|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
jczar
|
Napisane: 10.11.2009, 10:28 |
|
|
Czy ktos z kolegow ma doswiadczenie z dystansami - wheel spacers? Np. u mnie rekomendowany offset to ET55, a niektore felgi (np. do zimowych opon) moga byc z offset ET70. Zeby samochod jako-tako wygladal, wydaje sie, ze niezbedne bylyby dystance (wheel spacers) 15 mm z kazdej strony. Rozmawialem z dealerem Porsche w Sopocie i po pierwsze, nie ma 15 mm - jest tylko 17mm. Zakladajac, ze 17mm jest OK, ponoc potrzebne sa jeszcze sruby (czyli dystans, ktory ma swoje szpilki zakladamy na piaste, dokrecamy srubami dokupionymi, a potem zakladamy kolo, nakrecajac oryginalnymi nakretkami). Spotkalem sie rowniez ze stwierdzeniem, ze do 30 mm (za kazdej strony) odobne nakretki na dystanse sa zbedne. Czy ktos cos wie na ten temat? Dealer zyczy sobie PLN460 za kazdy dystans i rekomendowane nakretki po PLN52 za sztuke, a potrzeba ich 10!!!!! Nawet z nasza znizka to jest to niebagatelna suma...
|
|
Góra |
|
porscheee
|
Napisane: 10.11.2009, 11:21 |
|
|
mam takie orginalne dystanse z nakretkami i szpilkami na sprzedaz jak cos priv
|
|
Góra |
|
Marion
|
Napisane: 10.11.2009, 11:23 |
|
|
sam chciałem zakladać dystanse i rozmawiałem z kimś nawet na ten temat (chyba z Mariuszem mb_911) i dowiedziałem się że nawet oryginalne założone na przód powodują drgania na kierownicy więc sobie odpuściłem
|
|
Góra |
|
jczar
|
Napisane: 10.11.2009, 14:17 |
|
|
Ja mysle tylko o tyle. W modelu 993 jako zimowa opcja sa opony o rozmiarze 225. Bez dystansow, tak jak ktos to okreslil, bedzie to wygladalo jak "najbrzydszy Porsche swiata" bo nie dosc ze ciensze opony, to kola sa blizej siebie i niewatpliwie nie wygladaloby to ladnie...
|
|
Góra |
|
David
|
Napisane: 10.11.2009, 20:55 |
|
|
Dystanse to dobra sprawa.
Najwazniejsze zeby były markowe dobrze wywazone i lekkie.
Na przedniej osi faktem jest ze zmniejszaja promien skretu oraz obciazaja dodatkowo przekładnie kierowniczą. (wiec nie radził bym szalec z rozmiarem )
Na tyle zas tylko system przykrecany do piasty zadnych przelotowych bo grozi to tragedią.
Ps. kup sobie na ebay.de ( ja za orginaly porsche na tył 2x17mm zaplacilem 70E )
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
|