale czasami cos ciekawego mozna trafic mimo, ze z pozoru inaczej to wyglada.

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2012, 20:55 

Michał, czy sądzisz, że ktoś Ci sprzeda boxstera 2001rok w cenie 50 procent używanego fiata pandy? :D

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2012, 21:01 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
100% fake, Michał - nie bądź dziecko ;)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2012, 21:48 

Schemat nie zmienia się od lat :/
Chcesz to napisz do sprzedającego, a się dowiesz że:
1. auto jest najprawdopodobniej w UK
2. że właścieiel (anglik/angielka) pracował w Polsce ale musiał/a wrócić do UK razem z autem ale ma problem z jego zarejestrowaniem więc sprzedaje po okazyjnej cenie.
3. natychmiast dostaniesz na maila kotakt od firmy która przywiezie Ci auto pod wskazany adres.
4. zostaniesz bez kasy :evil:

Ot tyle ...

PS. czychają nie tylko na amatorów Prosiaczków, widziałem też kiedyś taki sam fake dla Smart'a Roadster'a :/

Tytuł:
PostNapisane: 21.01.2012, 22:38 
Członek Zarządu PCP

Ja trafiłem na fake 931 ;) z Włoch niby, ale w Hiszpanii itd.

Witek

Tytuł:
PostNapisane: 22.01.2012, 11:09 

Ja trafilem na 964, kiedy powiedzilem ze mam szerokie kontakty i moge odebrac auto z kazdego miejsca na swiecie za ta cene kontak sie urwal,oczywiscie mailowy.Ale ostatnio znajomy szukal sobie auta przegladalismy, jaguary,audi s8,TT,G-klasy,boxtery i pelno takich ogloszen pewnie niektorzy z tego zyja.

Pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 22.01.2012, 11:36 

http://polonia.wp.pl/title,Sprzedaja-sa ... omosc.html

http://www.forumsamochodowe.pl/uwaga-os ... 74,105.htm

Tytuł:
PostNapisane: 22.01.2012, 11:37 

Glupia cena, brak telefonu i kwiatki typu " TechArt sportu układu wydechowego", "zmiany i dźwignia hamulca ręcznego pokryte skórą" "owiewka, ciężko przygotowania" = nie warto nawet maila wysylac

Tytuł:
PostNapisane: 22.01.2012, 12:06 
Członek Zarządu PCP

Mnie zastanawia tylko jakim trzeba być naiwniakiem, by wpłacić zaliczkę na taki, śmierdzący kantem na kilometr samochód. I to często po 10% :shock:

Witek

Tytuł:
PostNapisane: 22.01.2012, 12:09 

ja byłem w lekkim szoku jak przeczytałem ilu ludzi dało się na to złapać.

Tytuł:
PostNapisane: 22.01.2012, 13:35 

To jest niesamowite!!! Ale z drugiej strony okazuje się, że to prawda, że 95% społeczeństwa to idioci!!!

Kiedyś o Harleya V-roda tak z ciekawości na takim ogłoszeniu zapytałem, ale jak napisałem, że mój kolega w GB może przyjechać zobaczyć motor to kontakt się urwał.

Jak można wpłacić zaliczkę osobie, której się nie widziało na oczy???

Tytuł:
PostNapisane: 22.01.2012, 17:46 

Nr klubowicza: 193
Poczytajcie o tych przekrętach to dowiecie się czeku ludzie czuli się
pozornie bezpieczni wpłacając pieniądze. Przekręt bardzo ciekawie
wymyślony. Na początku, kilka lat temu, masowo na tą sztuczkę
z przekazem pieniędzy nabierali się Brytyjczycy, teraz po kilku
programach w TV musieli się przenieść poza GB ;)

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

Tytuł:
PostNapisane: 22.01.2012, 18:10 

Nr klubowicza: 164
wit007 napisał(a):
Mnie zastanawia tylko jakim trzeba być naiwniakiem, by wpłacić zaliczkę na taki, śmierdzący kantem na kilometr samochód. I to często po 10% :shock:

Chciwość - bardzo silny motywator.

