Nie dlatego , że jestem upierdliwy ale naprawdę z czystej życzliwości - przemyślałeś Chris to przyciemnianie ?
Ja poprzedniej wiosny przyciemniłem sobie cały tył w ESPACE (tak na czarno) i wnerwiały mnie przody bo była duża różnica. W końcu zdecydowałem się i zrobiłem przednie boki tak najdelikatniej jak się dało.
Odradzali mi bardzo, ale się uparłem twierdząc że to jest tak delikatnie, że przy tych mocnych tyłach nikt nie zauważy.
Pojeździłem tak może ze dwa miesiące i w lecie jechałem sobie gdzieś boczną drogą na śląsku i zatrzymali mnie gumisie do rutynowej kontroli.
Jeden sprawdzał papiery a drugi tak sobie chodził koło autka.
Za chwilę przyniósł próbnik i poprosił o podniesienie do połowy szyby od strony pasażera (bo jak ich zobaczyłem to od razu obie szybki opuściłem
). Wynik jednoznaczny i dyskusji nie było (tacy byli jacyś "nie podatni"
). Targałem to pazurami byle jak byle zdrapać. A potem w domu miałem całe popołudnie zabawy aby doprowadzić szyby do porządku.
Fabrycznie szybki są już przyciemnione na tyle ile pozwalają przepisy więc nie ma zapasu na dodatkową folię.
Myślałem o piecowym przyciemnianiu, ale to chyba jeszcze gorzej, bo jak będziesz miał pecha i znajdą, to nawet nie będzie co drapać