Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 9.01.2010, 14:05 

witam.czy ktos w okolicach warszawy ma odpowiedni sprzet z programem do zakodowania nowego klucza w cayennie s z 2004r?

Tytuł:
PostNapisane: 9.01.2010, 14:16 

Klucze wyrabiają i kodują chyba tylko w Niemczech w Porsche, trzeba im przesłać dane auta (VIN, ksero dowodu rej, ale szczegółów nie znam), a potem dostaje się gotowy kluczyk (lub dwa) zakodowane do danego modelu, koszt ok. 500 zł za 1 kluczyk.

Tak przy okazji mam pytanie, czy w Boxsterze jest możliwa wymiana kostki stacyjki czy trzeba wymieniać całą stacyjkę i "dorabiać"/kodować do niej klucze w Niemczech?

Jak trzeba całą, to może ma ktoś na sprzedaż używaną?

PostNapisane: 9.01.2010, 14:20 

witam.ale czy taki klucz ktory dostaniesz z serwisu jest gotowy do uzytku?tzn nie trzeba go dopisac w komputerze samochodu?

SzaryWilk napisał(a):
Klucze wyrabiają i kodują chyba tylko w Niemczech w Porsche, trzeba im przesłać dane auta (VIN, ksero dowodu rej, ale szczegółów nie znam), a potem dostaje się gotowy kluczyk (lub dwa) zakodowane do danego modelu, koszt ok. 500 zł za 1 kluczyk.

Tak przy okazji mam pytanie, czy w Boxsterze jest możliwa wymiana kostki stacyjki czy trzeba wymieniać całą stacyjkę i "dorabiać"/kodować do niej klucze w Niemczech?

Jak trzeba całą, to może ma ktoś na sprzedaż używaną?

Tytuł:
PostNapisane: 9.01.2010, 14:27 

Raczej trzeba.

Tytuł:
PostNapisane: 9.01.2010, 14:29 

A NO WIDZISZ I MI O TO CHODZI,KLUCZ TO JA SOBIE MOGE KUPIC LECZ TO BY BYLO ZA PROSTE.JA KLUCZ POSIADAM TYLKO BEZ PINU,WYDOBYLEM SOBIE PIN Z KOMPUTERA ECU I CHCIALBYM DOPISAC DO SAMOCHODU TEN KLUCZ BEZ ASO.DLATEGO POTRZEBUJE KOGOS KTO MA ODPOWIEDNI SPRZET I PROGRAM DO PORSCHE

SzaryWilk napisał(a):
Raczej trzeba.

Tytuł:
PostNapisane: 9.01.2010, 14:44 

autousa1 napisał(a):
BEZ ASO.DLATEGO

W ASO też Ci tego chyba nie zrobią. Tylko w fabryce w Reichu.

Tytuł:
PostNapisane: 9.01.2010, 14:49 

kolego "SzaryWilk" ty mnie nie rozumiesz.powtarzam jeszcze raz ja oryginalny klucz z pinem posiadm chce go dopisac do auta i odpalic samochod.chce go dopisac poza ASO,sprzetem diagnostycznym do tego rodzaju operacji.Vag albo Vas,nie wiem czym pojdzie i czy wogole te testery to zrobia.powtarzam poza ASO-stad moje pytanie do kogos ktos sie tym zajmuje.ASO to robi bo jak nie oni to kto,to normalna usluga.ale ja nie korzystam z ASO.prowadze swoj warsztat i takie tematy w innych markach nie sa przeszkoda.teraz trafilo sie porsche z takim problem i tyle.

SzaryWilk napisał(a):
autousa1 napisał(a):
BEZ ASO.DLATEGO

W ASO też Ci tego chyba nie zrobią. Tylko w fabryce w Reichu.

Tytuł:
PostNapisane: 9.01.2010, 15:36 

autousa1 napisał(a):
kolego "SzaryWilk" ty mnie nie rozumiesz..

A dlaczego nie w ASO?? :shock:
Autousa1, ani nie jestem Twoim kolegą, ani nie podoba mi się Twój ton, w jakim do mnie piszesz. Oczywiście znam w Warszawie specjalistę od Porsche, który ma program i kluczyk może dopisać, ale niech Ci inni podadzą jak zechcą namiar.
Pozdrawiam,
Szary

Tytuł:
PostNapisane: 9.01.2010, 16:48 

dlaczego?dlatego.jak nie wiesz dlaczego.poradze ci cos szary wilku najpierw poczytaj,potem zrozum a nastepnie pomysl czy jestes cos wstanie sensownego napisac.zabierasz tylko cenny czas nie wczytujac sie w istote problemu.

