Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 11.08.2017, 2:39 

Witam ponownie :)

Czy ktoś może kojarzy lub oglądał któryś z wystawionych na sprzedaż w Poznaniu modeli Porsche Boxster 986 S:

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-b ... z18hb.html

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-b ... yYBBF.html

Zdecydowanie chciałem nabyć moje pierwsze Porsche. Niestety po tygodniu jeżdżenia i obejrzeniu wszystkich oferowanych na Allegro wersji 2,5 i 2,7 po prostu się przeraziłem. Trafiłem na zaledwie jeden bezwzwypadkowy. W związku z tym zostaje sprawdzić wersje S albo zostanę z niczym. Na razie wciąż szukam :)

PostNapisane: 11.08.2017, 9:56 

Jesli chodzi o tego pierwszego to wlasciciel wszystko ladnie opisuje grubości lakieru itp ale patrząc na foty to prawy tylny błotnik jest nie pod kolor.

A drugi box ma tylny zderzak z wersji po lifcie 2003

PostNapisane: 11.08.2017, 12:34 

Rozumiem ,ze chcesz znalesc 100% nie bitego boxa ?

PostNapisane: 11.08.2017, 14:44 

Może być bity, ale pytanie jak bity, jak został naprawiony, czy jest zadbany. Te, które oglądałem (nie S) były w naprawdę miernym stanie :(

PostNapisane: 11.08.2017, 14:48 

kacpiimat napisał(a):
Może być bity, ale pytanie jak bity, jak został naprawiony, czy jest zadbany. Te, które oglądałem (nie S) były w naprawdę miernym stanie :(

Ja mam swojego do sprzedania ale nie S. Ale patrzac na rynek ,nie wiem czy chce sprzedac ;-)

PostNapisane: 11.08.2017, 15:20 

Rozumiem Cię. Niespełna rok temu podobnie poszukiwałem swojego obecnego 986 S. Rynek godnych uwagi egzemplarzy jest naprawdę mały.
Jeżeli mogę coś podpowiedzieć, rzeczywiście sporo pracy przy poszukiwaniach warto wykonać w domu rozmawiając telefonicznie, analizując dokładnie zdjęcia, VIN i każde inne źródło informacji. Jeżeli auto miało stłuczkę, wypadek - bezwzględnie proś o zdjęcia ze zdarzenia. No i, w mojej opinii - warto wybrać się z fachowcem od marki i komputerem, wjechać na podnośnik, zajrzeć w kilka miejsc. Ja tak zrobiłem.
Warto szukać dłużej i zapłacić więcej za auto które będzie cieszyć.
Pozdrawiam

PostNapisane: 13.08.2017, 12:50 

Witaj.Podłącze się do dyskusji.Ja gdy pół roku temu szukałem auta to teraz stwierdzam że zdjęcia trzeba traktować tylko poglądowo,czyli zgrubsza kolor,zgodność wersji z rocznikiem itp.Ja bardzo się zawiodłem gdy zobaczyłem niektóre auta.Dla przykładu pewien komis wystawił niedawno granatowego boxa sprowadzonego z Francji i rozpoznałem że to auto znam z przed około 5 lat a zdjęcia i opis bez zmian :shock: A nie ma chyba nic gorszego jak przejechać się np 200km i zobaczyć złom :banghead: Jakiego auta szukasz ;bardzo zgodnego z orginałem czy wolisz po zmianach np;nowsze lampy ,inne felgi itp.Jaką preferujesz kolorystykę ;klasyczną-czarno-siwo -czarno czy wolisz weselsze zestawienia.Mnie się trafił bordowy metalik z kremowo bananowym środkiem a moim zdaniem do cabrio to jest fajniejsze.HEJ

PostNapisane: 14.08.2017, 11:55 

Hahaha, oczywiście kojarzę tego granatowego z Francji. Sprawdziłem mu VIN w autobazie. W 2013 r. był tak rozbity, że nie miał przedniej osi, wycena szkody 38k EUR. Dzisiaj stoi za 42900.

Co do pytania - na samym początku miałem dużo wymagań i bardzo sprecyzowane. Teraz natomiast zadowoliłbym się dowolnym Boxsterem w dobry stanie (dla mnie dobry stan = szansa na 5000 km bez dużych napraw) z manualną skrzynią biegów do 50k.

Pozdrawiam :)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]