Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 17.08.2015, 20:11 

Witam.
Co prawda w kwietniu zamówiłem już dla siebie Cabrio ze słuszną mocą :wink: ,ale tak się złożyło ze kolega z poza Forum szuka również Cabrio i nie wyklucza zakupu prosiaka.
Zatem mam pytanie nt tej 911;
http://sopot.porsche.pl/pos/komis/auto1 ... l?grupa=10
Czy ktoś wie czyje to Turbo, jaki stan, historia, wypadki, ... a moze ktoś ma na sprzedaż innego pewniaka. Warunek to Cabrio min. 997 gen.I, pewna historia serwisowa i przebieg, idealny stan tech.

Pzdr.
Sylwester

PostNapisane: 17.08.2015, 22:17 

Sylwester, pochwal się co tam zamówiłeś? :) Nówencja?

PostNapisane: 18.08.2015, 6:59 

Aż boję sie napisać co kupiłem, .. admin za chwile wykasuje z komentarzem " że to nie Forumm marki XXX " :wink:
Generalnie kabrioleta ze słuszną mocą chciałem od zawsze, jednak zmęczyło mnie kilkuletnie poszukiwanie niezmęczonej 911 Cabrio, wiec kupiłem nówencję z trochę innej stajni, ale też kultową i ze słuszną mocą silnika wolnossącego w nominale 420 KM :P
Niestety, podaż tego modelu jest obecnie mocno ograniczona a popyt ogromny - terminy dostawy 8-12 miesięcy, więc kolega kupi chętnie Prosiaka Cabrio.
Zatem jeśli ktoś wie coś nt 911 Turbo Cabrio jw, to proszę o informacje, ... może być na priv.
Jeśli ktoś posiada inne 911 cabrio na sprzedaż, to tez proszę o informacje.

Pzdr.
S.

PostNapisane: 18.08.2015, 12:04 

420 w wolnossacym...
...dlugi czas oczekiwania...

normalnie mam zagadke dnia co to za stajnia :?:

przychodzilo mi do glowy 4.0 V8 z M-ki BMW no ale tego juz nie robia...

PostNapisane: 18.08.2015, 12:07 

camaro
lub vantage

PostNapisane: 18.08.2015, 13:03 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Etam. Mustang.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 18.08.2015, 15:31 

No niech wam będzie ... Mustang GT Cabrio, automat, + PP :oops:
W nominale GT jest wolnossące V8 5,0 L. 420 KM z bardzo dużym potencjałem.
Zamówiłem już następnego dnia po MotoShow w Poznaniu, odbiór (po znajomości) na wrzesień, ale normalne terminy to marzec / kwiecień w przyszłym roku.
Co prawda będąc na MotoShow chciałem pogadać z handlowcem z Porsche nt zakupu 911 Cabrio, ale handlowcy byli jakiś nie w sosie, więc zrezygnowany udając się do hal z McLaren i Ferrari.... po drodze przechodziłem przez halę z Mustangiem i już tam zostałem :wink:
Generalnie Mućka jest oki, mam nadzieję że będzie jeździć tak jak wygląda, czyli zajefajnie :P
Gdy odbiorę to mogę napisać kilka zdań, ... oczywiście jeśli admin się nie pogniewa i nie wytnie.

Ale w razie czego, to jeszcze potrzebuję 911 Cabrio.
Gdyby ktoś słyszał o niezmęczonym Prosiaku, to proszę o info.

Pzdr.
S.

PostNapisane: 19.08.2015, 18:24 

A może cos wiadomo nt tej 911 Cabrio z Platinium Cars ?
http://otomoto.pl/oferta/porsche-911-ca ... at=2956365

S.

PostNapisane: 20.08.2015, 22:21 

"Grubo" Sylwester. Ford musi mieć niezłych magików jeżeli fana Porsche idącego do hali z McLaren i Ferrari nakłonili do Mustanga :D

sylwester napisał(a):
W nominale GT jest wolnossące V8 5,0 L. 420 KM z bardzo dużym potencjałem.
Zamówiłem już następnego dnia po MotoShow w Poznaniu, odbiór (po znajomości) na wrzesień, ale normalne terminy to marzec / kwiecień w przyszłym roku.
Co prawda będąc na MotoShow chciałem pogadać z handlowcem z Porsche nt zakupu 911 Cabrio, ale handlowcy byli jakiś nie w sosie, więc zrezygnowany udając się do hal z McLaren i Ferrari.... po drodze przechodziłem przez halę z Mustangiem i już tam zostałem :wink:
Generalnie Mućka jest oki, mam nadzieję że będzie jeździć tak jak wygląda, czyli zajefajnie :P
Gdy odbiorę to mogę napisać kilka zdań, ... oczywiście jeśli admin się nie pogniewa i nie wytnie.