SzaryWilk napisał(a):
autousa1 napisał(a):
kolego "SzaryWilk" ty mnie nie rozumiesz..

A dlaczego nie w ASO?? :shock:
Autousa1, ani nie jestem Twoim kolegą, ani nie podoba mi się Twój ton, w jakim do mnie piszesz. Oczywiście znam w Warszawie specjalistę od Porsche, który ma program i kluczyk może dopisać, ale niech Ci inni podadzą jak zechcą namiar.
Pozdrawiam,
Szary

Tytuł:
PostNapisane: 9.01.2010, 18:26 

ja ostatnio dorabiałem kluczyk i było przy tym to dość duzo formalnosci typu kopie dowodu rejestracyjnego, kopie dowodu osobistego itp.
Rozumiem ze jest tak robione to aby chronic NASZ jako włascicieli.
Dlatego uwaszam ze jako prawomoczny własciciel Porsche nie jest to dobrze kombinować, po sam dalejsz sobie w "tyłek"

Tytuł:
PostNapisane: 11.01.2010, 13:26 

Musisz mieć PIWISa, ani VAGiem ani VASem tego nie zrobisz. W ASO kodowanie klucza nie jest bardzo drogie, kosztuje ok 300zł.

Tytuł:
PostNapisane: 11.01.2010, 13:41 
Administrator

Nie koniecznie PIWIS. Jeśli to 2004 rok to nie potrzeba CAN i wystarczy PST2.

Tytuł:
PostNapisane: 12.01.2010, 21:18 

Chyba ze strach pojechac do ASO........

Tytuł:
PostNapisane: 13.01.2010, 20:59 

nie zaden strach,tylko laweta 2x60km=600zl.wiec po co skoro mozna to zrobic o wiele taniej.
ani vag commander ani kts tego nie robi.czyta bledy z komputera silnika ale jak dochodzi do proby polaczenia przy programowaniu klucza wyrzuca ze nie moze sie polaczyc.polaczenie jest przez K a nie przez Can,czy to normalne?produkcja 07/03

turbuś napisał(a):
Chyba ze strach pojechac do ASO........

Tytuł:
PostNapisane: 13.01.2010, 21:08 

wiesz kto ma taki tester i moze podjechac i mi to zrobic u mnie w warsztacie?

TKacki napisał(a):

Tytuł:
PostNapisane: 14.01.2010, 13:24 

witam.porszaf tego nie zrobi.dzwonilem do Piotra i powiedzial ze tylko serwis,chodzi o online-dodatkowe kody do klucza

TKacki napisał(a):

Tytuł:
PostNapisane: 15.01.2010, 16:46 

poszlo PIWIS-em i wcale nie trzeba tego robic online jak powiedzial Piotr z Jablonny pod Warszawa.to tylko pokazuje jak niektorzy maja pojecie o pewnych kwestiach mimo,ze to niby na codzien robia.w kazdym razie dzieki wszystkim za konstruktywne rady.

Breyton napisał(a):
Musisz mieć PIWISa, ani VAGiem ani VASem tego nie zrobisz. W ASO kodowanie klucza nie jest bardzo drogie, kosztuje ok 300zł.

Tytuł:
PostNapisane: 15.01.2010, 17:23 
Klubowicz

autousa1 - chyba sie troche zagalopowales?!

pytasz na ogolnym forum, kto jak moze to ci podpowiada, a na koniec krytykujesz za nietrafione wskazowki?

nastepnym razem chyba lepiej jedz do ASO - moze tam obsluza cie za darmo i bez zarzutu.

Tytuł:
PostNapisane: 15.01.2010, 21:40 

radze poczytac dokladnie co napisalem..bo napewno nie dotyczylo to nikogo kto cokolwiek napisal na tym forum odnosnie mojego problemu bo dotyczylo to kogos kto udzieli mi blednych informacji telefonicznie na moje zapytanie-to nie byl zaden forumowicz!

yoshi napisał(a):
autousa1 - chyba sie troche zagalopowales?!

pytasz na ogolnym forum, kto jak moze to ci podpowiada, a na koniec krytykujesz za nietrafione wskazowki?

nastepnym razem chyba lepiej jedz do ASO - moze tam obsluza cie za darmo i bez zarzutu.

Tytuł:
PostNapisane: 15.01.2010, 22:04 
Klubowicz

przepraszam ... myslalem ze chodzi o porsza ale rzeczywiscie sie pomylilem ... :roll:

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]