Dlaczego ludzie się łapią? Z tego samego powodu co autor tego wątku - niesamowicie tania okazja! I od razu myślenie ze trzeba się spieszyć żeby tyle kasy być do przodu...

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 23.01.2012, 9:07 

Witam.

Takich i podobnych ofert jest wiele w necie. Bardzo często otzymuję maile z informacją, że np. odziedziczyłem ( tym razem po meksykańskim żydzie !!! ;o) 16,5 ml Funciaków i mam wyjątkowa okazję otrzymać tą kasę jeśli podziele się z przedstawicielem angielskiego banku w proporcji 40/60%. Po około tygodniu dostaję nastepną inormację, że to jest lastminute i wystarczy jak wpłacę na początek "tylko" 10%, w natępnym tygodniu że wystarczą 3% aby w angielskim sądzie uzyskać prawo do tego spadku :lol:
... ręce nogi opadają, jak napisał kolega pow, ludzka chciwośc (o głupocie nie wspomnę) to klucz do szukcesu dla takich oszustów.
Przestrzegając innych ... szukających takich i podobnych "okazji", poniżej zamieszczam treść maila jaki otrzymałem w niedzielę ... skąd oni wzieli tego meksykańskiego żyda :bootyshake: :lol:
----------------------------------------------------------------------

Witaj przyjacielu,

Jestem dr Owen Szef Gilbert z Departamentu Rachunkowości Audytu Banku One Cabot Square, London E14 4QJ w Anglii (Credit Suisse Bank). Piszę do was o propozycji biznesowych, które będą z ogromną korzyścią dla nas obu. W moim departamencie, jako kierownik Biura Regionalnego Greater London, odkryłem Suma £ 16,5 mln (szesnaście milionów pięćset tysięcy funtach szterlingach) na koncie należącym do jednego z naszych zagranicznych klientów Late firm Mogul Pan Moises Saba Miliarder Masri, Żyd z Meksyku, która była ofiarą środku katastrofie śmigłowca ubiegłego roku, zabijając go i członków rodziny. Saba miała 46-letnia. Również w chopper w chwili katastrofy była jego żona, ich syn Abrahama (Albert) i jego synowa. Pilot był martwy.

Wybór jest skontaktować się cieszyła z charakter geograficzny, gdzie mieszkasz, w szczególności ze względu na wrażliwość transakcji i poufność w niniejszym dokumencie. Teraz nasz bank został czeka na którykolwiek z krewnymi, aby się do roszczenia, ale nikt nie uczynił tego. Ja osobiście został nieudanych odnalezienie krewnych, szukam Twojej zgody, aby zaprezentować Państwu jak najbliższych krewnych / Czy beneficjent do zmarłego tak, że wpływy z tego konta wyceniono na £ 16,5 milionów funtów może być wypłacona do Ciebie.

To będzie wypłacane lub udostępniane w tych procentów, 60% do 40% mnie i dla Ciebie. Mam zabezpieczone wszystkie niezbędne dokumenty prawne, które mogą być wykorzystane do wykonania kopii zapasowej tego twierdzenia jest uczynienie. All I need to wypelnic swoje nazwiska do dokumentów i zalegalizować go w sądzie, aby udowodnić Ci za prawowitego beneficjenta. All I wymagają teraz jest uczciwy współpracy, poufności i zaufania w celu umożliwienia nam patrz poprzez tę transakcję. Gwarantuję, że będzie to wykonane zgodnie z prawem rozwiązanie, które będzie chronić Ciebie z naruszenia prawa.

