Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 14.03.2010, 10:44 

Zobaczcie, cena bardzo niska, czyli "podróbki"
A to jest komentarz sprzedającego poniżej. Czy ktoś z Was może na nich jeździ? Albo wogóle na replikach?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=942504094

"Witam
Sa kapsle porsche w komplecie. Felgami zajmuje sie ponad 4 lata i sprzedaje ich bardzo dużo do wilu krajów europy. mam swoją firmę w anglii i z angli sprowadzam felgi. Są to felgi produkowane na zlecenie angielskiej firmya nie przywożone kontenerem z chin byle było jak najtaniej. W polsce do 911 czy boxerów sprzedałem kilkanaście kompletów z tych felg i sam się zdziwiłem że aż tyle porsche jest w naszym kraju :) Felgi sprzedawałem do klubu porsche w Opolu gdzie jeżdża auta na torze i do wielu bardzo mocnych wersji silnikowych. Bardzo dużo wysyłam do niemiec i się sprawdzają przy bardzo dużych predkosciach. To mój sklep na ebayu w angli http://stores.shop.ebay.co.uk/sofaforyou-shop ( mam tez fabryke mebli ) i naprawdę gwarantuje bardzo dobrą jakość felg.
pozdr. Dawid"

Tytuł:
PostNapisane: 14.03.2010, 10:57 

Klub porsche w opolu? Tor w opolu? Swietnie :lol:
Kiedys chcialem te fele do siebie zalozyc. Oryginalne one napewno nie sa bo ten wzor nie wychodzil w 18".

Tytuł:
PostNapisane: 14.03.2010, 13:27 

Wzor ladny, ale osobiscie balbym sie jezdzic na podrobach... :?
...tym bardziej na naszych (tfu!) drogach... :x

Tytuł:
PostNapisane: 14.03.2010, 20:14 

Klub Porsche w Opolu? Dla 6 czy 7 samochodów? Nie słyszałem;-)

Jeżeli chodzi o tor w Opolu to chyba lotnisko w Kamieniu Śląskim ale na te dziury na felgach powyżej 15 bym nie wyjechał;-)

Tytuł:
PostNapisane: 15.03.2010, 14:48 

klub Porsche w Opolu - a nie chodzi to przypadkiem o stowarzyszenie klientów jednego z lokalnych dilerów ;)
Z tego co pamiętam to mieliśmy (jako klub) zastrzeżenia do ich oficjalnej nazwy. A ich prezesem był (jest?) 'znany' eks prezenter TV ;)
A z tym torem to może być skrót myślowy - Poznań?

PostNapisane: 21.03.2010, 0:53 

fulnek napisał(a):
Zobaczcie, cena bardzo niska, czyli "podróbki"
A to jest komentarz sprzedającego poniżej. Czy ktoś z Was może na nich jeździ? Albo wogóle na replikach?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=942504094

"Witam
Sa kapsle porsche w komplecie. Felgami zajmuje sie ponad 4 lata i sprzedaje ich bardzo dużo do wilu krajów europy. mam swoją firmę w anglii i z angli sprowadzam felgi. Są to felgi produkowane na zlecenie angielskiej firmya nie przywożone kontenerem z chin byle było jak najtaniej. W polsce do 911 czy boxerów sprzedałem kilkanaście kompletów z tych felg i sam się zdziwiłem że aż tyle porsche jest w naszym kraju :) Felgi sprzedawałem do klubu porsche w Opolu gdzie jeżdża auta na torze i do wielu bardzo mocnych wersji silnikowych. Bardzo dużo wysyłam do niemiec i się sprawdzają przy bardzo dużych predkosciach. To mój sklep na ebayu w angli http://stores.shop.ebay.co.uk/sofaforyou-shop ( mam tez fabryke mebli ) i naprawdę gwarantuje bardzo dobrą jakość felg.
pozdr. Dawid"

Jeśli chciałes cytować moją prywatą wypowiedź to wypadało zapytać.

Co do mojej wypowiedzi dla fulnek-a. Nie wiem, nie dochodze czy jest formalnie czy nie formalnie klub porsche w Opolu. Mam kilku klientów którzy zakupili odemnie felgi właśnie z Opola twierdząc że należą do klubu porsche.
Co do jazdy na torze. Na 100% 2 komplety 19 cali są używane z 911 na torze poznań. Klieńci bardzo zadowoleni.
Na stanie mam około 300 kompletów felg do porsche i sprzeadje bardzo dużo do róznych krajów w Europie. Nigdy nie miałem reklamacji na te felgi z przyczyn technicznych, nigdy nikomu nie pękały itp. Różnica jest taka że felgi te są importowane i spzredawane na rynku angielskim. W Polsce wielu sprzedawców moze sobie pozwolić , że jak felga pęknie to "zenek wymienie ci na nową, albo wal sie bo to twoja wina bo wjechałes w dziure" , natomiast w Angli czy niemczech w przypadku pęknieć felgi czy jakies jej wady zaczynają sie sądy i odszkodowania i żadna firma na to sobie nie pozwoliła by. Naparwde jest duża różnica miedzy importem do Polski a do innego kraju europejskiego. Aktualnie w Polsce jest ogrom felg z Litwy i innych krajów byłego ZSRR które są bezndziejnej jakości. Co ciekawe specjalnie sa pakowane i znakowane jako chińskie aby ludzi w błąd wprowadzać. Felgi które sprzedaje mają wygrawerowaną dopuszczalna nośność w kg i wybite wszystkie parametry.

pozdr. dawmac
PS. mimo wszystko dzięki fulnek za rekalme :) i przy okazji coś nowego > http://www.allegro.pl/item967188935_fel ... j_11j.html

Tytuł:
PostNapisane: 21.03.2010, 2:13 

brzydkie jakieś... :D
chyba ktoś gt3a takimi zbeszcześcił.. :D

Tytuł:
PostNapisane: 21.03.2010, 11:04 
Klubowicz

bardzo ladne

Tytuł:
PostNapisane: 21.03.2010, 12:28 

ala Tech-art

Tytuł:
PostNapisane: 26.03.2010, 15:46 

Chyba jednak zrobię za królika i wezmę te z pierwszego postu. Podobają mi się na 996 :)
muszę tylko sprawdzić ET.
Dam WAm znać.
fulnek.

Tytuł:
PostNapisane: 29.03.2010, 20:49 

KOledzy, jeszcze mam jedno pytanie.
Przy przednich kołach jest różnica ET. Tzn dziś mam ET 52, a przy felgach jak w tytule jest 50. POwiedzcie, czy to odchylenie w ramach tolerancji? Ma ktoś wiedzę na ten temat?

Adam

Tytuł:
PostNapisane: 29.03.2010, 20:53 

2 mm nie może stanowić problemu.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]