Ale w razie czego, to jeszcze potrzebuję 911 Cabrio.
Gdyby ktoś słyszał o niezmęczonym Prosiaku, to proszę o info.

Pzdr.
S.

PostNapisane: 21.08.2015, 0:54 

Nr klubowicza: 143
Jak coś to mam piękne 997 Turbo cabrio manual , 65000 km . Serwisowane u Duszy.

www.911classic.pl zawsze piękne 911 :)

Krzysztof

PostNapisane: 21.08.2015, 9:55 

sylwester napisał(a):

Ciesz się samochodem, bo to fajny sprzęt. Każdy wybiera co mu pasuje na rynku - na szczęście wybór jest w dzisiejszych czasach ogromny.
Ale proszę nie dorabiaj historii, że przez słabego handlowca Porsche zdecydowałeś się na zakup Mustanga, rezygnując z oglądania McLarena i Ferrari...

PostNapisane: 21.08.2015, 11:36 

kimbex napisał(a):
Jak coś to mam piękne 997 Turbo cabrio manual , 65000 km . Serwisowane u Duszy.

Napisz coś więcej np priv.

S.

PostNapisane: 21.08.2015, 11:48 

oscar napisał(a):
sylwester napisał(a):

Ale proszę nie dorabiaj historii, że przez słabego handlowca Porsche zdecydowałeś się na zakup Mustanga, rezygnując z oglądania McLarena i Ferrari...

Tak naprawdę nie muszę nic dorabiać, ludzie nie byli zainteresowani rozmową o dwóch Prosiakach, a może po prostu mieli słaby dzień, to już nie mój problem, ... nie chcę nikomu robić lipy, więc tyle w temacie.

Mustanga odbieram w połowie września, jeśli będziesz zainteresowany to podzielę się pierwszymi wrażeniami.
Potrzebuję również 911 Cabrio. Jeśli możesz pomóc, to zapraszam na priv.

Pzdr.
S.

PostNapisane: 21.08.2015, 12:16 

Marcin B. napisał(a):
"Grubo" Sylwester. Ford musi mieć niezłych magików jeżeli fana Porsche idącego do hali z McLaren i Ferrari nakłonili do Mustanga :D

sylwester napisał(a):

Pzdr.
S.

To nie za sprawą fordowskich magików nabyłem Mustanga. Stało się tak trochę za sprawą przesympatycznych :wink: panów ze stoiska Porsche. Jednak najważniejszy czynnik, to relacja osiągów i parametrów GT V8 Cabrio do jego ceny, ... wygląd, historia motoryzacyjna, oraz za sprawą wyposażenia, za które w Porsche trzeba wydać majątek.

A w hali z Ferrari i McLarenem też byliśmy - inaczej żona by mi żyć nie dała :P , ale byliśmy popołudniem, po załatwieniu formalności z Mustangiem :wink:
Jednak w ten sposób nie zamykam moich relacji z Porsche, żona jeździ Boxsterem 987 S, sąsiad posiada 991S i co rano budzi mnie wspaniałym dzwiękiem z wydechu :wink: , ... ja pewnie wcześniej czy później powrócę do Porsche, mam nadzieję ze niebawem.

Pzdr.
S.

PostNapisane: 8.09.2015, 13:10 

Nr klubowicza: 442
Ogladalem tego z Sopotu na zywo i wyglada bardzo fajnie. Jest na Porsche Approved wiec musi byc wszystko tip top. Oponki ma nowe z tego co pamietam Michelin Pilot Sport z 2015. Hamulce ceramiczne ale tych ocenic nie potrafie. Jesli chcesz to moge popytac bezposredniego sprzedawce w Sopocie z tego co kojarze pochodzi gdzies z Poznania bo takie ma tablice.
Poprzedni wlasciciel musial miec nielada problem z parkowaniem bo auto byl poobrysowywane z kazdej strony i zostalo pomalowane w PC

eXpL@S!V
In: 718 Cayman GT4RS
In: E3 Cayenne II [9YAAI1]
Out: Macan FL [95BAA1]
Out: 911 S PDK [997.2] TP 1:51:672
Out: 911 4GTS PDK [991.1] TP 1:49:642

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]