Proszę dostarczyć mi następujące, jak mają siedem dni, aby go uruchomić poprzez. To jest bardzo pilne PLEASE .- Reakcja poprzez adres e-mail; drowengilbert3394@hotmail.com

1. Imię i nazwisko:
2. Twój bezpośredni numer komór kowy:
3. Twój adres kontaktowy:

Po odszedł poprzez metodyczną wyszukiwania, postanowiłem skontaktować się z Tobą nadzieję, że znajdziecie tego wniosku interesujące. Prosimy o potwierdzenie tej wiadomości i wskazując zainteresowanie będę przedstawić Państwu więcej informacji.
Endeavor do let me know swojej decyzji zamiast trzymać mnie czeka.
Dziękując w oczekiwaniu na swoje odpowiedzi pozytywnej.

Z poważaniem,
Dr Owen Gilbert.

-------------------------------------------------------------------------

Tytuł:
PostNapisane: 23.01.2012, 15:29 

Ja lepszy list dostałem :lol: od samego ministra finansów Nigerii:

OFFICE OF THE FINANCE MINISTER
(Dr.Ngozi Okonjo-Iweala)
FEDERAL MINISTRY OF FINANCE,
Ahmadu Bello Way, P.M.B. 14, Central Area,Garki
Abuja,Nigeria.

Top of the day to you

I Dr. Ngozi Okonjo-Iweala, the Minister of Finance Federal Republic of Nigeria wishes to inform you that your inherited outstanding payment of the sum of $13 Million USD has being approved for payment by the Nigerian executive’s arms of Government. The approval was follow after the presenting of the 2012 budget by the D.G. Budget office of the Federation(Dr. Bright Okogu) to the National Assembly on November 2011.Inheritance payment was among the budget that was presented by him, it was agreed by the house(upper &lower) that all inherited outstanding payment should be pay to the beneficiaries.

Your details and email contact was brought to my office by the Minister of state and finance that you are the next beneficiary on the list. I must let you understand that this not an hoax neither an intention to gave any money from you as we are equally aware of what is going on the internet as regard to that we have employ our law enforcement agency (EFCC) to bring all those gaining money from the beneficiaries over the internet by promises them that they will give out their inheritance money to them via ATM,ACCOUNT,BANK DRAFT,CHECK AND OTHER MEANS TO RIP OFF THEIR HARD EARN MONEY to book. You are hereby advice to desist in contacting them as they are not with your funds.

I was instructed by the president of the Federal Republic of Nigeria to handle all the 2012 inheritance funds payout to the beneficiaries, if you are the
right recipient of this email get back to with your payment file code below which to proof you are original owner of this email.

Full Name:

Tel:

Country:

Please send the above to the email address below to proceed with the release of your funds to you.

Payment Department

Email: fmf_iweaala@wss-id.org

Thanks & Regards

Dr. Ngozi Okonjo-Iweala

FEDERAL MINISTRY OF FINANCE

Tytuł:
PostNapisane: 23.01.2012, 16:38 

Ooooo, jaka szkoda , ... tylko 13 ml. USD .... tak mało bo z Nigerii :P
Ale łączy ich to samo, ... jeden i drugi to "Dr" :lol:

S.

Tytuł:
PostNapisane: 11.03.2012, 15:54 

Dalej szukam boxa...
Interesuje mnie cos w okolicy 30kPLN
Myslalem nad autem SPAUNa. Jak dla mnie konfiguracja bardzo fajna ale najbardziej przeszkadza mi brak tapicerki... Moze nie tyle mi ile mojej żonie a ona tez chce czasami sie przejechac.
Jak ktos ma namiary na jakis rozsadny (nie idealny) egzemplarz to dajcie znac...

Jednak okazuje sie, ze Box Spauna ma tapicerke. Chyba go wezme. Jak myslicie???

Tytuł:
PostNapisane: 11.03.2012, 18:41 
Członek Zarządu PCP

No właśnie, tak mi się zdawało że Spaun sam zdejmował tapicerkę i że powinien ją mieć. Nie ma się nad czym zastanawiać.

Witek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]