Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2.01.2012, 17:54 

Witam wszystkich Porschemaniaków

Jak już wcześniej pisałem z Nowym Rokiem zacząłem intensywne poszukiwania pierwszego Porsche dla mnie.
Chcę kupić BOXSTERA z lat 2000-2003.

Ostatnio wpadł mi w oko jeden ze Śląska:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2021117807

Czy znacie może to auto i moglibyście powiedzieć coś więcej o tym egzemplarzu? Każda informacja będzie dla mnie bardzo cenna i z góry dziękuję

Od właściciela otrzymałem kilka dodatkowych zdjęć tego auta i mam kilka przemyśleń, ale może nie będę nic sugerował

Załączam zdjęcia z wnętrza auta - czy uważacie, że przebieg 106 000 km jest realny?

Druga rzecz to przed ewentualnym zakupem z pewnością chciałbym to auto sprawdzić w serwisie. Z tego co czytałem na forum to polecany jest AUTO DUSZA w Katowicach.
Czy jest może jakieś inne zaufane miejsce w okolicach Opola lub Śląska?

Pozdrawiam w Nowym Roku,
Grzesiek
Z góry dzięki za pomoc.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 2.01.2012, 19:46 

To jest moje byle auto, przebieg raczej sie zgadza bo ja go kupilem z przebiegiem 88 tys co bylo udokumentowane, a sprzedawalem go z przebiegiem w granicach 100tys, moze nawet mniej.. Srodek byl idealny jak sprzedawalem, amortyzatory z tego co pamietam do wymiany juz byly ale nowy wlasciel mial to zrobic. Wizualnie niczym sie nie rozni od momentu sprzedazy poza felgami.. Xenony, obnizony, na klapie spojler carbon, mam do niego jeszcze kierownice carbon i obudowe zegarow carbon wystawione na gieldzie, tylne lampy led, boczne kierunki led, hardtop bez listewek..

Widzialem w innym temacie, ze pisales o poduszce, xenonach i zderzaku "laczacych sie w jedna calosc (powypadkowa) wiec dodam, ze zderzak kosztuje 10x tyle co zwykly uzywany (Ingo Noak) i z takim przyjechal juz z Niemiec a xenony za prawie 10% wartosci tego auta zakladalem juz ja niedlugo przed sprzedaza i bynajmniej nie mialo to zadnych powiazan wypadkowych, byl sprawdzany miernikiem i caly samohcod byl w oryginalnym lakierze (ale po szczegoly zapraszam na PW), za mojej kadencji nie mial zadnych przygod a poduszka byla idealnie w kolorze kierownicy (mam fotki) wiec to raczej wina kiepskiej fotki.

Sprowadzalem go bezposrednio z Niemiec, wiec mam tez sporo zdjec.. I cos takiego http://www.youtube.com/watch?v=QdH2q_j4 ... AAAAAAAGAA Auto Dusza tez wie o tym aucie wiele bo tam jezdzilem od momentu zakupu..

Mysle, ze spokojnie mozesz jechac go obejrzec bo na 100% jest w lepszym stanie niz 99% boxsterow jakie znajdziesz.. Za 48k z hardtopem warto

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]